Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

Do powyższej wypowiedzi; Temat może się rozwinie wraz z upływem czasu- będą osiągnięcia. Samanta pisz, a ja jutro przeczytam, masz tą pamięć (z tym np. wydziałem gospodarczym milicji- zdelejtowal to chyba Rakowski) Ja już teraz nie mogę, chyba jestem nienormalny jak w tym temacie na uczuciowym, bo żeby tu tyle siedzieć dzisiaj! i jeszcze a7-a5 🖐️

no i dalej: prehistoria -no to jest prehistoria i nie uklada wszystkiego za duzo w tym glupoty niekompetencji i przypadkow zeby to wszystko bylo wymyslone ustalone i utrzymane przez 20 lat niemozliwe(przynajmniej dla mnie) czesc sie zgadza czesc moze zgadzac a czesc nie a roznimy sie w proporcjach miedzy 1 czescia a 3 elektryczny-nie wiem PO co z UOPem i Hodyszem czy jak mu tam POczekam na ksiazke a i tak jesli jest bolkiem to pierdole to. Wilczek?- nie lapie ktory to; Slepowron-jw (nie widzialam tego wywiadu) zgaduje-Orlos? M.Wrona? no naprawde nie wiem Rakowski - no tak ok. :) pomarancza z 2;35 jak ci sie nie POdoba to spier.dalaj na erotyczny. tez juz musze isc spac😴 goniec d2:g5 🖐️

No właśnie to schładzanie, wyszło bokiem- nie nakręcono koniunktury, jak było można. Z tymi z PGR-ów, to chyba nie do końca tak- w Czechach były i są do dzisiaj- chyba się nazywają kooperatywy- funkcjonuja dobrze, u nas była w nich ogromna kradzież- każdy brał ile wlezie- pijaństwo też tam było na maksa, na wzór radziecki. Wilczek to był taki minister od gospodarki czy skarbu u Rakowskiego, on tworzył podwaliny pod kapitalizm. Gdy chodzi o ślepowrona to gdyby to był Orłoś lub Marcin Wrona, to by nie miało żadnego znaczenia. Ale to był sam Jaruzelski, z którym były planowane w TV spotaknia z elektronem- odbyło się tylko jedno lub dwa- miało być takim pojednaniem z ofiarami stanu wojennego, czy coś w tym rodzaju. Ale Wałęsa spotkanie przeflancował na rozmowę o nim samym, wyciągał od generała potwierdzenie, że on nie był bolkiem. A generał ściemnił, że nic nie wie, nie przekazywano mu tych materiałów i tym podobne bzdury, po czym naprawdę honorowo na wałęsowe: "no panie powiedz pan, że nie byłem agentem" odmówił zdecydowanie wydania certyfikatu dziewictwa nobliście. I odmówił dalszych spotkań z noblistą. Z tego m.in. wnioskuję, że jest jednak coś nie halo, a przykre to tym bardziej, że kiedyś poparłem Wałęsę. Następnego dnia po tej żenadzie, odezwała się mumia wonności czy już wówczas demokraci (nie pamiętam), jak wiadomo od ok. 1992 roku, przychylna elektronowi, i słowami Frasyniuka i jeszcze kogoś, wyśmiała elektrona za jego zachowanie. To nie jest prehistoria- ok. 2 lat temu. goniec f8-h6 🖐️

on-warszawa🖐️ ze schladzaniem to tez bylo tak ze mumie twierdzily ze gospodarka jest zbyt rozpedzona trzeba przystopowac, zeby nie wpasc w duzy kryzys POtem i tak wpadlismy w kryzys i to na kilka lat no i jeszcze te tlumaczenia ,,jakby nie schladzanie to byloby gorzej" -smiech na sali naprawde; PGR-kradzieze tak ale dlaczego zostawiono ich samym sobie? no i teraz sytuacja jest taka ze wiekszosc zyje jak w slumsach ale ze slumsow mozna sie wyrwac (centrum niedaleko) a ci z PGR to co? wielu nie stac nawet na autobus do pracy bo miasta daleko i wybor jest: albo autobus albo kolacja:( teraz probuje sie robic rozne programy przeciwdzialania bezrobociu dochodzi EFS ale na poczatku 90-tych to nikt nie myslal i teraz w PGR-ach jest jakby dziedziczne bezrobocie i mlodzi stamtad maja przesrane:( nie znam sie na czeskim rolnictwie; napisze jeszcze tylko za chwile goniec g5:h6

