Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flowersss

jaki internet do laptopa?

Polecane posty

cześć [cześć] zamierzam wymienić mój stary, wysłużony komputer na laptopa :classic_cool: tam, gdzie obecnie mieszkam mam internet sieciowy :o - właściwie niczego innego nie mogę tam mieć...chciałam mieć tak jak wcześniej neostradę, ale umowę musiałabym zawierać na minimum rok a ja tam będę mieszkać jeszcze tylko ze 3 m-ce ta moja sieciówka jest do doopy [wściekły], jak tylko siądzie więcej osób to ja już nie mam neta [wściekły] ...dlatego marzy mi się inny net :) jaki internet bezprzewodowy polecacie? zależy mi, by nie było żadnych kabli podłączanych do laptopa, bo chcę sobie łazić z nim po całej chałupie :p doradźcie coś, proszę, jestem jeszcze zielona w tym temacie !

pomocy ludzie! założę się że połowa z Was siedzi właśnie z laptopami i korzysta z jakiegoś fajnego neta ;)

Gość Tylko neostrada
:)

no myślę właśnie o neostradzie ale nie wiem na jakich zasadach by to było... ma ktoś taki net?

Gość ja mam ruter wifi na sieciówce
założony i też sobie łążę z laptopem po chałupie....

Gość kropla rosy*
napewno nie polecam internetu z telefonii komorkowej. Mialam net z plusa i to byla okropna wtopa, przez 2 lata placilam za cos czego nie mialam. Kup sobie ruter,mam w domu komp. stacjonarny i laptopa, z laptopem moge sobie lazic po calej chacie.

Gość ja mam ruter wifi na sieciówce
ja za ruter dałam 350 zł (Linksys wrtpg) ale mam wyjścia na 4 kompy stacjonarne, 2 linie telefoniczne (wiesz voip gadam za grosze bez abonamentu, mnie to bardzo pasi bo nie muszę płącić tepsie abonamentu)....np i wifi, czyli neta bezprzewodowego w całej chacie, oprócz laptoka, przydaje się to np. do drukowania bezprzewodowego z innych kompów (mam kilka), łącze mam nie specjalnie wielkie bo 384 - płącę za nie 60 zł miesięcznie i wszystko hula cacy :D

Oj siedzi:) Długo zastanawiałam się nad internetem, ale po wizytach we wszystkich salonach Orage i Plusa wybrałam w końcu neostradę z liveboxem:) Naprawdę nie było porównania i nie było się nad czym zastanawiać:) Ale Ci pomogłam:P

ale czy jest sens kupować router, jak tylko jeden komp(laptop)będzie? CZY MA KTOS INTERNET Z NEOSTRADY W LAPTOPIE?

marti24->napisz proszę coś więcej ! bo też się właśnie nad tym zastanawiam! za ile dostałaś liveboxa, na ile umowa, jaki abonament, jaka prędkość i ogólnie czy jesteś zadowolona?

Gość łee
ja mam radiówke, router na strychu i mam net w całej chalupie i na podwórku :) w życiu nie wziełabym tego z komórek.. aaa koszt chyba 400zł za całe podłączenie ale to zależy od firmy, musiałabyć poszukać u siebie kto zakłada radiowo i podłącza właśnie tak bezprzewodowo po domu

no zastanawiam się właśnie czy te routery i inne rozdzielacze sygnału nie opłaca się bardziej kupować jak się ma minimum 1 komp stacjonarny i 1 laptop a ja będę miała tylko laptopa, bo kompa mojego daję komuś kto go bardzo potrzebuje, a sam niestety by nie mógł sobie kupić :( i chciałabym to zrobić jak najszybciej( na dniach)ale nie mogę zostać bez kompa i netu więc muszę szybko podejmować decyzję, jaki laptop, jaki net... poza tym zależy mi żeby ten net nie wyniosł mnie drogo tzn założenie, bo i tak wydatek na laptopa a tym bardziej na net nie był planowany juz teraz.... no to juz nie wiem co bedzie najkorzystniejsze tylko przy jedym kompie?

