Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoooooocy

interpretacja wynikutestu ciążowego -plisssss pomozcie mi

Polecane posty

Gość pomoooooocy

Zrobilam rano test ciażowy pojawila się wyraźna bordowa linia pod C (control) ale przy T pod światło mozna zobaczyć prawieze niewidoczna linię pod T (ale jako tako ją widać) nie daje mi to spokoju Czy linia pod T musi byc w wyraźnym kolorze czy nie?

zalezy po jakim czasie zaczelas odczytywac test ciazowy, czesto moze sie pokazac blada druga kreska, ale jest ona podbarwiona na rozowo i w sumie dosc widoczna,wtedy mozna zalozyc ze to ciaza, to co mozesz tak wypatrywac pod swiatlo moze byc tylko paskiem kontrolnym blada, prawie niewidoczna kreska bez koloru, wiem , bo kiedys tez sie wpatrywalam pod swiatlem, a jestes juz po terminie@??? jesli juz jest po terminie test prawdopodobnie jest wiarygodny!

Gość pomoooooocy
właśnie nie wiem czy po terminie, bo ponad rok brałam pigułki i je odstawilam w grudniu....nie uprawiałam sexu od 1,5 miesiąca ale świętym się nie było tylko dotykanie i uważaliśmy bym nie miała kontaktu z nasieniem itepe test zrobilam kontrolnie, czy wiedzieć czy sie nie wpadło w jakis bardzo głupi mało prawdopodobny sposob i utwierdzic sie w przekonaniu ze to opoznienie z pigulek

W miejscu gdzie ma się pojawić kreska - jest ślad, bo to miejsce fabrycznie nasączone jest specyfikiem reagującym na wiązanie barwnika z hCG.Pod światło ZAWSZE będzie coś widać a szczególnie, jak ktoś się przygląda pod każdym kątem.Kreska ma być widoczna w świetle normalnym (nie pod światło) - gdy test leży na płasko.I nie odczytywać po czasie podanym na ulotce.

Gość pomoooooocy
no własnie jak lezał test na płasko ja zauwazylam i zaczełam sie przygladać i zgłupiałam totatlnie :(

I owszem, linia ma być zabarwiona. Inaczej nie ma mowy o pozytywnym wyniku. Na obecność hCG reaguje barwnik przy styku z substancją umieszczoną w miejscu kreski testowej.

Czyli krótko mówiąc - musi być wyraźnie różowa (jeśli barwi na różowo).

Gość tak samo mialam
wcale nie musi byc wyrazna rozowa, nie ma prawa byc widoczna nawet delikatna kreska jesli nie jestes w ciazy, jesli po 5 min zobaczylas delikatnie przeswitujaca tzn ze jest duza szansa ciazy alle jesli zobaczylas ja np po 30 min to test jest niewazny Zreszta na tescie jest napisane ze jesli nawet delikatnie widzisz rozowa kreske jestes w ciazy

Gość pomoooooocy
ok dzieki, wyraxnie różnowa nie byała, po prostu widać było ze jest i stracilam głowę :)

Gość pomoooooocy
wiecie co...chyba zrobię drugi test, ale juz amil , bo tamten juz testowałam, a ten bobo test nie dla mnie...tak bedzie najlepiej

Nie jest to prawdą. ZAWSZE jest mniejszy lub większy ślad. Sprzedaję testy od ponad roku, w tym czasie przetestowałam setki, w tym kilku różnych firm. Praktycznie w każdym po przyjrzeniu się był ślad drugiej kreski (szczególnie pod światło).

Warunek jest taki, że kreska testowa MUSI być zabarwiona, by była mowa o ciąży i taka informacja znajduje się na ulotce każdego testu.

Pomoooocy - bezbarwna kreska to właśnie ślad kreski o którym piszesz. to NIE JEST wynik dodatni.

Gość pomoooooocy
moja nie była zabarwiona, ale zauwazyłam ją i potem opod światło i juz w ogóle wielkie bum w mojej głowie... ^^ ale zrobie drugi teraz, amil - ten juz testowalam kilka razy

Gość pomoooooocy
zrobilam test płytkowy a nie strumieniowy, nie mam zadnych juz watpliwosci nie jestem w ciazy...ps te testy strumieniowe nie sa jednak dobre dla mnie przynajmniej

Gość dor
Ja zrobiłam już chyba 5. na Każdym jest bardzo słaba kreska a co najdziwniejsze na każdy następny dzień jest słabiej widoczna. czy to może być poronienie?