Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonia896

diane 35

Polecane posty

Gość gonia896

Witam! ja biore diane35 juz 5 misiecy...ale lekarz kazal mi zmienic je po pol roku,mam pytanie do doswiadczonych ludz:) jesli raz zapominialam tabletki i przerwa byla wieksz niz 12 godz. to co powinnam zrobic??siostra radzi mi wziac dzis 2 tabletki...ale ja nie wiem co robic,zgubilam ulotke a nie chce ich cakiem odkladac:(

Gość na pewno NA PEWNO
nie bierz nigdy dwóch tabletek hormonalnych na raz, NIGDY. Opuść tę jedną i do końca cyklu, jeżeli używasz tego jako antykoncepcji, używaj zawsze prezerwatyw. A następnym razem przypomnij sobie o obsuwie wcześniej i jak się spóźnisz 2-3-4 godziny, nic ci nie będzie.

Gość na pewno NA PEWNO
jak minęło już ponad 12 godzin, to niech jej nie bierze w ogóle:O Zresztą zadzwoń do swojego ginekologa, to się dowiesz, dziecko🖐️ W takich przypadkach po prostu opuszcza się jedną pigułkę, tyle, że nie jesteś już zabezpieczona do końca cyklu. To są hormony a nie cukierki, nie przyjmuje się ich co kilka godzin, albo w końskich, dwukrotnie większych dawkach:O I to tak z dnia na dzień. Chyba, że chcesz sobie narobić problemów i potem sie leczyć np. z niepłodności. I to nie żart. Jak się nabawisz zaburzeń cyklu, to kilka lat na lekach czeka cię najmarniej🖐️