Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocia mammmmmma

FIZJOTERAPEUTKA w Niemczech-czy trudno znalezc prace?

Polecane posty

Gość kocia mammmmmma

witam, za miesiac planuej wyjazd do Hamburga z moim narzeczonym. oczywiscie bede szukac pracy w zawodzie (mgr fizjoterapii), narzeczony rowniez (politechnika, mgr inz. elektroniki/telekomunikacja). czy macie moze jakies doswiadczenia w szukaniu pracy w tych zawodach? albo cos slyszeliscie od kogos? za kazda informacje bede wdzieczna. pozdrawiam

Gość a ja nieeeee
kurcze, nikt? naprawde???

Gość ajajajajajaja
???

Gość romix
mieszkam od ponad 20 lat w niemczech. jezeli nie znasz jako tako niemieckiego to jest kiepsko ze zanlezieniem porzadnej pracy

polacy nie maja jeszcze pozwolenia na pracew w niemczech..do ok 2011 roku...jedyne co ci zostaje to studia...chyba ze znajdziesz pracodawce ktory bedzie musial przekonac arbeitsamt ze jestes jedyna osoba na dane stanowisko....a to raczej niemozliwe... a jak z twoim niemieckim? bez jego bardzo dobrej znajomosci i tak nie masz tu na nic szans... pozdrowienia z berlina

Gość *****************************_
hej ja mieszkam w hamburgu!no wlasnie ja mieszkam w hamburgu i mam bardzo dobrego znajomego ktory wlasnie toczyl boje o swoj byt, konczac studia w polsce jako fizjoterapeuta! tyle,ze on mogl legalnie pracowac,bo mial tu zone,ktora ma ppaiery. wymagaja jezyka, robil ze mna kurs,to akurat jestem pewna, zertifikat mittelstufe musisz miec, ale jego najwiekszym problemem bylo to ,ze nie chcieli mu uznac/anerkennen jego dypomu ukonczenia studiow w polsce. z tym ma problem wielu polakow! jedynym jego wyjsciem z sytuacji bylo zrobienie praktyki w niemieckim szpitalu,ale on sie uoparl i nie, ze bedzie walczyl;) twoja mozliwoscia byloby zalozenie Gewerbe/wlasnej firmy jako alternatywa jakas legalnej pracy

Gość *****************************_
jak bedziesz cos potrzebowala pisz na meila : dasbinich26@web.de jestem hilfsbereit ;) napisz na jakim poziomie jestes z niemieckim??