Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz te lepsze

proteza w wieku 30 lat?ma ktos?

Polecane posty

Gość juz te lepsze

Gość ciacho z cukierem
lepiej mieć protezę niż popsute zęby...

Gość ciacho z cukierem
a ty chcesz zrobić sobie protezę?...całą szczenkę czy tylko np.kilka?

Gość juz te lepsze
mysle o protezie-gornej i dolnej niestety-ciagle siedze na fotelu dentystycznym ale u mnie słabe zeby sa uwarunkowane genetycznie podniosło by to moja samoocene z pewnoscia pomimo ze proteza ale przynajmniej ładny usmiech

Gość ciacho z cukierem
jeśli byś się lepiej czuła/czuł to zrób tą protezę...teraz robią takie że nawet nie widać że to sztuczne...

słyszałam o protezie szczątkowej to chyba tak się nazywa tzn wygodniejsza jest w noszeniu bo nie jest zabudowane całe podniebienie tylko tu na dziąsła

Gość juz te lepsze
jestem kobieta-tym bardziej mi zalezy a teraz siedze na wychowawczym wiec tak duzo osob by mnie nie widziało po usunieciu wszystkich :O orientujecie sie moze w kosztach?

Gość juz te lepsze
sutututuuuuuuuuu słyszałam własnie od tych bez podniebienia-ale chyba pzerastaja moja kieszen mieszkam w małej miejscowosci-niby stomatologow duzo ale trudno o dobrego protetyka

Gość ciacho z cukierem
teraz to są nawet takie protezy że się ich nie zdejmuje...po prostu są wwiercane w kość dziąsła na takie ''śrubki''...takie wyjmowane to raczej dla starszej osoby...a jeśli ty masz 30 lat to lepiej taką stałą,wtedy będą jak twoje prawdziwe zęby

Gość ciacho z cukierem
myślę że te na stałe będą dość drogie...kilka tysięcy zł.będą kosztowały...te wyjmowane są o wiele tańsze..

Gość juz te lepsze
na te srubki (implanty ,tak?) to mnie nie stac:(

Gość juz te lepsze
własnie-dodatkowo znam kobiete ,ktorej nie zrobili proby(a wykonuje sie takie czy implant sie przyjmie-zrobiła wszystkie-i musieli jej wywiercac bo organizm nie zaakceptował tego materiału-oczywiscie zero zwrocenia kosztow

Gość ciacho z cukierem
nie wiem jak te ''śrubki'' sie fachowo nazywają....myślę że około 20 tyś.by cię to wyszło...moja koleżanka robiła 7 lat temu 4 zęby na przodzie bo nie miała jedynek to jej oszlifowali jej włane dwójki i te nowe zęby wepchli na te oszlifowane dwójki na taki cement żeby sie trzymało...to przez to wyszło że musiała mieć 4 żeby robione bo te nowe dwójki ma na tych starych zamocowane...ma porcelanowe...to 7 lat temu płaciła za to 1.200 zł

to się nazywa mostek czy koronka. Dokładnie nie jestem zorientowana w tych fachowych nazwach. Ale ten żab oszlifowany musi mieć zdrowy korzeń, i poza tym się niszczy. U jednego to trzyma się 2 lata a u drugiej osoby 10. To jest dobre rozwiązanie jeśli brakuje 2 zębów. Nazwa tej protezy to szkieletowa, jest droższa o drugie tyle od normalnej. Najlepiej wyleczyć zęby i iść bezpośrednio do protetyka wtedy jest taniej. Ze dwa lata temu jak moja mama robiła to cena u nas wahała się w przedziale 500-700zł. To jeszcze zależy od materiału.

Gość juz te lepsze
ja mysle raczej usunieciu całosci i zrobieniu pełnych potez nie mostki czy tez korony-mostek juz ma 1

Gość juz te lepsze
tak myslałam dentystka tez tak radzi-mam wszystkie wyleczone ale nie wygladaja one zbyt ładnie-a mam dosc plombowania borowania szlowania etc dentystka sie upiera ze co swoj zab to swoj ale mi sie moje nie podobaja zołte łatane widoczne plomby brak 8ek,7ek,:(

Gość juz te lepsze
nie chce wydac kasy na czastkowa proteze i niedługo potem poleci mi ten na ktorym sie trzymała i wtedy kasa w kosz-tak o tym mysle

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
ja absolutnie odradzam...o usunięciu zębów deformuje się kształt ust i policzków (nawet jak będziesz nosić protezę) i bardzo szybko będziesz wyglądać staro (za 10-15 lat będziesz wyglądać na 60) ...inwestowałabym w implanty mosty koronki, wszystko byle utrzymać swoje zęby.

Gość buhaha ale sie usmialam
to zes napisala. Co za pomysl. Moja mama miala protreze w wieku 30 lat, miala slabe zeby od zawsze a po ciazy juz jej calkiem "polecialy" i nie wyglada staro. Nic jej sie nie zdeformowalo, wyglada mlodzoej niz wiekszosc jej kolezanek. Usta i policzki sa na miejscu. ;-)

Gość ciacho z cukierem
moja kumpel miała te dwójki zdrowe...ma już te zęby 7 lat i się trzymają...jeszcze nigdy nie była poprawiać...

Gość worek na kapciuszki
eh... fajnie by było jakby człowiek miał tak jak rekin - jak mu wypadnie zab, to wyrosnie na to miejsce nowy

Gość juz te lepsze
własnie tez mysle ze nic mi sie nie zdeformuje chyba ze wyrwe wszystkie a nic nie wstawie-to sie zgodze a tak to przeciez bedzie dopasowane wypełnienie

Gość podpowiadam

Gość she21
mam gorna protezke czastkowa,ladnie wyglada,zeby jak naturalne... \koszt w panstwowej przych-50zl za dobranie kolorytu do moich naturalnych zebow.gdyby nie to,nie kosztowałoby mnie to nic

Gość she21
A jak sie fajnie obciąga z protezką;)

Gość tu zapytaj
jest roznica?

Gość she21
ten wpis pod moja wypowiedzia do nieudolny podszyw

Gość gość
ja robilam proteze tutaj www.dentysta-gadomska.pl i jestem bardzo zadowolona, swietne wykonanie i zadnych problemow, jak najbardziej moge polecic to miejsce

Gość gość
Polecam firmę endoprotesis. Powinna wam pomoc.