Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

Gość ojjj ... naiwna
Pokonana ? Zażenowana poziomem waszych "umysłów" :( "nie kłóć się z idiotką - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem." - te klimaty osiągniesz jedynie z "on-warszawa". Powodzenia. To wasza "gra" . Ode mnie na pożegnanie: Szach i ... MAT :D

Do następnego zobaczenia pomarańczko- kóre niechybnie nastąpi i będzie służyć wyrównaniu poziomów; intelektualnych oczywiście.

Samanta lisiczka Ale rudowłosy jest też przecież sam prezes RM (nie radia dyrektor oczywiście tylko rady ministrów), z tymi błędami to się zgadzam z Tobą- ale któż ich nie robi- jednak mniej porywczości by się przydało. Mówiąc o Muchołapie myslisz o Plastusiu Urbanie? Jemu trudno dorównać. Co do Kosowa- to jednak vicekaczor- nie musze Cię przekonywać ;) - zrobił właśnie inaczej- decyzja została wstrzymana na jego wniosek. I tak to dzięki vicekaczorowi porażka rządu została odsunięta co najmniej do przyszłego tygodnia. :D Jesteś zaskoczona? g7-d7 🖐️

POmaranczo: oj zazenowana jestes:D; klocic sie nie chcesz; klimaty ci sie nie POdobaja:D jasne to PO co tyle piszesz w tym temacie czyzby brak sluchaczy w innych topikach?; szach i mat- POmaz sobie z taka arogancja to nie mial bys ze mna duzych szans no chyba ze grales profesjonalnie:D; albo gralbys z POmoca programu:D; nie ma to jak troche wyzwisk i obrazania ludzi o ktorych sie prawie nic nie wie gdy arumentow brak nie:D? a przede wszystkim: jesli w swojej niezmierzonej inteligencji i nieskonczonej przenikliwosci tak bardzo sie czujesz lepszy to POwinienes zakonczyc te filipiki najdalej PO swoim drugim POscie a ty ,,oczywista oczywistosc"(wiem POwtarzam sie ale lubie te zbitke slow) musiales miec ostatnie slowo:D on-warszawa: przepraszam ale mnie wkoorwil ten gosc co do twojego zdania to za moment ok? chees: skoczek g1-h3

on-warszawa: ja cie baaardzo prosze nie POrownuj Donia ze spaslakiem! jezeli masz jakies watpliwosci co do roznic w odbiorze medialnym to zapytaj sie zony/corki/sasiadki kto wzbudza wieksze zaufanie i nie chodzi o wyglad zew.(no moze troche;)) ; POrywczosc -no tak za duzo i tyle; Plastus-Urban??????? sorry chodzi ci o Urbana z NIE(wczesniej z komuny)? i on mucholap? fakt jemu trudno dorownac moze Goebels czy jak sie to pisze(nie chce mi sie sprawdzac) Mucholap to zetchaenowiec co odszedl daleko od Jurka i Zawiszy; mucholap z zamilowania czy tez wyksztalcenia pasjonuje sie muszkami-owocowkami; juz wiesz? nie no nie niesli niesiol Niesiolowski taki nasz Brudzinski/Kurski(ciezko POrownac) tylko ze jedyny w swoim rodzaju:D i to wlasnie na niego probuje sie kreowac (zachowujac proporcje w tym POrownaniu) spaslak-kancelista i wychodzi mu groteska :( zaskoczona? -za chwileczke dobra?

on-warszawa: zaskoczona -nie raczej smutna:( tydzien w ta czy w ta co to zmienia? nic:( nie wiem na ile decyzja vicesmerfa to kalkulacja na ile przekonania a na ile chec dowalenia rzadowi i tak nie ma w tym plusow tylko same minusy:( mniejsze zlo czy wieksze to ZAWSZE pierdolone zlo:( Kosowo zostanie uznane predzej czy pozniej a nie POwinno byc uznane wcale! bedzie z tego duzo problemow dla UE zobaczysz:( no i znowu nie napisalam o trupach faraonow;) 🖐️

