Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegra+

Sukienka dla mamy panny młodej....w dużym rozmiarze

Polecane posty

Gość allegra+

Pomagam znaleźć mojej mamie sukienkę na mój ślub i wesele. I mam problem. Mama jest osobą tęgą, ale chciałaby wyglądać "jakoś" a nie babciowato - tym bardziej, że jest przed 50. Czy zna ktoś adresy sklepów intern., w których mogę nabyć takie cuda? Zaznaczam, że Allegro przeglądam regularnie. Dziękuję z góry.

Gość mandarynaaa
Dziwne pytanie.Przeciez sukienki sie dopasowywuje.Idziesz do wypozyczalni a tam sa babki które sie na tym znaja,wszystko dopasuja do figury.Niech pomierzy pare sukienek ,najlpeiej jakichs skromniejszych. Ja mam 42 rozmiar a laski mi tak dopasowały sukienke ze wyglądam na 38.

Gość allegra+
Tylko moja mama nosi rozmiar 52. I jakie wypożyczalnie - przecież wypożycza się suknie ślubne, a nie wieczorowe :-/. A tu nie chodzi o kieckę dla mnie, tylko dla mamy. W naszym małym mieście na pewno nic nie znajdzie :-/.

Gość kasia2020
albo niech sobie znajdzie w zwykłych katalogach/internecie model sukni i uszyje u krawcowej albo w danym salonie

Gość allegra+
Jak już pisałam przeglądam Allegro - i jakoś nic nie znalazłam. Poza tym, to nie być suknia ślubna, tylko na slub. Ta z bon prix ładna, ale za ciemna i za krótka - mama jest wysoką kobietą, a nogi ma ... no wiadomo jakie. Mimo to, dziękuję wszystkim za porady.

Gość omg...
Jak zwykle wszystkie czytają bardzo uważnie i porady też są przemyślane i na poziomie heheheh Wiesz co, jeżeli jesteście z małego miasta to masz 2 wyjścia: albo do krawcowej - i szyje to co chcesz, materiał same możecie wybrać. Albo do jakiegoś dużego miasta pojechać do sklepu z odzieżą.

Gość liketodonothing
polecam zajrzeć tutaj : http://www.sklep.dlaurody.pl/index.php?cPath=5&osCsid=0195734efae227a8a451be903ff23830 niektóre sukienki szyją na podane wymiary, mojej mamie uszyli większą i jest śliczna! Akurat ona nie szła na mój ślub (bo jeszcze go nie było ;) ale na ślub i wesele swojej chrześnicy Miała taką, tylko właśnie w dość dużym rozmiarze http://www.sklep.dlaurody.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=145&osCsid=0195734efae227a8a451be903ff23830 i wyglądała super!

Gość ankaaaaaaaaaaaaaaa
Jeśli nic nie jest w roz.mamy - za małe,za krótkie itd to moze lepiej zaopatrzyć się w dobrą krawcową.Uszyje coś napewno wsapniałego,coś w czym bedzie sie mama dobrze czuła. Kupić materiał i po stresie,póki na szycie jest czas. Ps .Swoją drogą co niektóre to czytać nie umią.

Gość ankaaaaaaaaaaaaaa
Byłam nie dawno na weselu i pani po 40 miały spudniczke+do tego elegancki topik + żakiecik.Naprawde abrdzo ładnie w takim zestawieniu wyglądały.I praktyczne,póxniej Twoja mama mogłaby to nośić na większe okazje jak i na codzień

Gość moze coś takiegoooooooo
Gość allegra+
Dziekuję wszystkim za porady. Niestety mamie zamarzyła się sukienka (trochę ją rozumiem) a ja zamierzam jej marzenia spełnić. Te 2 z Allegro po pierwsze odrobinę za małe, po drugie zdecydowanie za krótki - mama musi mieć do kostek, bo nie włoży Dziękuję za adres sklepu - zaraz przejrzę. Niestety satyna przy takiej tuszy to nie jest dobry pomysł - to powinno być coś luźnego, lejącego się. Jak coś znajdę to wrzucę - może ktoś skorzysta mając podobny kłopot. Tak czy inaczej -dziękuję wszystkim.

allegra+ ----- Przy takim rozmiarze to moze warto zrobić tak: wybrać sobie model sukienki,posszukać dobrej krawcowej i udać się ze swoim projektem.Dobra krawcowa doradzi jeśli jaki lepiej kupić materiał,gdzie bardziej zmarszczyć a gdzie popuśić.Na każdej poprawce można zawsze coś poprawić jak bedzie coś nie tak.A i mama będzie spokojniejsza.Najlepiej zrobić to odrazu póki jest czas na szycie bo tak z kupnem moze być problem,jak na allegro znajdziecie rozmiar to moze być ciuch nie dobry i mama będzie się zamartwiała ze nie będzie miała co na siebie włorzyć. Jeśli mama jest za sukienką to nie będe dawała innych pomysłów :) Chociaż moze wspomne że byłam na weselu gdzie była naprawde tęga pani a pięknie wyglądała! Miała jasne,zwiewne spodnie,lekko roszerzane tak że nie było wiadomo jakie ma naprawde nogi + do tego miała coś ala tunike ale na rękawku i z ukosa ścięta.Zakrywała ta cała tunika jej pupe.Do tego miała korale zielone bo tunika była zielona i szal.Elegancko wygladała!

Gość allegra+
Princpolo/ bardzo ci dziękuję na pewno poddam mamie taki pomyśl - może kupimy/uszyjemy i jedno i drugie i zobaczymy w czym się będzie lepiej czuła :).