Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOZCIE MI PROSZE

CZY TYLKO BAKTERIE SA WYNIKIEM BOLU PECHERZA PO STOSUNKU? NIECH MI KTOS POMOZE

Polecane posty

Gość POMOZCIE MI PROSZE

mam bardzo wazne pyt do osob ktore moze mialy ten sam problem... odkad zaczelam brac tabletki(yasmin) i rozpoczelam wspolzycie jakies 3dni po stosunku dostalam czegos w rodzaju bolu pecherza, myslalam ze sie przeziebilam wiec wzielam 3dni ruragin, minelo, potem znowu dostalam chyba tez jakis czas po stosunku, znowu furagin, minelo, ale czesto sikam, czasami co 30min, ale juz nie piecze. bylam u lekarza z wynikami moczu, powiedzial ze nie wyglada bym miala bakterie i posiew nie jest potrzebny, ale przepisal mi antybiotyk, bo moze nie doleczylam zapalenia pecherza. czy to mozliwe by miec zapalenie pecherza przez sex? nie wiem juz co robic, strasznie sie teraz boje kochac;( zaopatrzylam sie tez w witamine c i urinal.

Gość totum facki
bakterie nie są wynikiem bólu, nie spotkano dotąd takiej zależności w przyrodzie🖐️

Gość POMOZCIE MI PROSZE
jeju chodzilo mi o skutek, to naprawde nie jest istotne w tym momencie;(

Gość pchlasachrajka
przy tabletkach yasmin tez tak mialam. jakie masz ph moczu ?

Gość gandziaa
prawdopodobnie to od seksu - moja kolezanka byla z tym u urologa (i wlasnie on to powiedzial). Nie pamietam juz jak to uzasadnil ale naparwde wiarygodnie to brzmialo (jak nie zapomne to spytam ta kolezanke, ona pewnie jeszcze pamieta jak to dokladnie jest bo dlugo sie z tym meczyla).

Gość GRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Taki jest efekt uboczny stosowania tabletek hormonalnych. Osłabiają one mięśnie w okolicy cewki moczowej i pęcherza, przez co nie odczuwasz potrzeby oddania moczu we właściwym czasie - przetrzymujesz mocz, przez co namnażają się bakterie. Może to być również chlamydia, grzyby, lub inne pierwotniaki. Ale to już musi stwierdzić specjalista. I radzę udać się do niego szybko, bo jak nie - to będziesz uwiązana do tablet, tak jak ja. Bez końca biorę furaginy, Nolicyny itp. Ostatnio poddałam się miesięcznej kuracji na wyeliminowanie wszystkich możliwych drobnoustrojów, bo powoli nadchodzi czas, aby pomyśleć o dziecku. A w ciąży lepiej nie brać żadnych leków (zresztą większość i tak jest zabroniona). Zanim pójdziesz jednak do lekarza - wybierz się do laboratorium analitycznego, gdzie wykonują posiew. Ty sobie zrób z moczu, a partner z nasienia - to bardzo ważne, bo jeżeli go zaraziłaś, lub on Ciebie - to mimo tego, że będziesz się leczyć to on Cię zarazi. I niech Cię nie zmyli to, że on nie ma żadnych objawów. Nie musi mieć. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i odstawienia tablet, zanim zniszczą Ci życie.

Gość GRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Aha! Urolog powinien Ci także zrobić USG przed i po oddaniu moczu. Najlepiej się do niego przejść prywatnie. To wykluczy możliwość wady budowy układu moczowego. I to NIE JEST OD SEKSU - tak chyba stare baby na wsi mogą gadać, ale nie żaden SZANUJĄCY SIĘ LEKARZ. To równie głupie, jak stwierdzenie sprzedawane małym chłopcom, że od masturbacji można oślepnąć.

Gość pchlasachrajka
autorko tematu posluchaj GRRRRRR, konieczne jest to usg wlasnie przed i po oddaniu moczu, trzeba tego dopilnowac, bo niestety wiekszosc lekarzy robi usg tylko na pelen pecherz i potem ma to gdzies GRRRRR - a bralas doxycycilne ?

Gość GRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Oczywiście!!!! Nawet 2 razy. Najpierw mi to przepisała Pani ginekolog. Po jakichś 2 latach ciągłego chorowania - dostałam m.in. to samo od Lekarza urologa. Między innymi - bo miałam wtedy do brania 5 różnych leków, plus czopki przeciwbólowe, żeby już nie obciążać żołądka lekiem przeciwbólowym w tabletkach.