Gość szubrawa Augustynka
TEN RZĄD JEST DOSKONAŁY!!!

on-warszawa: z tym slepowronem to ja myslalam ze mowisz o jakims wywiadzie elektrycznego z dziennikarzem POtem jeszcze myslalam Skowronski zasugerowalam sie ptactwem w ksywce ale i tak mnie to nie usprawiedliwia tym bardziej, ze tyle o tym czytalam:( ; to faktycznie daje do myslenia; jest jeszcze taka mozliwosc a wlasciwie dwie: 1 slepowron nie lubi wala z gdanska i dlatego tak zrobil (to jest raczej malo prawdopodobne on juz przeciez o nic nie walczy czy cos w tym stylu i zwykla zazdrosc czy niechec) - :( 2 slepowron zrobil to wiedzac ze caly kraj patrzy i jego zachowanie wzbudzi takie wlasnie reakcje ze cos jest na rzeczy skoro nawet on nie POtrafi POwiedziec tego albo nie chce (bolkologia-fantastyka) tzn Gwiazda i inni maja racje. 3 to twoja wersja no i szczerze to 3 ma ze 50% prawdopodobienstwa 2 ze 35%1 ma 15% przynajmniej dla mnie tak to wyglada no ale dla mnie to i tak(tzn bolkologia) to sam wiesz co; faktycznie to nie jest prehistoria przynajmniej ta gadka ze slepowronem :) o mumii nastepnym razem ok?

🖐️ nie chcialo mi sie rozpisywac sie wczoraj o mumiach; dzisiaj tez mi sie nie chce:D; wicekaczor obiecal veto w sprawie ustawy dot. miedzy innymi rozdzielenia funkcji Prokuratora Generalnego i Ministra Sprawiedliwosci-nie zaskoczyl mnie:D a veto i tak padnie :D mozna to spokojnie wstawic do osiagniec koalicji:D blad za bledem i reelekcja waszego smerfika sie sie oddala jak sprinter od maratonczyka, przynajmniej na razie zobaczymy co bedzie dalej on-warszawa: ruch byl wczoraj ( goniec g5:h6)

Samanto lisiczko Ze schładzaniem- to tak było jak piszesz- mumie schłodziły i w efekcie powstało prawie 20 % bezrobocie. Z PGR-ami, też było tak jak piszesz- w Czechach nie zostawiono tego i mają efekty- tam było jednak łatwiej bo nie było tradycji rozdrobnionego rolnictwa- więc modernizacja tych dużych gospodarstw, była naturalna. Twoje tematyczne i procentowe zestawienie motywów ślepowrona jest moim zdaniem bardzo trafne. Nie skojarzyłaś ksywki- to chyba młodość- pewnie nie pamiętasz wszechobecnych WRON, na każdym rogu, do tego banknoty i znaczki pocztowe drugiego obiegu z częstym motywem wrony i ciemnych okularków. Cień tamtych klimatów jest jeszcze co roku w nocy 13.XII, na Ikara 5 w W-wie, gdzie pod domem ślepowrona zbierają się jego "przyjaciele w pamięci", a od dwóch lat jest jeszcze towarzystwo prawdziwych zwolenników: młodzieżówki SLD- te dwie grupy stoją na przeciw siebie, rozdzielone policyjnym kordonem bezpieczeństwa. W zeszłym roku, doszły jeszcze inscenizowane zmotoryzowane patrole ZOMO. Jeśli chodzi o veto vice-kaczora- to rzeczywywiście ono przepadnie-tylko, że głosami ciekawej koalicji- bo musi to być PO-PSL z LiD (już zapowiedzieli poparcie POprawnych pod każdym względem). Tylko myślę, że to będzie miało mały wpływ na relelekcję. Ciekawy jestem za to jak pójdzie second start pracowitego premiera, do preziowania- czy może kolejny numerek a`la Jarucka? Zaskoczyłaś prawie ranną porą obecności tutaj. ruch: g8-h6 🖐️

