Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klllllllllllllllll

Co ma lepszą renomę AKADEMIA EKONOM. CZY UNIWERSYTET ????

Polecane posty

Gość klllllllllllllllll

jw, na kierunku turystyka i rekreacja, powiedzmy AE w krakowie lub poznaniu a uniwersytet w tych miastach..prosze o pomoc :)

Gość klllllllllllllllll
ap

Gość uniwersytet i tylko
uniwersytet , a o renomie krakowskiego to chyba nawet pisać nie trzeba

Gość Jozinek z Bazinek
no chyba obojetne nie?? obydwie szkoly to najbardziej kojarzace sie szkoly wyzsze panstwowe

Gość klllllllllllllllll
dlaczego o renomie krakowskiego to chyba nawet pisać nie trzeba ???

Gość def
Od kilkudziesięciu lat najlepsza szkoła ekonomiczna jest SGH w Warszawie Zreszt a jakikolwiek ranking to potwierdzi. SGH a wcześniej SGPIS nigdy nie było poniżej pierwszego miejsca Potem było UW Warszawa, Jagielonka i AEw Poznaniu

Gość def
1 Szkoła Główna Handlowa w Warszawie 93 57,25 18,25 14,25 3,25 2 Akademia Ekonomiczna w Krakowie 90,5 56 17,75 13,5 3,25 3 Akademia Ekonomiczna w Poznaniu 90,25 55,75 17,75 13,5 3,25 4 Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu 89,5 55,5 17,5 13,25 3,25 5 Akademia Ekonomiczna w Katowicach 89,25 55,25 17,5 13,25 3,25 -------------------------------------------------------------------------------- Najlepsze uczelnie ekonomiczne w Polsce

Gość klllllllllllllllll
no więc o co chodzi : "uniwersytet i tylko uniwersytet , a o renomie krakowskiego to chyba nawet pisać nie trzeba " ???

Gość najnowszy ranking z 2007
1 Szkoła Główna Handlowa w Warszawie 1,12 22 641 253 12 43 198 2 Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu 0,89 28 874 256 18 42 196 3 Akademia Ekonomiczna im. Karola Adamieckiego w Katowicach 0,45 26 822 122 11 21 90 4 Akademia Ekonomiczna w Krakowie 0,33 41 400 138 3 14 121 5 Wyższa Szkoła Biznesu w Pile 0,29 3 851 11 - 2 9 6 Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu 0,28 3 593 10 - - 10 7 Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego w Warszawie 0,27 6 756 18 - 3 15 8 Wyższa Szkoła Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu 0,22 5 540 12 - 1 11 9 Akademia Ekonomiczna w Poznaniu 0,19 34 778 67 5 18 44 10 Wyższa Szkoła Zarządzania w Warszawie 0,17 4 196 7 - - 7 11 Wyższa Szkoła Handlu i Finansów Międzynarodowych im. Fryderyka Skarbka w Warszawie 0,16 3 086 5 - 5 - 12 Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu 0,12 14 166 17 1 7 9 13 Wyższa Szkoła Informatyki i Ekonomii TWP w Olsztynie 0,10 6 760 7 - - 7 14 Wyższa Szkoła Kupiecka w Łodzi 0,09 8 575 8 - - 8 15 Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu 0,07 9 200 6 - 1 5 16 Wyższa Szkoła Handlowa im. Bolesława Markowskiego w Kielcach 0,06 7 967 5 - - 5 17 Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie 0,05 14 332 7 - 7 - 18 ALMAMER Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Warszawie 0,03 12 299 4 - - 4 19 Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi 0,03 20 281 6 1 - 5

Gość uwinersytet od akademii
różni się tym ,że może nadawać więcej tytułów magistra , akademie dążą do przekształcenia w uniwersytety dla spraw prestiżowych ,ponieważ za granicą mają większą renomę w Polsce to obojętne. Jeżeli chcesz studiować TiR bardziej od strony ekonomicznej to AE.

Gość nie ma już akademii
są tylko uniwersytety

Gość ewellll
właśnie dlatego studiuje na SGH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie ma już akademii-> a ty raczej nie masz nic wspólnego z uczelniami wyższymi :o pisząc takie bzdury

Gość ewellll
TiR porażka moim skromnym zdaniem.Zrobiłam licencjat i powiem Ci że perspektywy pracy znikome,chyba że interesuje Cie praca w biurze turystycznym.Obecnie studiuje na SGH ekonomie i pracuje w dziale ekonomicznym.Zarobki całkiem dobre.pozdrawiam

Gość klllllllllllllllll
nie ma już akademii-> a ty raczej nie masz nic wspólnego z uczelniami wyższymi pisząc takie bzdury

Gość klllllllllllllllll
ale wiesz ewellll miec wyksztalcienie a pracowac w swoim zawodzie, to diwe rozne sprawy ;) a licencjat gdzie robiłas ??

Gość ciekawe skąd ten ranking
na 2007 , podaj żródło :)

Gość klllllllllllllllll
uwinersytet od akademii -- co miale(a)s na mysli to piszac ? i do kogo to skierowane ?

Gość ewellll
AWF w Krakowie

Gość Jozinek z Bazinek
to nie jest tak ze nie ma juz akademi ale prawda jest ze daza one do przeksztalacania sie w uniwersytety tak jest z Śląską Akademią Medyczną teraz nazywa się Śląski Uniwersytet Medyczny

Gość nie ma już akademii
nie one dążą tylko one muszą to zrobić - być może AE w jeszcze nie zmieniła nazwy, ale to tylko kwestią czasu jest

Gość ewellll
AE zmieniła już swój status na Uniwersytet

Gość klllllllllllllllll
ahha.. a ewelll : nie miałąs problemu z dostaniem sie na sgh po awfie ?

klllllllllllllllll-> pisałem do osoby ,która pisze ,że nie ma już akademii a są tylko uniwersytety:o zapominając o akademiach morskich , akademiach muzycznych,akademiach rolniczych , akademiach sztuk pięknych,akademiach medycznych i ekonomicznych.

Gość ewellll
czyżby to jakis sarkazm?nie miałam

Gość ewellll
Podstawą kwalifikacji na studia stacjonarne i niestacjonarne drugiego stopnia jest wynik ze sprawdzianu kwalifikacyjnego z wiedzy o gospodarce oraz ze znajomości wybranego przez kandydata języka obcego, wymienionego w § 10 ust. 1, pkt a) 3).

Gość nie ma już akademii
nie ma już akademii medycznych :)

Gość klllllllllllllllll
zaden sarkazm, ale dobrze wiemy ze SGH od AWF poziomem sie rozni, wiec pytałam, ale bez zadnej ironii. Chodzilo mi tylko o mozliwosci przeniesienia sie na najlepsze studia w Polsce :) gratluje , ze jeses studentka SGH :) moze kiedyś też mi się to uda..pozdrawiam :)

Gość klllllllllllllllll
a jeszcze jedno : TiR po AE czy tam UE bedzie pewnie nastawiony na ekonomiczną wiedzę, a nie sądze , ze po TiR mozna tylko pracować w biurze, porzebni sa zapewne specjaliści do spraw ekonomicznych, zarządzania w dziedzinie turystyki ( ja zakładam sobie taki cel po tych studiach), jest tak, czy się myle ?

Gość ewellll
złożyłam papiery,zdałam egzamin i jestem.Spróbuj-test z wiedzy o gosp nie jest bardzo trudny no i język,ja zdawałam włoski..życze powodzenia