Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myslicieeee

za stara na studia??

Polecane posty

Gość marcysiankaaaa
U mnie kopę lat temu na roku była 29-latka-jak zaczynałyśmy. Miała ksywkę Słoneczko. Bardzo fajna, była starościną :) Idź, nie zastanawiaj się nawet. To fajna przygoda. Zawsze będziesz się mogła przenieść na zaoczne, w razie co.

no wiesz nie wszyscy podejmują takie wybory bo chcą część np. musi iść do pracy z powodu jakiejś sytuacji życiowej ale to przeciez nie musi oznaczać że jak pójdą potem na studia to im nie wyjdzie albo co trzeba być dobrej mysli bo inaczej byśmy się zagnębili :)

Gość Gdzie tam za stara...
U mnie na studiach magisterskich była kobitka 38-letnia. Okazała się być najlepszą studentką w grupie, jako jedyna dostała 5 na obronie. Tak więc wiek nie ma nic do rzeczy - jak jesteś inteligentna i masz dobrą pamięć, to poradzisz sobie niezależnie od wieku :)

u mnie jest siwy dziadek na roku wiec nie mów żeś za stara :D ale idź na zaoczne bo w tych czasach ważniejszy jest staż pracy (doświadczenie) niz papierek

ostatnio w TV mowili ze 70kilku letni dziadek wybrał sie na studia i zalicza elegancko na same 5 :D i nie pitolcie glupot ze studia to piękny czas w zyciu człowieka :o ja w to wierzylam i niestety sie rozczarowałam :( ide sie uczyc :(

Nectarine-za jakis czas spojrzysz na to inaczej i jakos jestem pewna ,ze okres nauczania bedziesz wspominac cieplo. Wrecz jako piekny okres w zyciu :)

A to dlatego, ze w zyciu sa o wiele wieksze problemy niz nauka czy tez jakies egzaminy -slowo :)

Gość dewrerewr4
Ocipiałaś??!! Na studia i to już. Czy dzienne czy zaoczne to juz sama musisz sobie odpowiedzieć. Ja polecam aoczne bo dalej możesz pracować a jak wiadomo nic nie jest tak ważne jak praktyka i doświadczenie. Na studia marsz!!!!!

Gość Nika1794
Mam pytanie,. Zdawałam na maturze matematyke, niestety wybrałam studia humanistyczne, które zresztą skończyłam. Teraz myślę o studiach na kierunku informatyka-zaocznie. Po pierwsze boję sie, że mogę nie dać sobie rady, a po drugie skończyłam 30 lat. Od kilku lat o tym myślę. sama już nie wiem ;-) W eiaku 18 lat, tak naprawdę nie wiedziałam co bedę chciała robić w życiu. zawsze miałam większy talent do ścisłych przedmiotów. Może ktoś ma doświadczenie naonformatyce, ile musiałabym nadrobić i czy podołam? Podaje nr gg: 350588. Może ktoś mi poradzi?

Gość TakaJednaTrzydziestoletnia
Watek stary, ale podziele sie swoja historia. Zaraz po maturze zaczelam studia przyrodnicze, ukonczylam ich dwa lata, pod koniec drugiego roku powaznie zachorowalam i dojscie do siebie zajelo mi kolejne dwa lata, podczas ktorych musialam nauke zawiesic. Juz nie wrocilam na ten sam kierunek, rozpoczelam studia informatyczne majac juz 23 lata. Po drugim roku, czyli w wieku 25 lat po raz pierwszy zaczelam pracowac w zawodzie programisty. Suma sumarum, jestem w plecy 4 lata, bo zwykle na informatyce ludzie zaczynaja pracowac od 3go roku, czyli majac 21 -22 lata. Trudno, zycie nie zawsze uklada sie jak chcemy i pomimo, ze po studiach przyrodniczych nic mi nie pozostalo, o latach choroby chcialabym jak najszybciej zapomniec, mysle, ze trzeba walczyc o lepsza przyszlosc i nie przejmowac sie, ze w pracy bedziemy zwracac sie o pomoc lub rade do ludzi od nas mlodszych. Ku woli scislosci, na dziennych studiach ktore rozpoczelam w wieku 23 lat bylam najstarsza na roku, choc nie jedyna z tego rocznika. Informatyka zaoczna ma sens tylko wtedy, gdy albo pracujemy w zawodzie zwiazanym z informatyka lub mamy wystarczajaco duzo czasu na praktykowanie w domu. Nie chodzi o wkuwanie, ale eksperymentowanie, co pochlania mnostwo czasu.