Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owlosionaaa

do dziewczyn uzywajacych depilatora

Polecane posty

Gość owlosionaaa

czy golenie nog depilatorem jest bardzo bolesne? chce sobie kupic depilator ale boje sie ze potemokaze sie ze jest to bolesne i i tak go nie bede uzywac

a jaka jest skala tego bolu ?? :) niektore pytania na forum mnie powalaja troch boli ale to zalezy od depilatora i od wrazliwosci skory

Gość ***Mirabelka***
Przy pierwszych razach trochę boli, a szczerze, to za pierwszym razem ból jest nie do wytrzymania ;) teraz depiluję nogi i pachy...depilacja bikini to już hardcore ;)

Gość czapka z wełny
troche boli, ale nie tak , zeby az sie nie dalo wytrzymac no i najbardziej na poczatku "kazdej nogi", po minucie juz jest ok zreszta to nawet nie bol tylko takie szczypanie wiecej

Gość czapka z wełny
no hehe to prawda - bikini to już wyższa szkoła jazdy; ja tam i tak nie lubie być całkiem bez wosów, więc depilatorem usuwam tylko po bokach, a reszte to juz golarką, bo to juz jednak jest ból

Gość nie ból jest
problemem (do niego da się przyzwyczaić) tylko wrastające włoski... ale chyba nie wszystkim wrastają....

Gość One.
cholernie boli. ja na razie jestem początkująca i musze jakoś przeboleć te trudne podczątki, bo potem już podobno mniej boli. niedawno uzyłam depilatora i podczas depilowania musiałam mieć zaćisniętą szczęke, byłam cala czerwona, spocona, od bólu bylo mi gorąco do tego trzęsły mi sie ręce, haha :D ale próbuj, próbuj...

Gość princeska84
a macie jakieś metody na podrażnienia skóry po depilacji bo ja nie moge sobie z tym poradzić!!!!!!

Gość One.
też nie mogę. wiecznie te srane czerwone kropy na nogach ...

Gość kaman lets goł
mnie nie bolalo, troche kuło a teraz to juz w ogole luzik

a mnie boli za kazdym razem. ale da sie wytrzyma wiec sie boj. tylko potem wloski wrastaja i to jest problrm. przynajmniej dla mnie bo mnie to wkurza :-p

mnie boli pierwsze 5 min kazdnej nogi,potem daje rade jakos wytrzymac,ale na udach boli bardzo. napewno depilatorem boli mniej niz woskiem... pamietam jak mnie pierwszy raz mama zaatakowala depilatorem, to siedziala na mnie a ojczym mi nogi trzymal..lol...bo nie bylam przyzwyczaojna do takiego bolu.

Gość One.
ja na uda już nie miałam siły...

najgorzej to jak już się przyzwyczaisz i zrobisz sobie zbyt długą przerwę używając golarki. normalnie nie mogłam się przemóc aby dokończyć depilacje.

najlepszy jest rozowy krem veet z gabeczka depilator jest straszny,glownie mam na mysli wrastanie wloskow. co z tego,ze sie wydepilujesz skoro nogi sa dalej szorstkie? najlepszy veet.

Gość One.
próbowałam kiedyś veeta i efekt wcale nie był jakiś piorunujący, wręcz przeciwnie, dużo włosków zostało na swoim miejscu, gąbka mało co zebrała.

Gość uuuuu paskudna sprawa
groosia czadowa masz mame i tate/ojczyma:):):)): a ty załozycielko topiku, zaopatrz sie w woreczek z lodem i przykładaj do nogi i przejezdzaj dopiero depilatorem, warto tez naciągać skórę bo mniejboli. proponuje tez najpierw ogolić nogi maszynką i poczekać dwa dni lub trzy jak włoski beda miały tak 3 mm i wtedy dopiero depilatora uzyc. na dłuzyszwłosach jest masakra...pozatym gdzies dwa dni po depilacji przejedz znow nogi depilatorem bo napewno na poczatku nie wyłapiesz wszystkich włosków. i póżniej pilnuj długosci odrastajacych włosów i depiluj jak sie pojawiać zaczną. ja czasem jak zapomne to gole maszynka i za dzien dwa depilatorem bo nie wyrabiam:) i nie łudz sie ze gładkie nogi bedziesz miec miesiąc, na początek około tygodnia tylko, i znowu trzeba depilować. póżniej już gładkość jest odczowalna dłuzej. pozdrawiam i zaraz ide wydepilowac lewa noge bo wczoraj wymiekłam przy prawej:P

Gość miracula
Dziewczyny a używacie jakiegoś balsamu po depilacji? Bo ja nie i zastanawiam się czy dobrze robie?