Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lllllllllllllll

Ile miesięcy miało Wasze dziecko gdy samo zaczęło chodzić

Polecane posty

Gość lllllllllllllll

ciekawa jestem bo mój synek ma już 10,5 miesiaca, co prawda wstaje sam chodzi za jedna rączke trzymany ale sam sie jeszcze boi puścić...

8 miesięcy gdy stał na nóżkach a 9 jak robił kroczki, 10 chodził sam - ale to stanowczo za wcześnie - my byliśmy przerażeni - lekarka nawet nam zabraniała mu na to pozwalać - podobno 10 miesięcy to wiek kiedy dziecko powinno dopiero zacząć wstawać - 11 miesięcy chodzić za rączke a 12 chodzić (z możiwością + 2 miesiące w każdym etapie jest w normie tzn - stawanie 12 miesięcy itd..)

ja miałm 10 miesiacy jak zaczelam chodzic synkek ma 5 miesiacy i rwie sie na nóżki i stoi jak go sie trzyma

Gość a ja mam fantazje na
równiutko 11 miesięcy. :)

Gość aparat
10 miesięcy zdecydowanie za wczesnie na chodzenie??????Co za bzdura!!! Mój miał 10 m i 4 dni jak przebiegł sam pokój.

Gość gucuak
14scie

Gość pipi444444
do mamani synkek ma 5 miesiacy i rwie sie na nóżki i stoi jak go sie trzyma O Boze piecimiesieczne dziecko stoi gdy sie je trzyma????? a pomyslałas moze chwile o jego kregosłupie? CO ty za bzdety piszesz juz chyba masz urojenia na punkcie mamani a tak pozatym moj syn chodzil w wieku 9 miesiecy i 2 tygodnie

Gość do jakiej ma mani
to chyba myszka napisała??? ale 5 miesiący???no no-ja bym sie bała-chociaż mój syn miał niecały miesiąc jak sie zaczął przekręcać z brzuszka na plecki,a słyszałam ze robią to dzieci około 3 miesiąca...

moja miała troche ponad 6 m-cy jak biegała w łóżeczku :D jakoś nic jej nie jest

Gość babcia-żabcia
Moja wnusia ma14 miesięcy i tak strasznie boi się samodzielnie chodzić,a na dodatek strasznie żle jest żywiona,i nie wieże że dzieci zaczynają chodzić samodzielnie po roczku i dalej,to jest tylko i włącznie błąd żywieniowy.Wychowałam 13-cioro swoich własnych dzieci i żadne nie było tak opóżnione w rozwoju,żeby chodzenie zaczynało po roczku.Jeśli dziecko dostanie to co najcenniejsze,tzn.na czas. A podstawową nie sloiczki,tylko samemu ugotować warzywka,zupki.Owoce też można dawać świeże,tylko po co skoro jest pod ręką słoiczek i wygoda!!!Proszę mi uwieżyć,że ja na każdy posiłek gotowałam świeże mleczko,zupke każdego dnia i warzywka i owoce miksowałam.odpowiedź jest prosta i niech młode mamy nie czarują,że im tak trudno i ciężko,bo na to nie dam się nabrać.Oprócz swioch dzieci wychowałam czwórkę prywatnych i otrzymałam znakomite referencje.Więc proszę nie czarujcie tylko trzeba się więcej poświęcić sowim pociechom,a skutki same powiedzą za siebie.Cóż trudno jak ktoś jest leniwy i wypisuje bzdury,żeby się nad nimi użalać jak to mają trudno wychowywać,najlepiej iść na skruty wszystko gotowe,ido przodu.Uwieżcie ,że to nie na tym polega wychowywanie dzieci.Atak na marginesie to tak bardzo mi jest żal tych maleńkich pociech,bo duma rodziców rozpiera ,że niby to jacy oni są młodzi i mądrzy i że dadzą sobie rade ,a tu się okazuje ta ich mądrość w praniu.Rady starszych są bardzo potrzebne tylko nie docenione,albo źle zrozumiane.Więc proszę się głębiej zastanowić,an na pewno to przyniesie pewien sukces!POZDRAWIAM WSZYSTKICH .Przepraszam jeśli kogoś obraziłam,ale czasem warto coś powiedzieć głośno.SZACUN!!!

Gość każdy w swoim tempie....
mój synek zaczął raczkować 6,5 miesiąca 10 miesięcy chodził

Gość taka tak mama
mój ma 6,5 miesiąca i chodzi

Gość Jakie wy jesteście chore
nie wszystkie oczywiście!!Po co takie tematy zakładać??!!I te mamuśki co ich dziewci chodzą jak mają 5 mies.Wybierzcie się do psychiatry bo macie zbyt duże ambicje!!!I dzieci na tym cierpią.

