Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfghjgjhjkhjkhjkh

Sluz w kale

Polecane posty

Gość gfghjgjhjkhjkhjkh

Cześć. Mam pytanie. Czy ktoś z was orientuje się, skąd może brać się śluz w kale? Zaobserwowałam u siebie...Od kilkunastu dni moj kał jest że tak powiem :0 gdzieniegdzie powleczony śluzem, i cuchnący... Jest też rzadszy niż zwykle. Czy może mieć na to wpływ jakiś pasozyt albo ostra kuracja antybiotykowa? Albo nadmierne spozywanie jogurtów?

Gość pchlasachrajka
a poza sluzem masz jakies inne objawy ? oslabienie, stan podgoraczkowy, bole brzucha ?

Gość pchlasachrajka
to prawdopodobnie masz gliste ludzka leczy sie ja tabletkami

Gość gfghjgjhjkhjkhjkh
O moj boze :( Aż mi sie niedobrze zrobiło :(

Gość pchlasachrajka
to nie jest takie straszne ;)

Gość to nie żarty
ja właśnie biorę ten balsam,bo mam po antybiotykach rewoltę w jelitach

Gość pchlasachrajka
jak boli Cie trzustka czasami warto zrobic tez usg jamy brzusznej, zeby sprawdzic czy nie jest powiekszona

Gość to zespol jelita drazliwego
na 105% :), te powietrze, ruchy, burczenie, i sluz...tego sie w sumie nie leczy, musisz przywyknac :)

Gość whjfjdryjryjs
mam podobne objawy wiec chciałam by osoba która zaczęła ten temat napisała co jej bylo. pozdrawiam.

Gość eger
zadne glisty, najprawdobodobniej twoja trzustka nie produkuje enzymow trawiacych tluszcze (jak u mnie) i te biale kulki to niestrawiony tluszcz, albo twoja trzustka nie przepuszcza enzymow dalej do dwunastnicy. Idz do lekarza niech Ci przepisze enzymy i koniecznie usg.

Gość m s
Pierdzielenie. Z tym trzeba pójść do lekarza, najlepiej gastrologa. Leczenie samemu na grzyby czy trzustkę, gdy to może byś np. zapalenie jelita jest kretyństwem i może tylko pogorszyć sprawę

Gość deepcry
Jak wygląda śluz? bo nie wiem czy ja też nie mam śluzu w kale ale nie potrafię go poznać. Możecie mi opisać jak on wygląda?

Gość kalek
a u mnie wygląda to trochę inaczej. stwierdzono u mnie zapalenie przydatków. ja mam wrażenie, że to może być co innego, ale dobra. biorę trzy razy dziennie rovamycynę, a na noc czopki przeciwbólowe. dzisiaj wreszcie po 3 dniach się wypróżniłam i kał był lekko pokryty śluzem. czy to możliwe, że od antybiotyków albo czopków, czy może to wskazywać na co innego niż zapalenie przydatków ?

Gość kulki wtf
odswierzam , poniewaz tez zaobserwowalem dzisiaj milimetrowe kulki w kale jutro ide do lekarza , ale chcialbym zeby ktos z podobnym problemem odpisal tymbardziej ze ktos juz pisal o tym ponad pol roku temu , wiec co wam bylo , byliscie u lekarza ? co stwierdzil ?

Gość eh też to znam
ale u mnie to inaczej wygląda. W połowie cyklu mam 3 dni z okropną śluzastą biegunką. co miesiąc! chyba będę musiała do tego przywyknąć

Gość kulki wtf
jabym prosil kogo kolwiek o jakie kolwiek opinie , czy to moze byc grzybica ukladu pokarmowego , glizdy ,tasiemce , czy jeszcze co innego , i ewnetualnie jakie badania kalu mam robic , poda jakim katem , pytam was na forum poniewaz lekarze z mojej okolicy sa niekapetetni :S raz moglem umrzec bo niestwierdzili uczulenia na penicylyne gdy przechodzilem szkarlatyne :S

Gość kulki wtf
przy okazji, zna ktos z was dobrego specjaliste djagnozte w szczecinie ? najlepiej prywatnego ? bo w medicusie sami imbecyle pracuja ;/