Samanta lisiczka Różnice w odbiorze medialnym- córki nie mam, żona coś tam narzekała na Kamińskiego- zbyt duża zapalczywość. Donio natomiast nie wzbudza pozytywnych prądów u wszystkich: podstarzała młodzieżowość, czasem błędny wzrok i ten błądzący głupi uśmieszek- wypowiedzi czasem też mało miłe- choć do Muchołapa- entomologa (że nie załapałem!) mu daleko. Miło, że masz zdanie o Urbanie, na jakie zasługuje :). Ja piszesz zetchaenowski (nie ZChN-owski), to pomyślałem zetempowski- takie skojarzenie jak się zobaczy tamte wypowiedzi na starych filmach. Ciekawa to postać, tenże Stefan: za PRLu- wysadzał pomnik Lenina w Nowej Hucie ( a właściwie but, bo całą postać syfilityka, wysoką na 5 pięter- było trudno), za III RP- ZChN- był tam też niezły gościu Goryszewski- temperament jak Stefana- aż szkoda że ucichł i był tam też Macierewicz- którego Stefan by teraz na szafot posłał. Poźniej AWS, była też rola w książeczce political- erotical- real-fiction niejakiej Potockiej- tam Stefan trochę śmiesznie wypadł, po AWS-esie niepewność kandydowania do PiS (rozterki młodego Waltera, które Stefan umilał sobie jeżdżeniem po PO- niczym tramwajem po chrabąszczu położonym na szynie), wreszcie wielki dar od losu- very very happy end: nie przyjęcie do PiS i dobicie do spokojnej przystani PO- gdzie już można rozwijać poza entomologiczne talenty erudycyjne do woli.. Dla Brudzińskiego, a nawet Kurskiego jesteś zbyt łaskawa, nie mówiąc o kanceliście- Stefan ich nieźle odsadza.

Samanta lisiczka Ale jednak to paradoks chyba, vicesmerf podjął decyzję, której chyba nie oczekiwałaś po nim? Niezależnie od motywów, w dupę z tym nie włazi USA. Jakby nie było, przystopował Radka. Pierwszy raz od dawna z zaciekawieniem wysłuchałem naczelnej mumii- siły spokoju: (za PiS mówił, że Polacy są niedojrzali bo coś tam, coś tam- niemiłe to było). Ale teraz mówił o Kosowie, wspomniał, że może powstać wielka Albania i że należy się zastanowić, zachować spokój- były komentarze,że to jest zbieżne ze stanowiskiem kancelarii. Natomiast opóźnienie poparcia ma znaczenie bo sytuacja jest dynamiczna; UE sama ma z separatyzmem problemy: Belgia, Hiszpania, Anglia, Słowacja. A Kosowo to problem- bo ten region mało fajny- bezrobocie 60%, korupcja, przemyt. Trzeba tylko pamiętać, to wszystko stworzyli też Serbowie którzy tak płaczą za tą swoją kolebką kulturową. UE w przypadku utrzymania niezależności Kosowa- będzie musiała dopłacić do interesu- a jak region się połączy z Albanią to będzie jeszcze gorzej. Już widać kłopoty, tak jak piszesz. move h6-f7 🖐️

on-warszawa 🖐️ To jest to ,wlasnie ta jego(tzn spaslaka) zapalczywosc, agresywnosc ,nieuzasadniona pewnosc siebie tworza niebezpieczna mieszanke nie dla niego bynajmniej:D no i czepianie sie pierdol w stylu tej konferencji o remoncie drogi ze HGW utrudnia prace wicekurduplowi -no obraza dla inteligencji Polakow z IQ POwyzej 40pkt:D on nie pracuje tylko na swoj rachunek ale przede wszystkim wicekaczki ,ja nie wiem moze dla smerfa wyglada to dobrze ale dla wiekszosci nie(tak mysle) a dla mnie to ... ech szkoda slow:D dlatego mniej wiecej ,,nasz czlowiek\" w kancelarii:); Donio nie wzbudza...-zaden nie wzbudza u wszystkich tzn zaden POlityk ale na razie jest odbierany dosc dobrze no i Networkowcy POmagaja (rzeczywiscie nie sa obiektywni ale TVPiS tez nie jest) Urban- POzytywna POstacia to on jest/byl chyba tylko dla swojej zony:D ale z drugiej strony ciekawie bylo ogladac plastusia przy komisji ds.rywinaliow szczegolnie POrownac sobie : pierwszego dnia jechal PO LSD jakby wszystko i wszystkich mial w doopie; a drugiego dnia juz troszke inaczej, przestraszyl sie czy wytrzezwial hihihi; reszta za chwilke krolowka d1-d3