Jak narazie jestem baaaaaaaaaardzo zadowolona:) Bez żadnych zbędnych kabli plączących Ci się pod nogami:) Mam neostrade 512 i jak narazie mi wystarcza:) Skorzystalam z promocji MAŁA CENA w listopadzie( nie wiem, czy jeszcze obowiązuje), za liveboxa zapłaciłam całą złotówkę:) Umowę mam na 2 lata, za pierwszy miesiąc zapłaciłm zotówkę za internet:), następne 2 miesiące 14 złotych, pozostałe 60złotych. Nie mam telefonu stacjonarnego tak więc muszę jeszcze płacić za utrzymanie linii, ale to i tak lepiej wychodzi niż internet np w Orange... I zawsze mam dostęp do internetu nie muszę szukać zasięgu jak to bywa w Plusie:)

Najtańszy router radiowy do neostrady/netii kosztuje ok. 70 zł. Tyle, że neo musisz wziąć na min. rok, bo na czas nieokreślony się nie opłaca. Aktualnie najtaniej masz 256 kbps za 55 zł i aktywacja 12 zł. Z kolei w Netii przy zamawianiu usługi przez neta za tą samą kasę masz łącze 512 kbps, umowa na rok, aktywacja 10 zł.

marti24----> nie zauważyłam wpisu za 512 to chyba dość drogo - po 60 zł (nie licząc tych 3 m-cy tańszych, no ale umowa jest na 24 m-ce...) chmmm... a ile płacisz za utrzymanie linii?

wielbiciel 70B a masz może Netię????? Ciekawa jestem opinii, bo sama jakoś nie mogłam się przekonać:/

czyli nie muszę mieć tel.stacjonarnego żeby mieć net np. z netii czy tp? a ile się płaci za to całe podtrzymanie linii? wielbiciel- >Ty to się kurna na wszystkim znasz :) dziękuję, wiele Twoje rady mi pomogły 🌻

marti24 ---> nie mam Netii, ale słyszałem od wielu osób, że działa bez zarzutu. flowersss ---> jeśli nie masz telefonu w TP, musisz bulić 36,60 m-cznie za utrzymanie linii. Oczywiście gdyby wziąć na dłuższy okres wychodzi dużo taniej, np. neo 256 kbps na 3 lata = 37,40 zł

Oczywiście wielbiciel już Ci odpowiedział na to pytanie o linię:) Ma facet głowę:):) Ja na internet nie narzekam, ale może mam małe wymagania:) Jedyny minus liveboxa to to, że internet Ci pada jak nie masz prądu:):) Co do Netii to jestem sceptycznie nastawiona....Netia i Tele 2 \"egzystują\" dzięki \"uprzejmości\" tp, tak więc dużo zależy od tego ile dostaną od telekomunikacji...

Gość odnosnie netii
Jestem posiadaczka lacza z netii i musze przyznac ze chodzi idealnie. Niecale 3 lata uzytkowania i zadnych problemow. W czasie gdy podpisywalam umowe, posiadacze neostrady szczypali sie z limitem pobierania danych, w netii nigdy zadnych limitow nie bylo :)

no właśnie też słyszałam,że nie warto brać netu z netii czy tele2 , bo korzystają z łącza tp i mają tyle ile tp im da.... czyli wychodzi na to,że i w neostradzie i tele2 i netii muszę mieć łącze telefoniczne inaczej płacę za podtrzymanie linii? :( kurde!no to co ja mam robić? muszę mieć net, sieciówka całkiem się zrąbała, nie mam w domu netu od piątku, podłączyliśmy nawet dwa razy mocniejszą antenę i i tak nie działa! więc zostałam bez niczego wyprowadzam się stamtąd za jakieś 4 m-ce i muszę przez ten czas mieć jakiś internet, (i już nawet nie chodzi o internet dla rozrywki...) :(

Co to znaczy \"mają tyle ile tp im da\" :o Jedyny problem z Netią może się pojawić, jeśli wystąpią jakieś problemy/awarie linii telefonicznej - zdarza się, że serwis TP nie spieszy się z usuwaniem usterek ;) Albo płacisz za tel., albo za utrzymanie linii. Taniej wychodzi opcja druga. Dowiedz się ile kosztuje w Netii najtańsze łącze przy umowie na czas nieokreślony, bo na stronie nie ma takiego info - to mogłoby być najlepsze wyjście ;)

Gość lifebox jest zajebsty
mam od jakiegos czasu dziala idealnie na staconarnym kompie i na laptopie mam zasieg w 3 pietrowym domu

Gość łee
przecież płacić 60zł za net i do tego za utrzymanie lini jeszcze prawie 40 toż to istne zdzierwstwo! już lepiej wydać te 400zł za założenie osprzętu i potem płacić mniej miesięcznie; ja np płace za 512 tylko 35zł! do tego żadnych limitów ściągania! i też mam tylko laptopa w domu :)