Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

foleta

ZALOŻYLAM TOPIK DOTYCZĄCY NASZE KLASY

Polecane posty

Ale mi go skasowali.Dlaczego?Też jestem oburzona tym,że ktos założyl taki profil na tym portalu.Dlaczego nikt tam nie kontroluje takich rzeczy?

kazdy topik zawierajacy linka do zdjecia jakiegos profilu bedzie kasowany

Dzieki mod_ka.Już myślałam,że naruszyłam bardzo regulamin. Tak,to dotyczyło profilu osoby już nieżyjącej.Jestem w szoku jak ktos mógł cos takiego zrobić.Dlaczego moderatorzy tam nie usuną takiego profilu?

bo takie cos trzeba tez zglaszac do administratora portalu nasza-klasa a nie zakladac topiki o tym tutaj co do linkow zdjec nawet bez danych osobowych -- beda kasowane

zwierzaczka sobie mozesz tu pokazac a co do zwyczajow -- nic sie nie zmienilo , wystarczy poczytac regulamin

Gość wacia
no i dobrze juz sie tu spotkałam z opisami jakichś śmierdzacych historyjek a następnie "oto profil tej osoby, voila!" a co do profili zmarłych - przeginka; trzeba byc durniem bez wyczucia i kultury

Mod_ka---już napisalam do moderatorów "naszej klasy" w tej sprawie.

Weszłam dziś na forum ogólne na \"Naszej Klasie\" i jestem w lekkim szoku.Wywiązała się tam dyskusja na temat zakladania profili osobom zmarłym- zdania są podzielone.Jedni twierdzą,że powinni mieć prawo by w ten sposób wspominać zmarłych kolegów,koleżanek.Inni wręcz przeciwnie,że to naruszenie ich dóbr osobistych i ich rodzin.A co wy o tym myślicie?.

mod_k ma rację;) kazda fota opublikowana bez zgody osoby uwidocznionej na niej bedzie kasowana z mojej klasy ze SP nie zyja 3 osoby,ale jakos nikt nie chce zakładac im profili - po co? im to nic nie da,a Ci co chca pamietac -będą i bez profilu. Kuraiko - skąd będziemy wiedziec ze osoba na zdjeciu które przekleisz z NK do kafe to Ty? Bedziesz potwierdzac swoja tozsamość mailami z fotami do nas? Powiedz,jaki mozna miec cel w tym aby publokowac zdjęcie swojej klasy osobom obcym - jak my - na publicznym forum? Jetstem za calkowitym i bezwzglednym kasowaniem linków do NK.

\"Weszłam dziś na forum ogólne na \"Naszej Klasie\" i jestem w lekkim szoku.Wywiązała się tam dyskusja na temat zakladania profili osobom zmarłym- zdania są podzielone.Jedni twierdzą,że powinni mieć prawo by w ten sposób wspominać zmarłych kolegów,koleżanek.Inni wręcz przeciwnie,że to naruszenie ich dóbr osobistych i ich rodzin.A co wy o tym myślicie?\" Nie wiedziałam że jest takie zjawisko! A pytanie uważam za bardzo ciekawe, zastanawiałam się właśnie i to moje przemyślenia. Uważam że takich profili nie powinno się zakładać a to z tego względu że (formuła profilu jako takiego na naszej-klasie) jest myląca, funkcjonuje on jak profil osoby żywej, która sama go sobie założyła. Zatem można do tej osoby pisać, wstawiać komentarze nawet naruszające jej dobra osobiste a przeciez ten człowiek nie obroni się już. Poza tym nie wyrażał zgody na umieszczenie swoich danych. Gdyby w portalu było specjalne miejsce, czy na łamach klasy, czy jeszcze gdzie indziej, to można by wspominać zmarłych, ewentualnie publikując zdjęcia jeśli byłoby wolno. Ale musiałoby się to odbywać w konwencji szacunku do ich dóbr, z zastrzeżeniami związanymi z naszą kulturą. (Inna rzecz że już widzę te prowokacje z wstawianiem osób żyjących jako zmarłych.... :/) Foleta, a ty co sądzisz o takich profilach?

Kuraiko----tak,ale to Ty sama umieścilaś swoje zdjęcie w necie.Osoba nieżyjąca nie ma takiej możliwości. Rozumiem,że chcemy pamietać ludzi z naszej klasy,nawet tych co już odeszli.Można to jednak zrobic w inny sposób,powspominać Ją na forum klasy,można dać Jej zdjęcie na którym jest z kimś.Zakładanie jej profilu to już przegięcie.Przecież ta osoba nic nam o sobie już nie powie.A odpisywanie w Jej imieniu przez założyciela tego profilu.....Dla mnie to jest żenujące.Brak szacunku dla zmarłej osoby.