Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajkakajka

Brać postinor? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość kajkakajka

Witam! Bardzo bym prosiła o radę. W poniedziałek (jeszcze nie minęło 72h) po godzinie od wzięcia tabletki nastąpiła biegunka. Miałam wziąść następną ale zupełnie mi wyleciało z głowy. Teraz zaczęłam się obawiać, że nie została wchłonięta. Najgorsze też to że to pierwszy tydz. Współżycie było. Nie wiem czy teraz isc do lekarza i wziąść postinor. Jak on zadziała na tabletki? Może zaburzy on gospodarke hormonalna? Bardzo proszę o odp.

Gość kajkakajka
Bardzo prosze o odp. Nie wiem czy mam zaraz isc do lekarza.

Gość chodzi o to ze wzieła
tabletke ale ją wysrała

Gość ja myślę żeeee
do lekarza możesz pójść, zapytać, nie zaszkodzi. Ale według mnie raczej powinno być ok.

jak wysrałas, napewno wchlonelas, jest czwartek to od pn ile wzielas tabletek??

Gość kajkakajka
Biorę juz tabletki logest od 3 lat. Na ulotce nie ma nic napisane o biegunce. Jest tylko o wymiotach. Boje sie ze ja wydalilam. Tylko ciekawe czy sie owulacja odblokowala

Gość kajkakajka
Od piątku zaczęłam kolejne opakowanie. W pon było to zdarzenie i dalej kontynuuje branie tabletek.

czyli bierzesz wszystkie nie zapomnialas o zadnej tylko boisz sie ze ta z poniedzialku sie nie wchlonela??

Gość kajkakajka
Własnie zaległej nie wzięłam. Brałam normalnie tak jakby nic sie nie stało.

no to dobrze bo mysle ze nic sie nie stalo, nie moglas od razu wydalic tabletki, ale jesli chesz byc pewna na 100% to idz do lekarza bo lepiej zapobiec na 100% niz sie pozniej bac albo co gorsza zajsc.

Gość kajkakajka
Tak Aniu brałam wszystkie. Tylko martwie sie ze tą z pon mogłam wydalić przez tą biegunke. A że to pierwszy tydz to moze byc niebezpieczne

e mysle naprawde ze nic sie nie stalo, ja tez biore cal czas tabletki, czasem nawet zapominam wziac jednej to biore na drugi dzien dwie.

no i chyba tabletki tak nie przechodza sobie przez cialo od razu do wydalenia:P

Gość kajkakajka
Dziękuję Aniu za słowa otuchy. Też mam nadzieje że będzie wszystko ok. Nawet gdy się wydaliła to nie koniecznie od razu musiało sie odblokowac jajeczkowanie.

no tak :p nic nie bedzie zobaczysz a w ogole to pozwalasz swojemu facetowi do konca tam w srodku ze tak sie boisz??

Gość Kajkakajka
No tak pozwalam do konca. Po to wlasciwie sie zabezpieczam tabletkami, zeby miec zupelna, niczym nie ograniczona przyjemnosc. Gdy przyjmowalam regularnie, i bez roznych incydentow to sie nie martwilam.

Gość Kajkakajka
CLASSIC współżyłam w tym dniu i dzień po. Więc sytuacja nie przedstawia sie zbyt ciekawie. Ale mam nadzieje ze mi sie poszczęsci.

Gość kokolinka
ania co ty jej pieprzysz za glupoty?? oczywiscie ze cos moglo sie zdarzyc. na kazdej ulotce anty jest napisane, ze w razie zapomnienia/pominiecia/wydalenia tabletki nalezy NIEZWLOCZNIE przyjac nastepna:o tabletka anty wchlania sie od 2 do 4h, wiec nie sadze zeby zdazyla:o:o

Gość Kajkakajka
Właśnie nie wiem czemu ale na ulotce tabletek logest nie pisze. Mam nadzieje ze i tak nawet jesli sie nie wchłoniłą to nie odblokowało sie jajeczkowanie. Biore tabletki od 3 lat.

Gość aguziazz
kokolinka ma racje, przeczytaj sobie ulotkę

E nie pisze nigdzie że jak sie wydali to trzeba wziac nowa!! w moich tak napewno nie pisze i nie slyszalam takich rzeczy.

Gość Kajkakajka
Nie poszłam w koncu. Cóż poczekam troche i zrobie test.

poczekaj i zrób ale ja dalej mysle ze nic sie nie stalo i nic nie bedzie

Gość kokolinka
ania moze tez bierzesz logest? zapytaj swojego gina przy nastepnej wizycie. metoda hormonalna polega na tym aby zachowac CIAGLOSC.