podstawowe pytanie co znaczy chodzi?? moj chodzi przy meblach odkad mial 7mcy, od mca chodzi po 3-4 kroki sam, ale nei chce woli z areke albo przy cyzms, ostatnio zaczal chodzic trzymajac zabawke w reku :) a skonczyl juz 12 za chwile skonczy 13mcy pierwszy synek zaczal chodzic przy meblach jak mial 10mcy i samodzielnie od razu roznow 12mcy i tydzien to kiedy zaczyna dziecko samodzielnie chodzic to indywidualna sprawa ma czas do 16mca zaczac chodzic :) a powinno zaczac w okolicy 10mca najwczesniej i nigdy nie uwierze ze 6m biega po domu :P 8mcy juz widzialam takie dzieic ale to wyjatki, mimo wszystko wiekszosc zaczyna miedzy 10-12mcem zycia a na kafe to za chwile noworodki beda biegac :D

Gość ja dawałam słoiczki często
a moje dziecko pierwsze kroki stawiało w 9 miesiącu .... więc babcina= żabcia teoria pada :P ....co więcej nigdy nie miało planu dnia, nie jadło regularnie, nie chodziło spać a ni nie było kąpane o stałych porach... złamałam chyba wszystkie poradnikowe zasady wychowania, szczepienia, kolejność wprowadzania posiłków itp zawsze robiłam po prostu tak jak czułam i powiem ze dziecko rozwija się REWELACYJNIE... często wyprzedza rówieśników

Gość taka tak mama
Mój chodzi a ma 6,5 miesiąca. Chodzi sam za jedną rękę. Żadko udaje mu się samemu bez trzymanki. No niewiem co to za dziecko ale tak ma to co mam mu zabraniać? Od najmłodszego trzymałam go pod paszkami a on przebierał nogami. Sądzimy z mężem że on ma po prostu takie zdolności. Od 2 miesiąca stał sztywno na nogach a my go przytrzymywaliśmy Może to nie dobre według lekarzy ale co ja na to poradzę? Mam mu kazać siedzieć w miejscu?

Gość Miśka8888
nie gadajcie glupot mojej znajomej syn ma 7-8 miesiecy i chodzi juz sam kazde dziecko ianczej zaczyna a kuzynki corka majac 5 miesiecy tez juz chodzila za rece To ze neiktore dzieci szybciej to nei znaczy ze zle zazdrosne mamuski ktoych dzieci sa chyba za bardzo opoznione

Gość taka tam mama to po
cholere takie male dziecko tzrymaliscie pod pachy?????????? nie rozumiem, moja corka i starsza i mlodsza zaraz 9 mc od 4 mc zycia rozkladalam im maty na podlodze i sobie lezaly, nigdy nie sadzalam samych nawet z podparciem, nigdy nie zmuszalam do stania tak jak ty opisujesz wkoncu zaczely sie pzrekrecac i tak okolo5mc jedna i druga juz sie turlaly, po podlodze teraz mlodsza od 7mc pelza zasowa po calym miesazkaniu i mi to wystarcza, a i ona jest pzreszczesliwa ze tak akurat sie porosza, dopiero zaczyna probowac usiasc sama ma czas, na chodzi sie i nasiedzi cale swoje zycie, a teraz niech sobie kola siei pelza, po podlodze pozdrawiam, a co do tematu starsza corka zaczela chodzic tydzien po roczku

Gość taka tak mama
a gdzie ja napisałam że go zmuszam do tego?

Gość ijabuba
Córka zasuwała sama przez pokój jak miała 9 miesiecy, zaczynała w chodziku. Syn długo raczkował, nie znał chodzika , samodzielnie zaczął chodzic jak miał 15 miesiecy.

Gość tu masz sama napisalas co robi
[zgłoś do usunięcia] taka tak mama Mój chodzi a ma 6,5 miesiąca. Chodzi sam za jedną rękę. Żadko udaje mu się samemu bez trzymanki. No niewiem co to za dziecko ale tak ma to co mam mu zabraniać? !!!!!!Od najmłodszego trzymałam go pod paszkami a on przebierał nogami!!!!!!. Sądzimy z mężem że on ma po prostu takie zdolności. Od 2 miesiąca stał sztywno na nogach a my go przytrzymywaliśmy

Gość tak, moja kuzynka
Cześć Ania, sa nowe zdj na blogu? Mój miał równo 9 m-cy jak puścił się mebli i sam zaczął maszerować bez pomocy. Było to doklanid ew dniu, kiedy kończył 9 m-cy. Za to prawie nie gada do tej pory, a ma 3,5 r. he he

przy meblach chodził sam jak mial 9 miesiecy ale calkowicie samodzielnie zaczal biegac po mieszkaniu jak mial 11 miesiecy i 3 tygodnie

Moja zaczęła sama wstawać w łóżeczku jak skończyła 7 miesięcy, ale chodzić (bez trzymania się mebli) zaczęła kilka dni przed 1 urodzinami, zresztą i tak długo jej ulubionym sposobem przemieszczania się było raczkowanie. Nigdy nie używałyśmy chodzika.

Gość jhajdh
Moja córka ma 15 m-cy i chodzi za rękę. Sama pochodziła kilka razy ale się jeszcze boi. Nie zmuszamy. Jak będzie gotowa zacznie.

Gość dfrgtyhuio
Synek miał 8 miesiecy jak chodził przy meblach. 8,5 miesiąca jak samodzielnie już chodził. Córka miała 12 miesięcy jak przy meblach. 13 miesięcy już samodzielnie