Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona Agnieszka

Pomóżcie! czy obcokrajowiec moze pomylić imiona?

Polecane posty

Piszę od trzech miesiecy z Włochem. Jest miły, wykształcony, nie przesadza ze słodkimi słówkami i wyznaniami typu: "kocham Cie " itd. I dzisiaj zapytałam o dzień jego imienin. Przetłumaczyłam jego imie na Polski i powiedziałam kiedy są w Polsce jego imieniny. A on mi odpisał że we Woszech są w innym dniu (podał go) i przetłumaczył moje imie jako Anna i podał mi datę imienin Anny we Włoszech. Czy to jest możliwe żeby naprawdę myślał że Agnieszka to po Włosku Anna? Mam w głowie różne myśli. Pomóżcie co o tym myslicie?

Gość egrot
Moze zadzwon do ambasady wloskiej i zapytaj attache kulturalnego, jak to jest naprawde. Agnieszka juz pewnie to zrobila.

on pisał do mnie po 3 maile dziennie. Ma(miał) przyjechac do mnie za trzy tygodnie. Uważałam go za porządnego, wartościowego faceta. Te imieniny Anny musiał wyszukać w kalendarzu. Mógł pomylić sie az tak? Jeżeli myśli o jakiejs Annie, czy jest to mozliwe że nie zorientował sie podczs przeszukiwania kalendarza?

Gość egrot
Aha, to Ty jestes Agnieszka, a ta druga to Anna. Widzisz, tez sie pomylilem... Tak to jest z mezczyznami, ze nie maja pamieci do takich drobiazgow...

Gość koles jest nieuczciwy
Anny nie da sie pomylic z Agnes w zadnym jezyku:o uwazaj bo pewnie nie tylko do Ciebie sie wybiera

Voalka - Dzieki za tekst, jest super :-) Może pójdę na basen wyrzucic z siebie te emocje? Odpisałam mu jak tylko przeczytałam jego mail, szybko. Napisałam czy nie pamieta mojego imienia i że jestem Agnieszką - nie Anną! Jeszcze nie odpisał. Zawsze długo sie zastanawiał nad czymś trudniejszym. Ciekawe co odpowie. Zakochałam się w nim :-(