Ja zaraz po świętach idę do szpitala na Unii Lubelskiej (szczecin) z podejrzeniem Crohna :/ Jeśli nadal masz niepokojące objawy, to najlepiej położyć się na kilka dni do szpitala. ja była juz u kilku lekarzy i niestety kazdy leczy miejscowo antybiotykami bez rzeczowej diagnozy. lecze sie od roku i z nfz i prywatnie i szczerze mowiac różnica niewielka. Opisze swoje objawy, może ktoś ma podobne: najpierw błednie ginekolog stwierdził u mnie gdzybicę - kandydozę - tym tłumaczył biało-przezroczysty śluz w kale. po zrobieniu posiewu w szpitalu okazało się, że bez sensu brałam miesiąc flumycon a potem orungal, bo grzyba ani w pochwie ani na jezyku nie bylo. po kuracji antybiotykami zaczęłam miec krew w stolcu, a raczej na papierze - skierowanie do proktologa. proktolog stwierdził, ze to nie hemoroidy i ze nie ma sie czym martwic na razie. pomyslalam OK. potem doszły infekcje skórne - najpierw coś na kształt ospy wietrznej (nikomu w diagnozie ospy nie przeszkadzało, ze juz 1 miałam w dziecinstwie i ze byłam szczepiona), wiec goraczka, bole i turbo świąd, po tygodniu jak pseudoospa zeszła, pokazała się egzema, pokrzywka czy cholera wie co-znowu leki. dzermatolog wzrusza ramionami. od nowego roku mam jakies kaszaki na górnej wardze ust-kolejny dermatolog wzrusza ramionami i karze smarowac usta miodem. znowu świąd pochwy, sromu i odbytu - kolejny ginekolog na wejsciu straszy rakiem szyjki macicy, bezplodnoscia i przepisuje antybiotyk - stan zapalny, wiec cytologii nie ma co robic. potem wybrzuszyny na języku (w przedniej części po bokach bąbelki). kolejny dermatolog-znowu testy na drożdze- mimo, ze w wynikach nie ma drożdzy, dostaje repepte na nystatyna antygrzybicza. rodzinny zaleca wizyte u stomatologa. w miedzyczasie kolejny ginekolog- tym razem prywatnie - 300 zl z portfela razem z lekami znika, ale infekcja tez lagodnieje. w miedzyczasie pojawia sie stany podgoraczkowe, a od 3 tyg. czuje sie jak gówno i mam cały czas powyzej 37,2. dochodzą mdłości i ciągle mi niedobrze. zapomniałam wspomniec, ze na jesieni schudłam 7 kilo, teraz nie moge zapanowac na apetytem. cały czas mam okropne gazy, a treść jelitowa przewala mi się tak głośno, ze inni sie ze mnie śmieją, ze muszę być chyba ciągle głodna. wcale mnie to nnie śmieszy. w końcu wizyta u stomatologa - sugeruje problemy jelitowe. badanie krwi - wszystko w normie, tylko %BAS podwyższony, co wskazuje na stan zapalny układu pokarmowego, mam dość, a najlepsze jest to, ze najbliżsi maja mnie za hipochondryka. w koncu mam skierowanie i zaraz po świętach kładę się na gastrologię do szpitala. Wish me luck!

Gość fruuti
A co to oże być za pasożyt? Niedawno bralam pyrantelum,a wydaje mi sie ,że owsiki mam nadal(może jestem już przewrażliwiona). I jeszcze te biale kulki w kale....co to może być?

Gość hvbx
lamblioza, lub jezeli jest krew utajona to lamblioza plus zapalenie jelita grubego. zrobic trzeba morfologię i CRP

Gość Call_kasia
Ktotokto i co się okazało? Bo mam podobnie ...

ja też tak miałam podczas diety, którą źle dobrałam do tego miałam ciągle wzdęcia io złe samopoczucie.

Witam.Mam podobny problem:/ Od dluzszego czasu mam problem z jelitami.Zdarza mi sie to raz na jakis czas.Ostry bol brzuch,szybko na wc i wyprozniam sluz z kalem.Nie sa to duze ilosci.Ale ta sytuacja powtarza sie kilka razy w przeciagu np godziny.Juz mysle ze jest ok a tu znowu trzeba biegnac na wc.Robilam badania na pasozyty ale wyszly ok.Nie wiem od czego mam takie problemy.Stosuje tabl.anty i jeszcze takie jakby witaminy Salfazin z cynkiem na wlosy.Ostatni raz mialam taka sytuacje klopotliwa tydzien temu ponad.