on-warszawa: schladzanie- tak, a przez bezrobocie POjawil sie jeszcze duzy strach przed bezrobociem taka niepewnosc jutra itd, do dzisiaj pamietam te zarty na imprezach smiech maskujacy niepewnosc: obronilam/obronilem sie jestem maigstrem- super! masz 24 lata prawo jazdy angielski/niemiecki perfekt i trzy literki przed nazwiskiem, brakuje ci tylko 5 lat doswiadczenia w zawodzie hihihi; rolnictwo -prawda Czechy-nie wiem, oni w ogole maja takie bardziej praktyczne POdejscie do zycia od nas; motywy slepowrona-tak mi sie wydaje(POwtarzam sie); wrona, banknoty- oczywicsie tak ale ksywka chyba niespotykana u mnie jesli slyszalam wczesniej to zapomnialam:( u mnie (poludnie Polski) to sie mowilo/mowi jaruzel, generalny komuch ,jemierial, general elektrik -z noblowanym ,w roznym kontekscie no i herbaciarz od tego dowcipu; aha jeszcze Stevie Wonder za chwile reszta

Gość koniec szachowania
uwówcie się na "randkę" i przestańcie tu pie.. :D Samanta lisiczka + on-warszawa - tylko bez .. mat-owania :P :D A reszta wedle uznania :D

no i dalej: klimaty -widzialam pare razy w tv veto -przepadnie na pewno LiD zapowiedzial- no dziwne gdyby tego nie zrobil w tej sprawie PO tym co wyprawial Ziobro; wplyw na reelekcje- samo to niewielki ale jesli dalej bedzie tak dzialal to nieduze ma szanse no i ten Kaminski z kancelarii!!! to jest przeciez tajna bron PO :D:D:D second start- nie wiem a numery na pewno beda :D no i tvn nam POmoze-cienko bedzie dla kaczorow oczywiscie smerf i pisiory nie beda dluzne i sie POstaraja dla wicekaczki; h2-h4 🖐️

pomarancza to raczej co ty pier...? to ty wawa? nie to kto ty koorwa jestes pewnie ten fanatyk hernan albo jarek84 ,niewazne z reszta co z ciebie za orginal spier.. z POwrotem do swoich katakumb i nie wypowiadaj sie tu co ty swatke odgrywasz? a masz uprawnienia swatki?:D:D:D; mat-owanie :D:D ale POjechales POmaranczo :D:D jestem POd takim wrazeniem twojej niesamowitej blyskotliwosci wypowiedzi ze zaraz ci POdam moj gg:D:D:D:D:D:D:D:D:D wypowiedz sie na czarno jak taki ,,znawca" tematu jestes:D:D:D

Gość wypowiadam się na czarno
Tak, jak sobie życzyłaś ::P :D Oboje jesteście oryginałami na swój sposób; tyle, że po przeciwnej stronie stoicie :D Wasze forumowe "szachy-maty" nadają się do prywatnego rozegrania :D

no rzeczywiscie ,,na czarno" sie wypowiedziales:D:D:D hasla zapomnielismy:D? oryginal - fakt :) moj blad forumowe- raczej topikowe oranzadko w szachy lubie grac a ty pewnie nawet nie umiesz:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D: znowu bawisz sie w swatke a papierow z uprawnieniami nie POkazales:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D co boisz napisac na czarno oranje?

