Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieufna klidka

Czy antykoncepcja w młodym wieku nie wpłynie w przyszłości na ciąże?

Polecane posty

Gość nieufna klidka

Mam 17 lat i biore tabletki anty(Cyprest)zastanawiam się czy nie będę miała w przyszłości problemów z zajściem w ciąże.A ponoć Cyprest to kiepskie tabletki z tego co czytałam:/Macie jakieś doświadczenia starsze koleżanki???

mam takie same obawy jak ty, i też jestem w twoim wieku, ale ja biore novynette i polecam je oraz mam nadzieje że w przyszłości nie będę miała problemów

Gość mysz z laboratorium
jak nie bedziesz bez przerwy stosowac przez długie lata, to racej nie powinno byc problemów

hmm dziewczyny biora taboletki, niektore wpadaja przy nich. niektore odstawiaja pigulki by postarac sie o dziecko -> niektore zachodza , niektore nie byc moze te 2 panie wogole plodnie nie sa, lub ich partnerzy? jesli tak bardzo boicie sie o ciaze w przyszlosci popytajcie swojego lekarza. sie powtorzylam z "niektore" hehe :)

Gość no to ładnie...
90% moich koleżanek przyjmujacych tabletki anty przez kilka lat miało problem z zajściem w ciąże. Dziś żałują,że brały tabletki. :(

Gość tylko czy
miały problemy z zajściem w ciąże bo brały pigułki czy dlatego że się za późno za to wzieły - np po 30-stce?

ja brałm 3 lata tabletki i po odstwieniu nie miałm problemu z bzajściem w ciaze

Gość nieufna klidka
Ja biorątabletki od pół roku i w tym czasie zrobiłam sobie miesiąc przerwy...Wiem żę antykoncepcja w moim wieku nie jest wskazana jednak nie mogę z niej zrezygnować...:/

Dlaczego mowisz ze nie mozesz z niej zrezygnowac?? jakis przymus? PS. ja mam 18 lat, biore tabletki od prawie roku :)

Gość jakie efekt daja
ta przerwa nic ci nie dala, nie robi sie wahan hormonow w tak krotkim czasie

acha czyli wskazaniem do brania tabsów był twój wiek i to ze rodzinie nie podobałby sie twój brzuch... to moze lepiej kup sobie kredki i zacznij rysować zamiast tyłkiem szastać:p

Gość fioletowa ksiezniczka
wpłynie, wpłynie...

Gość zielonooki koziołek
A ty sarenka lepiej uzywaj gumek bo nie wiadomo czy cie ten darek HIVem nie poczęstuję :P I z te 5 tysiecy tego się nie pozbędziesz ;

Ja właśnie z tego co wiem to jest na odwrót- po odstawieniu bardzo szybko zachodzi się w ciążę.

Gość Hullagulllllllllaaaaa
teoretycznie w ulotkach nie pisze nic o tym że kiedyś możesz mieć problemy, ale znam osoby które po wieloletnim braniu tabsów pózniej je miały nigdy nie mozna tego wykluczyć

Gość weronika_krakow_27
takie smarkate i pigułki biorą po co?? seks już uprawiacie tak regularnie??? co wy macie za rodziców pożal sie panie :O

Gość antykoncepcja w kazdym wieku
moze w przyszlosci wplynac na problemy z zajsciem w ciaze, chociaz w niektorych przypadkach bywa wrecz przeciwnie. Wazne, zeby robic regularnie badania i miec dobrane odpowiednie pigulki

Gość nieufna klidka
aż żal czytać...odezwie się jedna z drugą co to ma 20 lat i wielce dorosła!Nie wiem czy to że się zabezpieczam świadczy o moim ''gówniarstwie''lepiej żeby roiło się od małolatek z brzuchami?!Weź się zastanów....A i owszem sex uprawiam regularnie od kiedy mam stałego partnera to takie dziwne?I rodzice nie wiele mają tu do powiedzenia zwłaszcza,że nię żyją!Zadowolona?

Gość ashantii
troche smieszy mnie to gadanie pt" po tabletkach nie zachodze wciaze!!!" skad wiesz \e to przez tabsy? przeciez to tylko korelacja moze bez nich tez byc miala problemy ale tego juz nie sprawdzisz? troche niepowazne jestescier z rzucianiem wszystkiego na tabletki przebadaj sie jedna z druga czy w ogole plodna jestes i partner tez a nie szukasz latwych rozwiazan:0 co nie znaczy ze tabsy to samo zdrowie ale ta swiadomosc trzeba miec WCZESNIEJ A NIE BRAC JE JAK ZELKI NA DOBRA CERE ile z was wie jak dzialaja na poziomie biochemi organizmu? na jakie uklady maja wplyw? pomyslalyscie kiedys ze te wszystkie skutki uboczne to znak ze cos sie zlego dziej? no chyba...dlaczego uwazacie ze to jakas normalnosc ze sie tyje n akrwawinia problemy z zylami, cera, krzepnieciem krwi TO NIE JEST NORMALNE dowiedzcie sei czergos wiecej o hormonach i pobadajcie sie a nie po ilus tam latach panika ze cos sie nie udaje :O:o

Gość milena z kola
popieram przedmowczynie, tak tylko dodam ze naprawde traktuje sie czesto tabsy jak witaminy, wiekszosc gin nie robi zadnych badan a wy glupie siksy lykacie to bezkrytycznie nie majac pojecia o dzialaniu bo dzialanie tabletek to nie zatrzymywanie owulacji ale zmiany w duzej czesci ukladu hormonalnego ktory wplywa na duzo wiecej rzeczy mozecie winic tylko siebie bo lekarz ma was gdzes sorry taka jest prawdai