Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem jak zawsze

Myślicie ze taki obiad moze byc smaczny?

Polecane posty

Gość problem jak zawsze

Dziewczyny, od niedawna mieszkam z narzeczonym i dopiero ucze sie gotowac. Dzis na obiad wymyslilam -schabowe -mlode ziemniaczki z podsmazonymi w plasterkach pieczarkami wymieszane -mizeria albo surowka z czerwonej kapusty (co bardziej pasuje)? jak myslicie bedzie smaczne???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Żmyja
Ojejku, taki obiad może być przepyszny, a może być najpaskudniejszy na świecie :) Zależy jak przyrządzisz kotleta, ziemniaki itp. Raczej podarowałabym sobie te grzyby do ziemniaków, młode ziemniaczki są pyszne same w sobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakbym po każdej kąpieli miała
młode ziemniaczki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jozinek z Bazinek
a skąd ty masz w styczniu młode ziemniaczki??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jozinek z Bazinek
pytam całkowicie poważnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trusski
hahaha tez mysle skad masz te ziemniaczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:O A czy ona musi być w tej strefie klimatycznej co Ty ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Żmyja
chińskie jakieś, widziałam ostatnio w markecie takie i też się zdziwiłam ;) raczej bym się nie skusiła kupić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość problem jak zawsze
mieszkam w irlandii tu sa przez caly rok :) juemy takie ziemniaki codziennie i juz nam sie znudzily dlatego pomyslalam o dodaniu pieczarek , ale czy tak sie w ogole robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jozinek z Bazinek
pomijając ten maly niefart z młodymi ziemniaczkami myślę że to całkiem fajny obiad, zrezygnowałabym z tych pieczarek co do mizerii czy kapusty czerwonej twój własny wybór.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po 10 20
te pieczarki też bym sobie darowała , lepiej posypać ziemniaki (zwł młode ;)) świeżym koperkiem. Ja wybrałabym mizerię ze śmietaną z odrobiną cebulki dymki .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakbym po każdej kąpieli miała
też bym nie zjadła :P tak samo jak truskawek teraz nie kupuję ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość problem jak zawsze
cholercia tak mowicie, a ja juz pocialam pieczarki :D to nic poloze obok na talerzu jako dodatek :) a jeszcze pytanie pdnosnie schabowego (jezu ale wstyd) - jak panierujecie maka jajko bulka i koniec, czy moze podwojnie czyli maka jajko bulka i od nowa to samo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytasz
ja tam wole lososia, brokuly i ziemniaczki na parze :))))) mniaamm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość problem jak zawsze
ale te ziemniaczki sa normalne, organiczne nie zadne chinskie!!:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Żmyja
No! Mizeria ze śmietanką i cebulką do młodych ziemniaczków idealna :) Pieczarek nie dawaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja , odkad kiedys zrobilam mojemu facetowi schabowe (nie mieszkamy razem) , nie musze nic innego wymyslac . On uwaza ze robie je rewelacyjnie ,najlepiej na swiecie , etc. i nic innego nie chce :classic_cool: Tzn. powiedzial,ze z braku laku (schabu w sklepie obok) ewentualnie moge zrobic mu mielone ;) Takze, gdy ja mowie, ze \"dzis beda kotleciki\" , to mam 100% pewnosci,ze bede miala goscia na obiedzie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po 10 20
i mąka i bułka tarta - tak jak ktoś wcześniej pisał. sól, pieprz ->mąka->roztrzepane jajko->bułka tarta -docisnąć i na rozgrzany ale nie za bardzo olej. Wtedy są najbardziej chrupiące ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość problem jak zawsze
dziekuje wszystkim, 🌻 a teraz pomozcie wymyslic co z tymi pieczarkami? bo bede musiala wyrzucic bo pokroilam juz :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tam uważam, że pieczarki będą jak najbardziej w porządku - możesz je położyć na schabowego, na pewno będą pasowały ;) A jak nie, to możesz zrobić taką jakąś szybką zupe pieczarkową, zależy ile ich masz i czy masz cebulę i śmietanę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kciukiem
swietny obiad, tez na poczatku kombinowalam pysznosci, a gotowac sie uczylam na przepisach na.. dzis zrobilam roladi schabowe z serkiem salami i szyneczka, swietny pomysl naprawde

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kciukiem
a ziemniaczki z pieczarkami to swietny pomysl tez tak czasem robie zeby urozmaicic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moze byc calkiem fajny obiad :) tylko kotletow bym nie panierowala wcale, tylko takie grubiutkie, soczyste, porzadnie przyprawione czosnkiem i ziolami upiekla na grillu lub w piekarniku ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pospolity
całkiem pospolity obiad, o co tu sie pytać? ja akurat schabowych nie jadam ale faceci lubią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×