Gość czarnego nie założę
Szachy ? "umiem", ale nie "lubię" ;) Pamięciówka zwykła :P dlatego dobry program komputerowy wygrywa w zasadzie z każdym człowiekiem . Szachy nie. "Kocham" i gram w brydża - w nim potrzebna jest wspólpraca i wzajemne zrozumienie drugiej osoby , a nie szachowa pamięciówka tysięcy/milionów partii.

a co to za przyjemnosc grac z programem oranje? a brydza ,,znam" ale nie ,,kocham":D:D:D dlaczego nie zalozysz czarnego? moze nie zakladaj nowego tylko wpisz swoj czarny na pewno masz;)

Gość nie gram z programem
w szachy na każdym etapie praktycznie komputer mnie (ciebie też) pokona ;) dlatego też granie z kimś w szachy jest dla mnie pamięciówką, która nie przypadła mi do gustu; Szachy: na dowolnym etapie i ustawieniu historia partii nie jest ważna - komputer potrafi cię ograć ;) Brydż: bez historii rozgrywki komputerowe posunięcia w danym układzie często są bez sensu :( Mam czarny ... ileś lat temu na kafe trafiłem i czarny założyłem, ale dziś nawet "czarnego" nicka nie pamiętam ;) a jeszcze hasło trzeba podać :D Nowy czarny ? Słyszałem, że kasują po nicku, a oprócz wpisów głupawych (jak tu niektóre) zdarzają mi się (naprawdę tak jest :D ) zupełnie "poważne" :) Lepiej (też dla innych czasem), żeby nie był możliwości jednorazowego usunięcia wszystkich moich postów (dla mnie też czasem :D )

Co już nawet w szachy nie można grać?!!! Wszyscy do łopat Najnowszą Nową Hutę budować? Może pluton ZOMO- między nami postawisz, bo po przeciwnych stronach stoimy i grać nam nie zezwolono? Dobrze, że chociaż dyskutować zezwalasz- chwalić demokrację. Nie używam do szachów historii tysięcy/milionów partii, gram dla przyjemności i baaardzo amatorsko. Samanta lisiczka Tusc Vision Network pomoże w kreowaniu cudu- myślisz że wirtualna rzeczywistość, wystarczy? Napisz jeszcze coś o mumiach, jak Cię najdzie natchnienie. Ruch w następnym kawałku.

,,wczorajsza" POmaranczo: granie w szach z kompikiem to zalezy od programu i ustawienia POziomu tego programu; niski-wygrywasz(zalezy od programu i od umiejetnosci of course) wysoki-przegrywasz(zalezy od jw.) wybierasz poziom na twoihc mniej wiecej mozliwosciach i PO 5-10 partiach masz dzien swistaka w prawie kazdej nastepnej brydz-bez historii:D:D to nie wazne ja brydzyk tylko amatorski i nie pasowalo mi sporo, nie np. licytacja 2 kier i moja odpowiedz 3 kier slaba 4kier mocniejsza a karta tak mniej wiecej na 3.5 kier:D:D:D do tego partner -zalezy z kim grasz tzn amatorsko no i efekt byl ze zawsze gdy moglam to staralam sie POgrywac 3 bez atu no i jeszcze dochodzi karta tzn roznie rozdawane sa; przewaznie nie gralam zadnych brydzowych maratonow, raz tylko ze 30 robrow, no i staralam sie zawsze grac ryzykownie i bylam latwa do rozgryzienia przez to nie pasowaly mi tez te motywy typu impasowanie krola/damy przez waleta/inna karte i obejdzie czy nie:) cdn za chwile