facet78: obejrzalam ten filmik ????????????????????????????????????????????????????????????????? to naprawde jest pisuarow? no co ich kompletnie POpierdolilo? facet no co to ma koorwa byc lekcja dla przedszkolakow z zacieciem POlitycznym ? dzieci jeszcze nie glosuja w wyborach z tego co wiem:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D: to sa jakies zarciki z youtuba czy zgrales to ze szkielka? ale sie usmialam:) thank's 78 on-warszawa: zetchaenowki- my mistake :( Stefcio mucholap -no tak ciekawa POstac nie slyszalam zeby chcieli go do PIS-u serio; fakt jezdzil sobie PO PO; Goryszewski- to nie ten co POwiedzial ze niewazne czy Polska bedzie biedna czy bogata wazne zeby byla katolicka? Macierewicz -ja bym tez POslala te cwiercinteligetna maciore no maybe nie na szafot ale na Madagaskar na pewno:) jeszcze ta falszywa corka ostatniego cara;) za moment

samanto lisiczko Oczywiście ze to wkleiłem dla wyluzowania atmosfery. Większość ludzi rozbawią. Czemu nie ? Rząd jest od 3 miesięcy. Po co ostrzej ? Już wcześniej pisałem zę PiS nawet nie musi być taką opozycją jak PO. Marcinkiewicz po 100 dniach dla PO był wcieleniem wszelkiego zła. A ci z humorem podeszli do sprawy :-) ps: niekonwecjonalne metody (w tym i te nastawione na rozbawienie) przyciągają uwagę. \"radykalne podwyżki\" - PiS to ludziom przypomina. Tyle ze w milszej formie :-) Bez obłędenej furii krytycznej, jaka spotkała Marcinkiewicza od PO

on-warszawa: wczoraj przysypialam ale dzis urlopik:) no to : Anastazja- czytalam tam to malo kto wypadl fajnie: PSL- chopy ze wsi Mucholap- napalony smieszny POdobno nosil dwa garnitury na zmiane:D Kwach-sprinter:D Miller- taki macho ze sam w to co napisala uwierzyl i POtem te teksty ,, niewazne jak mezczynza zaczyna...." KLD akurat dosc sympatycznie z tego co pamietam Kuron- pijak z mocna glowa ciekawe ze pisala ze strazak to jeden z niewielu inteligentnych w PSL no i jeszcze ze Niesiol bardzo ostro gadal o u-aktach i agentach a wtedy kuroniowka zgasil go jego(tzn mucholapa) kryptonimem i POtem opowiadal ze ubeki zlamaly Niesiola w wiezieniu! tak mniej wiecej pamietam (dosc dawno to czytalam) nie wiem ile z tego to prawda; Brudzinski i Kurski- no troche tak pisalam ze mucholapa ciezko do kogokolwiek POrownac:D jeszcze napisze

on-warszawa: paradoks- nie raczej chec odroznienia sie od rzadu POparta roznymi argumentami o Rosji(Abchazja,Naddniestrze) tzn o ewentualnym oglaszaniu niepodleglosci roznych panstewek z ruskim POparciem itd. wiesz jakos uwazam ze gdyby kaczki wygraly wybory to uznaly by od razu Kosowo-moze sie myle ale tak mysle:( bardzo dobrze ze przystopowal sikorke zeby tak zablokowal calkiem to mialby u mnie wicekrasnoludek duzy plusik, naprawde, niezaleznie od motywow no ale i tak w koncu uznamy Kosowo:( anemik tak mowil? dlugo mysli :D:D:D:D:D:D ale jednak mysli albo w cos POgrywa -nie wiem; czy opoznienie ma znaczenie? -teraz moze i ma za pare miesiecy nie bedzie mialo zadnego a problem POzostanie ,niestety:( zapomniales o Rumunii(Siedmiogrod), zabojadach(Korsyka) jeszcze ta Liga Polnocna czy na odwrot ze parmezanland ale to chyba niepowazne tak jakby Warszawa chciala sie oddzielic czy Londyn bo nie chce placic za biedniejszych rodakow; bedzie wiecej:) a gdzie twoj ruch?

