Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliente

Prawo jazdy, a badania lekarskie

Polecane posty

Gość kaliente

Chodzi mi glownie o badanie wzroku: zamierzam zapisac sie na kurs prawa jazdy, z tego co sie orientowalam w wiekszosci szkol badanie jest juz w cenie kursu, przeprowadzane przez lekarza wyznaczonego przez szkole jazdy. No i teraz moje pytanie: czy ktos orientuje sie moze czy jest powiedziane od jakiej wady wzroku prawa jazdy robic nie mozna? Mam duza wade wzroku,ale tylko na jednym oku. Nosze okulary i nie przeszkadza mi to w normalnym zyciu, czy moge miec jednak jakies problemy z tym prawkiem z tego tytulu?? Bylabym wdzieczna jesli ktos sie orientuje, moze robil ostatnio prawo jazdy i ma jakies informacje na ten temat, lub cokolwiek; nie udalo mi sie znalezc nic na ten temat w internecie. Jakie jeszcze badania poza badaniem wzroku sa obowiazkowe przed rozpoczeciem kurcu?? Z gory dzieki!!

jeśli nosisz okulary i nie przeszkadza ci to w normalnym funkcjonowaniu to pewnie na prawko beż bedziesz mogła pójsc:) ale w papierach bedziesz miała zaznaczone że mozesz jezdzić tylko w okularach.

Gość kaliente
hmmm mysle o korygujacym zabiegu laserowym, z tym ze przed prawem jazdy nie bede miala juz mozliwosci go zrobic, rozumiem ze jesli zdam to prawko, a zabieg kiedystam w przyszlosci sie uda i nie bede musiala nosic okularow to nie powinno byc problemow z modyfikacja w papierach?

Gość kaliente
dzieki spiaca krolewno za odpowiedz i dzieki grancias za artykul! na pewno sie przyda; jestem tylko ciekawa czy jesli ktos ma zaznaczone w prawie jazdy ze moze prowadzic wylacznie w soczewkach kontaktowych, to jak policja to sprawdza przy ewentualnym zatrzymaniu;) az tak bardzo widoczne nie sa, szczegolnie jesli ktos sam nigdy nie uzywal..