cdn: POmaranczo nie rozsmieszaj mnie tymi bzdetami o nowym czarnym :D:D:D:D:D gdyby tak bylo to by nie bylo tyle POdszywow na czarno nie wierze ze wszystkie robia POmarancze :D on-warszawa: szachy- no coments ;) tvn- wirtualna rzeczywistosc tylko czesciowo, POza tym (nie wiem skad to przyslowie) czlowiek uzywa narzedzi jesli sluza jego celom, no i kaczuszki POstaraja sie o bledy i kompromitacje jestem tego jakos dziwnie pewna, szkoda ze Brudzinski zszedl z pierwszej linii tyle glosow przysporzyl:D no i milosnik Pinocheta (czytalam dyskusje z KACZKI NA..) Kaminski-niesamowicie wyrazista osobowosc:D:D jestes pewien ze kancelaryjny grubasek nie jest nasza wtyczka? ja pewna nie jastem:D:D:D:D:D:D o mumiach to bylaby dosyc dluga opowiastka... moze jutro? (musze isc spac niedlugo ok?) pionek f2-f3 🖐️

Samanta.....🖐️ Trochę mnie zaskoczyłaś, myślisz, że Kamiński jest Kaczmarkiem-bis? Co myślisz o Kosowie? skoczek b8-a6

🖐️ on-warszawa: nie nie mysle ze Kaminski jest drugim Kaczmarkiem, skad ci to przyszlo do glowy? chodzilo o to ze dziala tak jakby tajna bronia PO w kancelarii:) POpelnia bledy i jest fatalnie odbierany przez ludzi; POza tym on jest rudowlosy (tak wiem to idiotyzm) a wielu ludzi ma nieufne POdejscie do rudowlosych jesli robia duzo szumu wokol siebie ,wchodza/wlaczaja sie wtedy uprzedzenia rudy-falszywy itp idiotyczne ale wcale nie takie rzadkie naprawde i medialna aktywnosc grubaska POlaczona z jego bledami ,tymi uprzedzeniami i przede wszystkim z jego agresywnym POdejsciem do komentowania dzialan rzadu i kreowaniem sie na PISuarowska wersje Mucholapa daje fatalne efekty; tzn moim zdaniem-zadna ze mnie specjalistka od wizerunku tak to PO prostu widze on jest jakby anty Kaczmarkiem wierny do bolu i az do przesady fanatyzm nie zawsze sie oplaca o Kosowie za chwileczke dobrze? skoczek c3-b5

no i dalej: Kosowo- co mysle to juz napisalam w jakims innym topiku sonda o niepodleglosci czy cos w tym stylu -jestem przeciwna niepodleglosci albanskiego panstewka bis ale nie o to ci chodzi prawda? 1 sikorka zapowiedziala ze uznamy niepodleglosc Kosowa i tak pewnie bedzie bo wiadomo Ameryka i prosze nie probuj mnie przekonywac ze kaczory zrobilyby inaczej przeciez kleczeli przed buszmenem z bialej chatki jeszcze bardziej unizenie niz kiedykolwiek (no chyba zeby stalo sie cos nieoczekiwanego i nieprawdopodobnego ale nie wiem co to mogloby byc) moze kleknac Doniu; 2 uznanie niepodleglosci Kosowa mozna przedstawic jako realizowanie odpowiedzialnej POlityki zagranicznej i POpieranie naszych najwazniejszych sojusznikow z UE oraz Amerykanow, Trojkat Wiemarski dziala znowu, uzasadnione wspieranie dazen niepodleglosciowych przesladowanej mniejszosci, za wolnosc wasza i nasza bla bla bla bla bla bla bla -do tego zeby gadac takie idiotyzmy nie trzeba byc fanatykiem PO;); 3 uznanie niepodleglosci-olbrzymi sukces koalicji!!! wundebar!!!(tak sie pisze?) lisica leci PO szampana;) 4 samanto przeciez jestes przeciwna sama sobie przeczysz!!! i dlatego przyznaje sie- Kosowo(tzn uznanie niep..) to nie jest zaden sukces rzadu tylko POrazka przynajmniej moim zdaniem:(

