Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzylistna koniczyna

czy sa tutaj mamy które urodziły dziecko po 40 tce??

Polecane posty

ja mam 42 lata....czy to nie za poxno na dziecko?

moja mama rodziła ostatnie dziecko w wieku 42 lat. mały super chłopak!co prawda wcześniaczek, ale teraz tego zupełnie nie widać - ma 6 lat 125 wzrostu 23 kg wagi, 31 rozmiar buta, chodzi do przedszkola, uwielbia wycinać, kolorować, liczy do 20, zaczyna pisać :) a mama no cóż troszkę zmęczona, ale małe kochane.

matka mojej koleznaki urodzila majac 42 lata (starsze dzieci mialy juz po 17 i 16 lat), jednak synek ma zespol downa - teraz ma 10 lat ostatnio gdzies slyszlam, ze duze ryzyko zespolu downa jest nie wtedy gdy kobieta jest po 40stce, ale gdy ojciec ma wiecej niz 40 lat zycze powodzenia - jesli bedziesz pod kontrola lekarza

no tego sie własnie boje:O że urodzę niepełnosprawne dziecko.

Gość meeggii
zrób sobie badania prenatalne

Gość przestroga dla mezczyzn
przestań,to wyjątki,pelno kobiet rodzi po 40-tce i jest ok,nie przejmuj się,dbaj o siebie,kontroluj u lekarza

Gość ja........
38 lat mialam jak urodziłam ,miałam juz dwóch starych koniow ,jezu jak sie balam wstydzilam sie powiedziec o aborcji myslalam ,urodziłam zdrowa fajna dziewczynke i dla braci i dla nas jest najjjj powodzenia

Gość ujka
miałam równe 40 jak urodziłam synka. teraz ma 3 latka[skończy w kwietniu]starsze planowane miały kolejno 21,16 i9lat.Cała rodzina przyjęła to normalnie a ja WARIOWAŁAM ze strachu o zdrowie dziecka ze wstydu też itp.itd....ciąża przebiegała spokojnie ale wykańczałam wszystkich moimi nerwami -cały czas muślałam że będzie coś nie tak!!! a urodziłam Cudownego NAJDROŻSZEGO synka na świecie!!!mądry zdrowy i przez wszystkich kochany.JAK miał 10mcy to już gadał a teraz buzia mu się zamyka tylko jak śpi.napewno jestem bardziej zmęczona niż przy tamtych ale bez przasady.Miałam wspaniałego lekarza który cierpliwie wybijał mi zgłowy co wizytę wszystkie ''choroby''dziecka które sobie skutecznie wmawiałam przez cała ciąze.Nic się nie martw to wszystko tylko niepotrzebne nerwy .Będzie dobrze pozdrawiam!

Gość to zależy
czy to kolejne dziecko czy pierwsze bo na pierwsze to już trochę za późno...