Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikaasaaaa

Jak to jest nosić dziecko osoby której sie nie kocha?

Polecane posty

Na mnie największe wrażenie w tej rozmowie zrobiło to, że moralność jest TYLKO JEDNA - ta z Pisma Świętego :D Czyli na logikę, oprócz katolików, cała reszta świata to bydło pozbawione moralności. I jeszcze pytanie - stary czy nowy testament? Bo tak się składa że znam Biblię i dobrze kojarzę prawo \"oko za oko\" i wycinanie w pień do siódmego pokolenia za jakąś pierdołę, pamiętam pobłogosławione przez Boga spółkowanie z córkami (historia Lota) itd. To jest ta Wasza jedyna słuszna moralność której wszyscy powinni przestrzegać? A co do tego jak bardzo ważne i cenne jest samo czekanie i odkrywanie stopniowe swoich ciał - a bierzecie pod uwagę że może nie przeżyłyście aż takiej namiętności, gdzie czekanie można o kant tyłka potłuc? Gdzie dużo cenniejsze jest samo zbliżenie? Widocznie nie. I jeszcze do facetów którzy to nie szanują kobiet które idą z nimi od razu do łóżka - a sami to niby co? Nie było Was przy tym? Ja jak idę z laską do łóżka to przynajmniej nie robię z niej dziwki a z siebie świętoszka. Równie dobrze to ona mogłaby mi powiedzieć: spadaj gnojku, nie zwiążę się na stałe z dziwkarzem który mnie zaciągnął do łóżka na pierwszej randce... No ale co złego to nie my prawda? Acha - wszystkim nieszczęśliwym co wpadły i teraz płaczą - niezależnie czy bzykały się od razu czy po półrocznym klepaniu zdrowasiek - może zamiast psioczyć na własny "pośpiech" albo "głupiego" faceta, zaczniecie w końcu się solidnie zabezpieczać?

Gość Miliiiii
Wyobraź sobie, że ja np. przeżyłam taką wielką miłośc i namiętnośc, ale jestem człowiekiem a nie zwierzęciem, dlatego potrafię panować nad swoimi popędami. Jakąs gorliwą Katoliczką też nie jestem, choć w Boga wierzę. Co do Biblii, to nikt przecież tu nie napisał, że seks to tylko po ślubie, bo wg Kościoła seks powinien być dopiero po slubie. Nikt też nie napisał, że nie ma w tym udziału faceta, oczywiście, że jest. I oczywiście, że kobieta mogłaby powiedzieć "spadaj gnojku", równie dobrze, jak facet mógłby potraktować Ją jak zabawkę...idąc do łóżka na 1 randce nie znamy partnera tak dobrze, by wiedzieć, co zrobi "potem". A ten facet, co tu pisał, napisał chyba, że nawet by nie chciał zaciągnąc kobiety do łózka na pierwszym spotkaniu, także nie wiem dlaczego do Niego pijesz :| A moralnośc to każdy ma swoją (lub Jej nie ma) i nikt nie pisał tutaj, że jedyna słuszna moralnośc to moralność Kościoła Katolickiego. Katolik, czy nie Katolik, kazdy powinien mieć szacunek do siebie i swojego ciała. Ja tak uważam, tak zostałam wychowana... ale nie potępiam wcale ludzi, którzy oddają się na 1 randce, bo to jest ich decyzja, co robią ze swoim własnym ciałem. Ja mam swoje racje, i dla mnie one są słuszne. Nikt mnie nie przekona do innych, dlatego niech każdy postępuje, jak sam uważa, a oszczędzi sobie przekonywanie innych do swoich poglądów i udowadnianie całemu świata, że to co robi jest najbardziej odpowiednim zachowaniem. Ja wolałam postawić na budowanie związku na zaufaniu, wzajemnym poznawaniu się i odkrywaniu i to dla mnie było WIELKĄ NAMIĘTNOŚCIĄ.Dla mnie związek, rozpoczynający się od seksu to kolos na glinianych nogach. Powtarzam dla mnie i nie potępiam, to tylko moje zdanie.I Czekałam z seksem i nie uważam się za żadną dewotkę , czy tym podobne dlatego wypraszam sobie takie uwagi :| Nie chcecie, żeby o osobach, które kochały się na 1 randce mowiono dzi***i to nie mówcie też , że osoby, które czekały są dewotkami i leża pół dnia krzyżem przed ołtarzem. Każdy ma swoje sumienie i wg niego postępuje, a to nie powód by kogokolwiek obrażać.

Gość Do psa czarnookiego
Black eyed dog, skoro tak jesteś za równym traktowaniem faceta i kobiety w tej sytuacji, to dlaczego kobiety mają się solidnie zabezpieczać?? A faceci to co?? Dziecko ma zawsze i matkę i ojca. To faceci nie potrafią ponieśc odpowiedzialności za swoje bezmyślne czyny, wolą uciec. A zabezpieczać oczywiście powinna się kobieta, bo faceta to nie dotyczy rzecz jasna.

Gość zgadzam sie w 100
z Miliii

Gość gggggggggggggggggggggggg
ggggguuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppp

Gość rozsądnieeeee
jedno wyjście, nie pierdolić się na potęgę, a co do tego to porządna dziewczyna nie idzie do łóżka po 1-2 miesiącach spotykania się. To tylko patałastwo po 2-3 spotkanaich idzie do łózka. a co do tego zdania....."dlaczego kobiety mają się solidnie zabezpieczać?? A faceci to co??... a w jaki sposób faceci mają sie zabezpieczać, tylko zostaje im prezerwatywa, a jak taka dziwa idzie do łóżka to nie widzi i nie czuje, że ma gołego fajfusa, jest bez prezerwatywy, po co mu daje, niech go pogoni aby sie zabezpieczył. Innego wyjścia facet nie ma, chyba, ze upierodli sobie fajfusa, to z kolei te dające nie chciałyby z takim nawet rozmawiać, bo im chodzi tylko o seks. Takze brawo dla tych co dają, szkoda tylko dzieci, że mają matkę puszczalską

Gość O Matkoooooooooooooooooooooooo
No sorry ale to dziecko, co zostaje poczęte to chyba ma nie tylko matkę, ale i ojca. I facet w takim samym stopniu powinien ponosić za dziecko odpowiedzialnośc ! Więc chyba o zabezpieczaniu się też powinien myśleć ! No chyba, że jest upośledzony i trzeba Mu gumkę na fujare zakładać tak jak piszesz :P

Gość cooooo jeeest
uuuuuuuuuuppppppppppppppppp