Gość Eukaliptusowy
Śluz w kale jest naturalnie wytwarzany w jelicie grubym. Ma on zdolności alkalizujące czyli śluz tworzący odczyn zasadowy, jest to naturalna sprawa. Jeżeli obawiacie się grzybków polecam dodanie do diety czosnku który działa zabójczo na grzyby. Najlepiej kroić w cieniutkie plasterki i podawać na kanapkach, poza tym jak dobrze wiecie jest to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków drogie panie.

Gość Eukaliptusowy
Krowa! Twój przypadek może powtarzam może wiązać się z nadmiernym spożyciem cynku. Nadmiar cynku może zaburzać pracę przewodu pokarmowego i powodować biegunki lub wymioty . Możesz też zrobić badania krwi na ilość żelaza we krwi ponieważ nadmierne spożywanie cynku przyczynia się do zmniejszenia zawartości żelaza i miedzi we krwi.

Gość problemy91
Witam. od miesiąca mam problem...ciągłe biegunki, wizyty w toalecie 3-4 razy dzienne, towarzyszy temu ból brzucha, "bulgotanie" oraz tak jakby ruchy w jelitach. co to może być ? powinnam się zbadać ? dodam też że ostatnio miałam bardzo dużo stresu :(( nic nie pomaga, ani domowe sposoby, ani tabletki na rozwolnienie

Gość do: probleny91
obserwuj sie przez kilka nastepnych dni, moze tydzien. Do tego zacznij stosowac diete na poczatek najlepiej wszystko gotowane lub parzone. Z owocow glownie jablka najlepiej pieczone. Malo pieczywa i raczej biale, bo ciemne ciezej sie trawi. Jezeli umiesz zrobic kiesie z maki ziemniaczanej, to zrob sobie i przynajmniej raz dziennie wypij, nie uzywaj bialego cukru tylko ciemny. Zrob w sokowirowce sok z buraka, na biezaco wypijaj pol szklanki dzienni przez kilka dni. Poza tym duza lyzka siemienia lnianego zalana szklanka wrzatku, odstawiona na 3-4 godziny i przecedzona przez sitko 4 godziny po kolacji - potem nic juz nie jedz ani nie pij. Jedz 5-7 posilkow bardzo skromnych popijajac kazdy szklanka lekkiej herbaty lub wody. To na poczatek - zamelduj o efektach

Gość gość
Temat stary ale może komuś się przyda to co napiszę. Od kilku dobrych lat miałam problemy ze śluzem w kale, trwało to na tyle długo, że w sumie zdążyłam się przyzwyczaić. Czasem było więcej, czasem mniej a czasem wcale. Stwierdziłam, że po prostu tak mam. Do tego często brzuch jak balon czyli wzdęcia. No i kiedyś przypadkiem zobaczyłam w tv jakiś program o nietolerancji laktozy (cukier mleczny). I jednym z objawów był właśnie śluz w kale. Zaczęłam zastanawiać się i wyszło mi, że to może być to ! Bardzo lubię nabiał, mleko twarożki, budynie, jogurty, lody, kajmak, wszelkie serki. jadłam tego na prawdę sporo. Z tym, że czasem więcej a czasem mniej. Odstawiłam na kilka dni wszystko co ma w sobie mleko i... bingo! Śluz zniknął jak ręką odjął. Eksperymentowałam jeszcze kilka razy, jadłam mleczne - śluz, nie jadłam - czysto. Po tylu latach zupełnie przypadkiem odkryłam o co chodzi ! Nigdzie w necie nie znalazłam informacji że to może być od nietolerancji laktozy, tylko przypadkiem właśnie w tym programie w tv o tym mówili. Teraz piję mleko bezlaktozowe, twaróg także bezlaktozowy. Ser żółty jem normalny bo wyczytałam że ma śladowe ilości laktozy więc jest bezpieczny. Kupiłam też tabletki z laktazą (enzym rozkładający laktozę z mleka) i gdy mam bardzo ochotę np. na mleczną czekoladę albo lody to łykam ze dwie takie tabletki. Ogólnie staram się jednak unikać wszystkiego co ma laktozę. No i jest super. Całkowity brak śluzu i prawie brak wzdęć. Mam nadzieję, że mój wpis komuś pomoże. Sama wystarczająco długo męczyłam się nie mogąc odkryć o co chodzi, więc wiem jakie to uciążliwe.