Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pana młoda

czy wypada podpisywać miejsca przy stołach

Polecane posty

Jeszce jedno.ostrzegałabym przy usadzaniu rodziców obok młodych.Taka jest tradycja ale biedni staruszkowie są odcięci od całej reszty rodziny.lepiej posadzic obok siebie świadkow i całą młodzież a rodzicom pozwolić siedzieć obok swojego rodzenstwa gdzie beda sie duzo lepiej bawili.To akurat sprawdzilo sie juz w mojej rodzinie.

mieszanie rodzin to kipski pomysł bo nie kazdy chce siedziec jak go przydziela wiec karteczki to zły pomysł

Gość karteczki tak
skąd w ogóle pomysł, że to może być nieeleganckie?? Karteczki to bardzo dobry pomysł, spradzwał się na wszystkich weselach na których byłam. A już absolutnie niezbędne sa w przypadkach, gdy jest dysproporcja w ilości gości z obydwu stron. Wtedy z reguły "większa" rodzina "bierze w posiadanie" całą salę, lokując się w strategicznych miejscach, a ta garstka z drugiej strony może przycupnąć gdzieś, gdzie znajdą kawałek krzesła :P ludzie są rózni, nie ma co ukrywać...

Gość a ja jestem za karteczkami
i za mieszaniem oczywiscie z glowa widzilam: sprawdzilo sie tak na 3 weselcah u mnie w rodzinie i tak tez bedzie na moim weselu duoz zalezy od ustawienia stolow i liczby gosci

Najlepiej wychodzi mieszanie \"wiekowe\" :) Tzn ciotki Gienie przy ciotkach Gieniach wspólnie gawędzą o wrzodach, a młodzi siedzą z młodymi:) Para Młoda i tak przemieszcza się po całej sali, rozmawiając ze wszystkimi. Karteczki to dobry układ:)

\"skąd w ogóle pomysł, że to może być nieeleganckie??\" Ja właśnie miałam na myśli że na eleganckim przyjęciu winietki to konieczność:) inaczej będzie nieelegancko

Gość karteczki tak
peienka, ja nie do Ciebie;) Po prostu z topiku wywnioskowałam, że są osoby, dla których karteczki to coś, co "nie wypada" :)

...pomysł z \"miejscówkami\"dość rozsądny w przypadku,gdy wiemy,że rodziny różnią się od siebie..../a takie różnice są/i w takiej sytuacji ta rodzina powiedzmy mniej rozgarnięta lepiej czuje się w swoim towarzystwie.To jest wielkie uproszczenie możliwych sytuacji,ale na weselu nie sposób ich uniknąć,bo i goście z różnych sfer,młodzi,starzy...Miejscówki owszem,ale przy większej liczbie gości...to problem,który trzeba rozwiązać:)

Gość gość
U mnie na weselu też będą karteczki z nazwiskami gosci ponieważ nigdy nie wiadomo kto gdzie usiadzie i w razie cos to trzeba bedzie szukac tej osoby po całej sala a jak sie juz bedzie wiedziała gdzie dana osoba bedzie miała siedziec to bedzie znacznie łatwiej i młodym i rodzicom w razie potrzeby a tak a propo byłam na weselu w zeszłym roku u kuzynki i byłam załamana bo młodzi siedzieli na środku wiadomo a rodzice młodej siedzieli razem z nami czyli na samym końcu stołu po drugiej stronie stoły były ustawione w kształcie litery "E" i wygladało to nie fajnie młodzi gdzie indziej i rodzice gdzie indziej a ze swiadkami to juz w ogóle zamieszanie swiadek młodej siedział ze swoja rodzina czyli po środku stołu a drugi z wujkami i ciociami strasznie to wygladało i powiem wam że ja bym nie mogła tak siedziec na własnym weselu rodzice gdzies daleko swiadkowie tak samo a obok młodych ciotka i wujek ktorych młodzi widzieli ostatnoii na swojej komunii także u mnie beda karteczki i koniec i jesli komus z gosci nie bedzie sie podobało to flora ze dwora nikt ich nie bedzie trzymał na siłe a zreszta teraz karteczki sa na kazdym weselu także mysle ze nie bedzie problemu takie jest moje zdanie ;) ;) a wy jak myslicie??

Gość gość
"flora ze dwora"? to jakieś nowe powiedzenie?