Gość gandziaa
Jeju:o Wszystko trzeba wytlumaczyc jak chlopu na miedzy:o Oczywiscie nie bezposrednio od seksu - w takim wypadku wiekszosc populacji chodzilaby z permanentnym zapaleniem pecherza. Chodzilo konkretniej o orgazm - ze w chwili orgazmu cos tam sie dzieje (ale co to juz nie pamietam). Wiem ze ten lekarz polecil kolezance (i z tego co mowila to rzeczywiscie dawalo oczekiwany efekt) aby sikala tuz przed seksem lub bezposredniopo nim (wiem ze ma to kluczowe znaczenie ale nie pamietam). W kazdym razie, zdaniem tego lekarza, ma to posredni zwiazek z uprawianiem seksu. A, i dodam, ze mowil, ze mnostwo dziewczyn predzej albo pozniej (czesciej) trafia do niego z takim wlasnie problemem i zeby kolezanka nie myslala sobie ze jest jakims wybrykiem natury. Nie musicie wierzyc, mi tam wsio ryba:)

Gość pchlasachrajka
GRRRRRR a przez jaki czas i w jakich dawkach bralas ta doxycykline ?

Gość Spróbuj Nefrosept
Nefrosept (wyciąg z ziół) "Krople należy stosować zgodnie z zamieszona ulotką. Jedna buteleczka starcza na tydzień i w tym okresie zazwyczaj następuje zauważalna poprawa. Jednak by sprawę doprowadzić do końca, tj. pozbyć się chronicznego zapalenia dróg moczowych, kurację należy kontynuować przez cały rok, w którym wypijamy jeszcze 5 buteleczek nefroseptu, robiąc pięciotygodniowe przerwy między nimi. Dopiero po takiej kuracji mamy szansę pozbycia się chronicznego zapalenia dróg moczowych i niebezpieczeństwa związanych z nim powikłań, takich ja: zapalenie nerek, zapalenie organów jamy brzusznej – u mężczyzn gruczołu prostaty, a u kobiet przydatków, a także problem z utrzymaniem moczu w podeszłym wieku..." cytat z forum biosłone

Gość POMOZCIE MI PROSZE
skoro badanie moczu nie wykazalo n ic szczegolnego i lekarz uwaza ze moze to byc niedoleczone zapalenie i przepisal mi antybiotyk to robic posiemw mimo to? czy zwykle badanie by cos wykazalo i dopeiro wtedy posiew?duzo o czym czytalam i wiem ze przyczyna moze byc sex, bo kobieta jest inaczej zbudowana niz mezcz etc. wiec mysle ze to od tego, ale nie sweiem juz sama.

Gość pchlasachrajka
zrob posiew mimo wszystko i powtorz badanie ogolne moczu w innym laboratorium

Gość GRRRRRRRRRRRRR
Pchlasachrajka Doxycilinę brałam najpierw przez 10 dni 2 razy dziennie. Potem od tego specjalisty urologa dostałam znowu doxycilinę i znowu 2 razy dziennie przez 10 dni. Ale jednocześnie drugiego dnia miałam po 4 godz. od przyjęcia Doxyciliny wziąć Fkulonazol (4 tabletki na raz - gorzkie, jak sama zaraza), na następny dzień o tej samej porze -jeszcze jeden lek (nazwy nie pamiętam, mogę napisać po południu, jak będę w domu) potem 4 dni przerwy i znowu Flukonazol x 4 i na następny dzień ten drugi lek. Jak już mi się doxycilina skończyła, to brałam jeszcze 2 leki. I tak przez miesiąc.

Gość GRRRRRRRRRRRRR
POMOZCIE MI PROSZE Słuchaj, posiew możesz zrobić, jak najbardziej, ale dopiero 4 dni po zakończeniu brania antybiotyku. Tak to Ci nic nie wykaże - wynik będzie zafałszowany. W normalnym badaniu moczu - ogólnym, to rzadko kiedy wychodzi, co CI tak naprawdę dolega.

Gość pchlasachrajka
GRRRRRRRR ja bralam doxycykline przez miesiac 2 razy dziennie po 1 tabletce, a teraz mam brac tylko furagin 3 razy dziennie po 2 i do tego vit c bo musze zakwasic mocz wszystko bylo dobrze, ale dzis cos mnie rano zaczelo piec i juz znowu sie boje ze ta zaraza wrocila, musze dac mocz do badania u mnie w posiewie generalnie nigdy nie bylo bakterii, ale w badaniu ogolnym moczu bylo zle ph i bialko