Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klllllllllllllllll

Co ma lepszą renomę AKADEMIA EKONOM. CZY UNIWERSYTET ????

Polecane posty

Gość ewellll
Generalnie w tej branzy jest duzy nacisk na języki.Kilka najlepiej.Jeżeli chcesz pracować jako specjalista do spraw turystyki to rynek turytsyczny-znajomość to podstawa,no i jak juz napisałam języki.

Gość klllllllllllllllll
no wlasnie wiem, dlatego myśle , ze te studia sa idealne, dają duże szanse na nauke języka ( wyjazdy, praca za granicą) i dlatego chciałabym tam studiować, a magistra zrobić juz z innej dziedziny, albo po studiach Tir rozpoczac zaoczne np. psychologie i zdobyć drugi tytuł magistra, myślisz , ze to dobry pomysł ?

Gość ewellll
no ja zrobiłam licencjat z TiR a teraz studiuje na uzupełniających mgr,jeżeli dobrze pójdzie to będę miała tytuł mgr ekonomii.Jednolite mgr TiR wydaje mi się że nie są dobrym pomysłem.Od lipca jestem w Warszawie i tak naprawde ciężko mi było szukać pracy po tym kierunku .Zrobiłam dodatkowo certyfikat samodzielnego księgowego i teraz mam prace,mam nadzieje że po studiach bede miała szersze perspektywy.Ale skoro taki masz cel to jedyne co mi pozostaje to życzyc powodzenia.jeżeli się czegoś bardzo chce to nie ma przeszkód:)

Gość ewellll
dodam że na AWF studiowałam dziennie,teraz studiuje zaocznie i pracuję.A języki to podstawa.Dlatego jak tylko bede miała wiecej czasu to zamierzam sie wziąść za angielski,bo niestety wczesniej zaniedbałam i teraz tego strasznie żałuję.

Gość Riki Tiki
Ewelllll ---> ja tez studiuje TiR i szczerze mowiac powoli zaczyna zalowac, ale o to chcialam zapytac. Jesli zrobie licencjat, to czy moge isc na uzupelniajace w calkiem innym kierunku?

Gość ewellll
skopiuje pytanie i odpowiedz ze strony SGH Czy mając dyplom licencjata Wydziału Polonistyki mogę ubiegać się o przyjęcie na studia magisterskie w SGH? Tak, od 2006 roku studia II stopnia magisterskie w SGH są skierowane do wszystkich absolwentów, którzy posiadają dyplom co najmniej licencjata bez względu na kierunek jaki ukończyli Wydaje mi się że skoro jest tak na Sgh-u to pewnie na innych uczelniach też

Gość klllllllllllllllll
riki tiki dlaczego żALUJESZ ??

Gość klllllllllllllllll
ewelll czyli Ty po AWF-ie ubiegalas sie o miejsce uzup. magisterskich ale zaocznie a na dzienne myslisz, ze tez sa tylko takie wymagania ( test z wiedzy o gospodarce i jezyk) ??

Gość Riki Tiki
Ewellllllll dziekuje! Dlaczego zaluje? Hmm... w sumie kierunek jest bardzi ciekawy i na to nie narzekam, ale jesli chodzi o prace po ukonczeniu studiow, to jest naprawde ciezko. Ostatnio na zajeciach wykladowca powiedzial nam, ze jesli chodzi o prace i zarobki, to kiepski sobie wybralismy kierunek.

Gość ewellll
Rekrutacja na studia magisterskie stacjonarne i niestacjonarne będzie prowadzona na kierunki zgodnie z harmonogramem rekrutacji 2007 Informujemy, że od 2007 roku, dla kandydatów na studia magisterskie II stopnia Szkoła Główna Handlowa w Warszawie przeprowadza sprawdziany z wiedzy o gospodarce oraz znajomości języka obcego wybranego przez kandydata, spośród następujących: angielski, francuski, niemiecki, rosyjski

Gość ewellll
jeżeli chcecie przykładowe testy z wiedzy o gosp i języka to znajdują sie na stronie www.sgh.pl

Gość Riki Tiki
Czyli mam rozumiec ze moge miec np licencjat z turystyki a mgr np z psychologii?

Gość ewellll
jeszcze jest hiszpański,nie wiem dlaczego nie napisali;/

Gość ewellll
tak:)

Gość Riki Tiki
Kurcze to nie jest takie glupie... Jestem pewna, ze na uzupelniajace nie pojde na turystyke... Ehh

Gość klllllllllllllllll
no wlasnie riki tiki..ja tak bym chciała zrobic, ale to dosyć dziwne.. bo co ma turystyka do psychologii... chcialabym zrobic ten licentcjat na turystyce a pozniej magistra psychologii, ale do tej pory myslalam , ze to niemozliwe..ale moge zrobic magistra z tego innego ( zupe;lnie odbiegajacego tematycznie od kierunku, na ktorym zrobbilam licencjat)w trybie dziennnym ??

Gość ewellll
Jeśli dostanę się na studia magisterskie, jakie i ile różnic będę musiał zaliczyć, dodaję, że posiadam dyplom inżyniera, specjalność budownictwo. Żadnych różnic nie będzie musiał Pan zaliczać. Studia II stopnia stanowią wyodrębniony organizacyjnie i programowo etap studiów wyższych

Gość Riki Tiki
kllllllllllllllllllllllll ---> niestety nie wiem, jak to jest ze studiami dziennymi. Ja teraz studiuje turystyke zaocznie i mgr tez bede robila zaocznie.

Gość ewellll
kopiuje Wam pytania studentów i odpowiedzi

Gość klllllllllllllllll
no tak...czyli taki super program oferuje SGH ale na SGH nie ma rzecz jasna psychologii, ciekawa jestem czy na innych uczelniach tez mozna robic magistra psychologii w trybie dziennym po licencjacie z turystyki

Gość ewellll
Ukończyłam studia zaoczne. Czy mogę ubiegać się o przyjęcie na studia dzienne? Tak, nie ma znaczenia w jakim trybie ukończyła Pani studia. Podstawą kwalifikacji na studia stacjonarne (dawne dzienne) i niestacjonarne (dawne zaoczne) są wyniki ze sprawdzianów z wiedzy o gospodarce i języka obcego. O miejscu na listach rankingowych decyduje suma punktów ze sprawdzianów. Im więcej punktów tym większa szansa na przyjęcie na studia stacjonarne.

Gość Riki Tiki
Moja kumpela zrobila licencjat z ochrony srodowiska, a teraz poszla na uzupelniajace na ekonomie, wiec to wszystko chyba jest realne

Gość ewellll
wydaje mi się że skoro SGH tak ma to i inne uczelnie.Wiem też że na UE tak jest,wiec dowiedzcie się dokładnie na uczelni która Was interesuje

Gość ewellll
realne realne.I bardzo dobre wyjście,bo jeżeli ktos wybierze studia które go tak naprawde nie satysfakcjonują,to ma jeszcze szanse na inne uzupełaniające

Gość klllllllllllllllll
ale np. na UE w krakowie mozna przejsc na psychologie ale tylko po psychologii

Gość Riki Tiki
No wlasnie trzeba sie dokladnie dowiedziec, bo ja np studiuje na Uniwesytecie Szczecinskim i poki co nie wiem jakie tutaj sa zasady

Gość klllllllllllllllll
a takie przeniesienie jest platne ? tzn jak pojde na to SGH na dzienne to bede placic ?

Gość klllllllllllllllll
a moglabys mi podac linka gdzie znajduje sie ten przyklasowy test z tej gospodarki ?