Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Aleksandrowa

Moja prawda o Anglii

Polecane posty

jestem tu 4 miesiace i cos moge poweidziec o zyciu Polaków tutaj zdecydowana wiekszosc nich parcuje ponizej swoich kawalifikacji i to jest smutne znaczna czesc odzywia sie bardzo zle,rezygnuje z owoców,miesa itd

Gość rozumiem że ty też
nalezysz do tej "zdecydowanej wiekszości"

Gość Winetu
a czego się ty Andrzeju spodziewaleś. Że wszyscy co jadą do Anglii zostają managerami? 70% wyjeżdzajacych to obywatele słabo wykształceni lub wykształceni ale bez doświadczenia. ktoś kto jest specjalista w Polsce i zarabia te 4 - 5 tyś nie będzie pchał sie za granice na sile. Większośc wyjechała z biedy a nie ambicji, dlatego teraz siędzą tam za 1500 funtow i żyja tak oszczednie jak tylko się da

za 1500 funtów?? zaden z Polaków których znam tyle nie zarabia Zadna praca nie hanbi,oczywiscie ale zalosni sa ludzie którzy kupili stare BMW,jedza najtansze rzeczy z ASDY lub TESCO a czuja sie jakby zlapali Boga za nogi

Gość Andrzej .
moja siostra zarabia więcej niż 1500 funtów, więc nie pier.,.. bzdur jak g..wno wiesz. Nie każdy Polak tam sprząta, są też bankierzy, handlowcy, tłumacze itd. więc nie pieprz tylko se strzel w końcu w łeb.

Gość Winetu
Mają prawo się tak czuć , bo w Polsce nawet na te stare BMW nie było ich satć. Pamiętaj że większość wyjechala bo nie miała wyjścia i ty nie możesz ich krytykowac że pragną odmiany i poprawy swojej sytuacji. Mieszka w wawie i mało kto wyjeżdzą ale w biednych regionach ludzie naprawde pracuje za 700 zl więc nie dziw się że dla nich 3 tys na czysto to kupe kasy

Gość po09
to wracaj Andrzej:)

Gość Andrzej .
bo siedzisz w jakiejś dziurze pewnie i sprzątasz tesco nie dziwię się, że chcesz sepuku zrobić :O

Gość do Andrzej.
Kurrwy w Polsce tez sporo zarabiają :P

Gość Andrzej .
Moja siocha nie narzeka, ma swoje WŁASNE mieszkanie i żyje na normalnym poziomie, mieszka tam od lat i jest dobrze wykształcona. Zarabia około 2000funtów miesięcznie i stać ją na wiele. Jak się komuś chce skończyć tam studia itd. to może normalnie pracować i zarabiać. Nie trzeba pracować fizycznie za darmo. To Polacy dają się tam wrabiać w g.wno i to za pół ceny. Wszędzie trzeba najpierw inwestować w siebie a potem dopiero szukać godnej pracy. Nie tylko w Anglii. Kwestia wyboru: "kim chcę być?" Narzekać to każdy k.rwa potrafi a do roboty i nauki to wszyscy lewe ręce mają. Potem żal d.pę ściska jak ktoś ma choć funta lub złotówkę więcej. Każdy ma to na co sam zapracował i tyle.

Gość co ty wiesz po 4 miesiącach
ja tam jestem prawie 3 lata, to mogę cos powiedzieć. Jeśli znasz perfekcyjnie język, masz dobre wykształcenie to nie stoisz na zmywaku, i nie pracujesz w hurtowni. Fizycznie pracuje ta rzesza emigrantów ( nie tylko Polacy, ale wszyscy ) którzy nie znają angielskiego. Niestety. Ten kraj, w odróżnieniu od naszego, docenia ludzi wykształconych i bez problemu można dostać kierownicze stanowisko w dobrej firmie plus dodatki ( samochód służbowy, telefon, bezpłatne szkolenia itd ). Ale trzeba coś sobą reprezentować. Jak sie jedzie na zasadzie: nic nie umiem, języka nie znam, ale jakoś to będzie, to się później biadoli na różnych forach jaka ta Anglia zła :) Ciekawe jaką pracę dostaje sie w Polsce, jak się nie zna polskiego i nie ma się żadnego fachu w ręku ? :)

Gość co ty wiesz po 4 miesiącach
w takim razie najwyraźniej nic więcej nie potrafisz :(

A jaka jest prawda o twoim pobycie w Anglii ? Po co tam pojechałeś i co tobą kierowało ?????????????????????????

Gość Andrzej.
to idź na studia TAM i je ukończ. Potem robota i to porządna znajdzie się raz, dwa.

dobra przestancie pierdolic jakby tak kazdy mialbyc jakims zasranym managerem to nie bylo by komu zmywac talerze:) wogole co to za podnieta byc jakims obsranym managerem w angli

Gość Winetu
Żyję w Polsce Zarabiam 4200 netto, zona 2500 netto Czy w Angli żyłoby mi się lepiej? Nie sadzę

Gość Winetu
managerem MCdonaldsa :D

jaaa, ludzie, rezygnujecie z owoców i mięsa? wpadnijcie do Austrii, tu owoców i mięsa mają pod dostatkiem, a ludzie pracują powyżej swoich kwalifikacji :D

Gość Winetu
W tej chwili łączy nas pogoda W Polsce mamy obecnie iście wyspiarska aurę 8 stopni i mżawka przez całyt dzień :)

Tusk obiecał drugą Irylandiem, tylko trzeba jeszcze trochę poczekać, bo pan Donald jest bardzo zajęty buuahahahah :D Precz z PO bo to już nawet śmieszne nie jest 🖐️

Gość Winetu
A ty inteligętny myślałeś że jak ktoś obieca druga iralndię to po pół roku tą Irlandia będziemy

Gość Winetu
"inyeligętny " inaczej

no mówię, że trzeba jeszcze trochę poczekać, POchołki są obecnie zajęte robieniem zadymy w gospodarce :classic_cool: