Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobiejednaaaaaaaaa

przestalam brac tabletki - chce miec dzidziusia. Doradzcie...

Polecane posty

Pare lat temu bralam tabletki. Mialam jakies 3,moze 4 lata przerwy i znowu zaczelam brac. Bralam przez jakies 1,5 roku yasmin. Myslimy o dzidziusiu. Wiec, ze musze isc na badania, ale jak to wyglada po odstawieniu tabletek? W internecie kraza rozne opinie... A to ze trzeba odczekac do pierwszej miesiaczki, to znowu ze jakies dwa lata... Jak to jest naprawde?

Optymalnie zaleca się odczekać minimum 3 naturalne cykle, by organizm nauczył się na nowo po swojemu funkcjonować - żeby prolaktyna spadła i żebyś Ty sama lepiej zniosła ciążę.badania hormonów możesz sobie darować, na początku i tak będą zafałszowane (poziom hormonów będzie się z mieniał z miesiąca na miesiąc po odstawieniu.Zacznij brać kwas foliowy, wykonaj badanie igg i igm na toxoplasme, igg i igm na różyczkę oraz badanie WZW typu B (obecność wirusa żółtaczki typu B). I tyle.

Gość majkaaaa_m
ja jestem w podobnej sytuacji tyle ze ja tabletki brałam tylko 7 miesięcy,czy w takim przypadku też powinnam odczekac z 3 cykle, czy długość brania tabletek się liczy?dzięki z góry za opinie

To jest tak - im dłużej bierzesz, tym dłużej organizm jest uśpiony. Ale to wszystko jest sprawą indywidualną.Nie jest pewnością, że osoba biorąca tabletki 5 miesięcy - od razu po odstawieniu dojdzie do siebie a ta, co brała 5 lat - będzie potrzebowała roku, chociaż tak jest zazwyczaj.Lepiej te 3 miesiące poczekać czy to 7 miesięcy, czy 7 lat.Wyjątkiem są osoby cierpiące na PCO i inne schorzenia "leczone" tabletkami przez 1-2 cykle z rzędu w celu wywołania owulacji, wówczas szansa zajścia w ciążę przewyższa ryzyko cięższego znoszenia ciąży przez organizm.

Ja wam radzę, żeby dać sobie spokój przynajmniej 6 m-cy, po zaprzestaniu brania tabletek antyk. Zebyście nie miały rozczarowań.

Gość majkaaaa_m
dzięki za opinie,odczekam pare miesięcy,mimo tego ze bardzo dobrze się czuje po odtstawieniu,wole odczekać, zeby poźniej nie żałować....

Witam🌼wszystkie dziewczyny które zdecydowały się zostać mamusiami.zapraszam do naszego topiku \"ciążowe staranka\" u nas zaciążanie idzie jak burza.jesteśmy otwarte na nowe doświadczenia i znajomości:D

ja zazłszam zaraz po odstawianiu tzn dostałam krwaienie i próbowalismy udało sie za pierwszym razem synek zdrowy jak widac fotki w stopce

Gość majkaaaa_m
gratuluje!!a konsultowałas się z lekarzem, czy można tak szybko po odstawieniu;)

tak ja rozawiałm z nim zlecił mi podstwpwe badania morfologie mocz poziomy hormonów i kazłł przyjsc z wynikami były ok wiec powiedział że jak odstwie moge próbowac

Dziekuje za wypowiedzi:) Dzisiaj dostalam pierwszy okres, po odstawieniu. To jeszcze troszke sobie poczekam... ale grunt ze jestem na dobrej drodze:)

Gość jakajasem
ja tez brałam tabletki yasmin odstawiłam w grudniu i poszłam do lekarza on stwierdził ze najlepiej jakbbysmy sie zabezpieczali do 1 miesiaczki i potem pruboac zrobili mi badania ......... potem byłam jeszcze u kilku lekarzy w polsce i w angli i kazdy mi powiedzia ł to samo . a moja kolezanka zaszła tez od razu po odstawieniu tabletek i ma wspaniała zdrowa curunie