Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

azusia_86

którą drogę wybrać...?

Polecane posty

mam 21 lat,jestem na 3 roku(studia dzienne)+2 rok(studia zaoczne),zamierzam zdobyć tytuł magistra z obu tych kierunków;mój chłopak jest na 5 roku,zaraz sie broni....niestety to jego dotyczy cały ten problem,jesteśmy razem 2 lata,kochamy się i to bardzo...on postanowił po studiach wrócić na wieś i prowadzić gospodarstwo swego ojca,ja kocham życie w mieście...rozmawialiśmy już o ślubie, ja jednak nadal nie wiem co zrobić???poświęcić sie dla miłośći i po studiach zamieszkać z nim na wsi i zrezygnować ze wszystkich moich marzeń o znalezieniu pracy, o tym aby mieć z tego satysfakcję, że skończyłam dwa kierunki studiów i jestem kimś...,jak go przekonać do życia w mieście, gdzie po jego kieruku od razu znalazłby sobie pracę!...kocham go i nie chce sie z nim rozstawać tylko dlatego!poradzcie mi coś,proszę...

o kurcze... jedyne, co mogę doradzić, to nie zerygnuj je studiów i swoich planów. do głowy przychodzi mi kompromis, ale jakoś jego scenariusz już niestety nie.

Gość Shilpa
Ale czy on chce, żebyś TY z nim w tym gospodarstwie tyrała? Bo jeśli ta wieś jest blisko miasta, to sam fakt mieszkania tam wcale nie przekreśli Twoich planów zawodowych - będziesz po prostu dojeżdżać do pracy w mieście.

Prawda jest taka, że jeśli ty dla niego zrezygnujesz ze swoich planów i bedziesz potem przez to nieszcześliwa to przy każdej awanturze wypominac, ze dla niego zrezygnowałas z kariery i tak samo to zadziała w druga strone. Nie bardzo widze tu dobre rozwiązanie, no ale może on tak tylko mówi i jeszcze zmieni zdanie.

Gość Jadzia 777
Jak tak Cię kocha niech to on zrezygnuje dlaczego my kobity mamy zawsze dawać więcej pomyśl o tym

No ale skoro nikt nie chce zostać to czemu on ma sie poświecać nie bardzo rozumiem. Chyba nie po to studiował, zeby teraz na wsi gospodarstwo prowadzić

skoro już rozmawialiśmy o ślubie tzn że chce zebym z nim tam byla... do miasta jest nie daleo 30 km,ale to mala miescina

Gość karizma
Mysle ze nie powinnas rezygnowac.Ja tez jestem z miasta a chłopaka mam z wioski ,ale teraz wies sie zmieniła a jego rodzice zyja w domu i maja włąsną firme.Pola i zwierzeta sprzedane i zupełnie inaczej wygląda teraz zycie na wsi. Niewiem czemu tak jest,ale powinniscie dojsc do jakiegos kompromisu. Mogłabys przeciez mieszkac na wsi ,w domu ale dojezdzac do pracy do miasta teraz wszyscy juz tak robią.Nie musisz tyrac wpolu, bez przesady juz sie te czasy skonczyły a wies sie zmieniła.

on by mnie nie zmuszal do takiej pracy na roli,z reszta ja mu powiedzialam juz to ze nawet gdyby bym sie zgodzila to przy pracy w gospodarstie na pewno by mnie nie zobaczyl, ale wiesz, mezczyzni rozne rzeczy mowia, nie wiadomo co by bylo pozniej....moze stawialby jakies warunki.

Gość karizma
Wiesz cięzko mu bedzie mieszkac w miescie ,bo całe zycie mieszka na wiosce.Nie lubi moze tłumów,woli spokój.To tak jak mój.Tylko ze mój nie ma studiów a Twój ma i dziwi mnie ze jednak nie chce z nich skorzystac.

przepraszam a co ma to tego forum antykoncepcja i ginekologia? jest takie forum obok jak forum uczuciowe, pytanie sie bardziej nadaje tam niz tutraj