Gość ten od brydża
Mimo zdarzających się różnic (nie uznaję bezwarunkowego tak lub nie) co do politycznego poparcia, muszę przyznać - co zresztą nie jest dla mnie zaskoczeniem - że "Samanta lisiczka" zrozumiała o czym pisałem :) Odpisała na mój post nawet szerzej niż mógłbym się spodziewać, ponieważ uwzględniła w nim również "oczywiste oczywistości" typu poziomy programu. Jeszcze coś: ciągle bez nowego "czarnego" (powody wyżej), a podszywów nie uznaję w jakikolwiek sposób. Zaś ty " on-warszawa" odpisałeś tak, jakbyś w ogóle nie zrozumiał tego, co napisałem (ironii w twojej odpowiedzi nie widać ;) - bardziej śmiertelną powagę :( ). Niestety nie pierwszy raz u ciebie to widzę (na "kaczkach" tez pisałem, abyś w końcu chociaż trochę "wyluzował"). Przemyśl to. Chyba warto ... W szachy z wami nie zagram , więc sami się dalej "matujcie" ;) :D 🖐️

POmaranczo PO kolei: 1 nie uznajesz bezwarunkowego tak lub nie- wpier.. sie na sam koniec topiku to prawdopodobnie nie wiesz ze napisalam ,,koalicje bede oceniac PO 1.5-2 lat/roku" i ,, jak sie przejade na PO.. zostanie mi tylko Partia Kobiet" (jakbys czytal tobys wiedzial) i oceniasz mnie PO moim profilu prawda? no tak typowe:D 2 roznice POparcia POlitycznego-moze bys tak ujawnil jakie skoro wchodzisz na topik o POlityce a nie udawal trolla? 3 trudno nie zrozumiec :D i nie znac sie na roznicach programow i POziomow szczegolnie jesli gra sie w szachy nawet amatorsko. 4 nie wierze w te POwody i tyle, ja jestem na kafe krociutko ale nie jestem idiotka ty mi wstawiasz zwykly kit! no moze z wyjatkiem tego o jednorazowym usunieciu wpisow a nie pamietam nicka to juz naprawde przesada miales kasowana pamiec POmaranczo czy co ? 5 za on-warszawa nie bede odpowiadac 6 nie zagrasz- do szachow POtrzeba dwoje/dwie/dwoch przeciwnikow/przeciwniczek troje to tlum:D:D:D 7 ty tez mnie nie zaskoczyles- najpierw komplementy(no POwiedzmy ze komplementy) dla mnie a POtem zjechac drugiego faceta:D:D:D:D niesmiertelna ,,oczywista oczywistosc" jakie to typowe nie uwazasz oranzadko? mam ci to wyjasnic?:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość ten od ...
twoje domniemania są totalnie błędne, a twój debilizm pozostaje bezsprzecznym faktem (mimo pewnych oznak "normalności") :( Grajcie dalej swoje "szachy" - POyebana idiotka kontra PiSdowaty katol. Wynik nie ma dla mnie znaczenia ...

tak oczywiscie oranzado najpierw : ,,musze przyznac-co nie jest dla mnie zadnym zaskoczeniem" a POtem ,,twoj debilizm POzostaje bezsprzecznym faktem" czyzbym cie skrzywdzila? zabolalo cie oranje?:D:D:D 🖐️

Gość właśnie ten ... ostatni raz
Mnie ? "Skrzywdziła" ? :D:D:D Przez kolejną krótką chwilę miałaś przebłysk normalności, co zresztą w moim wcześniejszym poście znalazło odzwierciedlenie. Niestety jedna udana "próba" nie wpływa na wynik końcowy, który jest jednoznacznie negatywny :( Już nie chce mi się więcej patrzeć na twoje głupie "szachowania". Dla ELO >2000 załóżcie topic - może trafię i wejdę, ale szachów nie lubię, więc nie obiecuję ;)