Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem jak zawsze

Myślicie ze taki obiad moze byc smaczny?

Polecane posty

Gość problem jak zawsze

Dziewczyny, od niedawna mieszkam z narzeczonym i dopiero ucze sie gotowac. Dzis na obiad wymyslilam -schabowe -mlode ziemniaczki z podsmazonymi w plasterkach pieczarkami wymieszane -mizeria albo surowka z czerwonej kapusty (co bardziej pasuje)? jak myslicie bedzie smaczne???

Gość Żmyja
Ojejku, taki obiad może być przepyszny, a może być najpaskudniejszy na świecie :) Zależy jak przyrządzisz kotleta, ziemniaki itp. Raczej podarowałabym sobie te grzyby do ziemniaków, młode ziemniaczki są pyszne same w sobie.

Gość jakbym po każdej kąpieli miała
młode ziemniaczki?

Gość Jozinek z Bazinek
a skąd ty masz w styczniu młode ziemniaczki??

Gość Jozinek z Bazinek
pytam całkowicie poważnie

Gość trusski
hahaha tez mysle skad masz te ziemniaczki

:O A czy ona musi być w tej strefie klimatycznej co Ty ??

Gość Żmyja
chińskie jakieś, widziałam ostatnio w markecie takie i też się zdziwiłam ;) raczej bym się nie skusiła kupić

Gość problem jak zawsze
mieszkam w irlandii tu sa przez caly rok :) juemy takie ziemniaki codziennie i juz nam sie znudzily dlatego pomyslalam o dodaniu pieczarek , ale czy tak sie w ogole robi?

Gość Jozinek z Bazinek
pomijając ten maly niefart z młodymi ziemniaczkami myślę że to całkiem fajny obiad, zrezygnowałabym z tych pieczarek co do mizerii czy kapusty czerwonej twój własny wybór.

Gość po 10 20
te pieczarki też bym sobie darowała , lepiej posypać ziemniaki (zwł młode ;)) świeżym koperkiem. Ja wybrałabym mizerię ze śmietaną z odrobiną cebulki dymki .

Gość jakbym po każdej kąpieli miała
też bym nie zjadła :P tak samo jak truskawek teraz nie kupuję ;)

Gość problem jak zawsze
cholercia tak mowicie, a ja juz pocialam pieczarki :D to nic poloze obok na talerzu jako dodatek :) a jeszcze pytanie pdnosnie schabowego (jezu ale wstyd) - jak panierujecie maka jajko bulka i koniec, czy moze podwojnie czyli maka jajko bulka i od nowa to samo?

Gość pytasz
ja tam wole lososia, brokuly i ziemniaczki na parze :))))) mniaamm

Gość problem jak zawsze
ale te ziemniaczki sa normalne, organiczne nie zadne chinskie!!:P

Gość Żmyja
No! Mizeria ze śmietanką i cebulką do młodych ziemniaczków idealna :) Pieczarek nie dawaj

ja , odkad kiedys zrobilam mojemu facetowi schabowe (nie mieszkamy razem) , nie musze nic innego wymyslac . On uwaza ze robie je rewelacyjnie ,najlepiej na swiecie , etc. i nic innego nie chce :classic_cool: Tzn. powiedzial,ze z braku laku (schabu w sklepie obok) ewentualnie moge zrobic mu mielone ;) Takze, gdy ja mowie, ze \"dzis beda kotleciki\" , to mam 100% pewnosci,ze bede miala goscia na obiedzie ;)

Gość po 10 20
i mąka i bułka tarta - tak jak ktoś wcześniej pisał. sól, pieprz ->mąka->roztrzepane jajko->bułka tarta -docisnąć i na rozgrzany ale nie za bardzo olej. Wtedy są najbardziej chrupiące ;)

Gość problem jak zawsze
dziekuje wszystkim, 🌻 a teraz pomozcie wymyslic co z tymi pieczarkami? bo bede musiala wyrzucic bo pokroilam juz :D

Ja tam uważam, że pieczarki będą jak najbardziej w porządku - możesz je położyć na schabowego, na pewno będą pasowały ;) A jak nie, to możesz zrobić taką jakąś szybką zupe pieczarkową, zależy ile ich masz i czy masz cebulę i śmietanę :)

Gość kciukiem
swietny obiad, tez na poczatku kombinowalam pysznosci, a gotowac sie uczylam na przepisach na.. dzis zrobilam roladi schabowe z serkiem salami i szyneczka, swietny pomysl naprawde

Gość kciukiem
a ziemniaczki z pieczarkami to swietny pomysl tez tak czasem robie zeby urozmaicic

moze byc calkiem fajny obiad :) tylko kotletow bym nie panierowala wcale, tylko takie grubiutkie, soczyste, porzadnie przyprawione czosnkiem i ziolami upiekla na grillu lub w piekarniku ...

Gość pospolity
całkiem pospolity obiad, o co tu sie pytać? ja akurat schabowych nie jadam ale faceci lubią