facet78: tak przyciagaja uwage ale glosow to raczej nie przysporzy; fajny zarcik i tyle ,calkiem niezly:) lepiej by to chyba wygladalo gdyby krasnoludek sie w tym nie POkazal ,troszeczke zepsol te bajke zaden z niego gajowy:D tzn lepiej by to odbierano tak mysle;

on-warszawa: Serbowie placza bo maja POwod; UE zafundowala sobie duzy problem trzeba bedzie utopic w Kosowie bardzo duzo pieniazkow i to tez naszych(w perspektywie) w Bosni europajacyki jakos moga POdtrzymywac fikcje a z Kosowem nie i dlaczego? nie moznabylo POwiedziec albancom ze niepodleglosci nie bedzie tylko tak jak w Bosni? no i teraz bedzie dopiero jazda: Polnocny Cypr; Baskowie; Szkocja; Katalonia; Macedonia; Bosnia na kawalki; Rumunia tez klopoty; Slowacja; puszka Pandory otwarta i teraz Kosowo bedzie uzywane jako przyklad nie od razu ale z czasem tak -oni mogli to my tez zobaczysz:(

Samanta lisiczka Ok, pojąłem już do końca naszego człowieka w kancelarii. Filmik-bajka był wczoraj w TVP1- ale lepsza będzie ta niedzielna gala po 100 dniach robienia tak, aby nic nie robić. Stafana do PiS-u nie chciano- ale on się napalił i stąd te jego ówczesne kawałki. Goryszewski tak chyba właśnie powiedział- masz tą pamięć ;). Macierewicz- myślisz, że jest tak mało inteligientny? Z tymi państewkami to prawda; tylko że to działa w dwie strony- uznanie odrębności Kosova- otworzyłoby dyskusje na temat Czeczenii. Jak by wygrali wybory (kaczki) to by uznali Kosovo- może i prawda- sam myślałem, że żadnej dyskusji nie będzie- wszyscy zgodnie poprą. Jasne, za tydzien nie będzie to miało żadnego znaczenia, tyle że przez ten tydzień jeszcze będzie się sporo dziać. Pieniążki tam popłyną i wsiąkną. Jazda jeszcze obejmie kolebkę UE-Flandria i Walonia. Na pociechę: są dwa państwa w Europie, które chcą się połączyć (nie jest to Rosja i Białoruś): Czechy i Słowacja- zrobili tam sondaż i ponad 50% jednych i drugich chce na powrót federacji. Ruch trochę poźniej 🖐️

Samanta lisiczka Ok, pojąłem już do końca naszego człowieka w kancelarii. Filmik-bajka był wczoraj w TVP1- ale lepsza będzie ta niedzielna gala po 100 dniach robienia tak, aby nic nie robić. Stafana do PiS-u nie chciano- ale on się napalił i stąd te jego ówczesne kawałki. Goryszewski tak chyba właśnie powiedział- masz tą pamięć ;). Macierewicz- myślisz, że jest tak mało inteligientny? Z tymi państewkami to prawda; tylko że to działa w dwie strony- uznanie odrębności Kosova- otworzyłoby dyskusje na temat Czeczenii. Jak by wygrali wybory (kaczki) to by uznali Kosovo- może i prawda- sam myślałem, że żadnej dyskusji nie będzie- wszyscy zgodnie poprą. Jasne, za tydzien nie będzie to miało żadnego znaczenia, tyle że przez ten tydzień jeszcze będzie się sporo dziać. Pieniążki tam popłyną i wsiąkną. Jazda jeszcze obejmie kolebkę UE-Flandria i Walonia. Na pociechę: są dwa państwa w Europie, które chcą się połączyć (nie jest to Rosja i Białoruś): Czechy i Słowacja- zrobili tam sondaż i ponad 50% jednych i drugich chce na powrót federacji. Ruch trochę poźniej 🖐️

on-warszawa: Bedzie jakas gala? nic nie slyszalam serio; Macierewicz-myslisz ze....-nie koorwa nazwalam go cwiercinteligentna maciora bo sie zachowuje jak psychicznie chory i opetany jakimis pier.dolonymi obsesjami chory na wladze debil! na mojej liscie jest tak z 1000 stopni POnizej kaczora juz nawet Sobecka jest wyzej a rydzykow nienawidze; Kosowo- dyskusja o Czeczenii? dyskusja i nic wiecej no i kto mialby dyskutowac ze Zgredkiem? USA maja Czeczencow w doopie a UE bedzie mialo dosyc wlasnych klopotow; przez tydzien/miesiac moze sie sporo wydarzyc ale chyba nie stanie sie nic takiego co zmieniloby moje zdanie o calej tej sprawie Kosowa; jakis sondazyk pojdzie sobie w gore czy w dol- a Kosowo i tak przeciez bedzie niepodlegle:( ; zapomnialam o Belgii:( ciekawe co byloby gdyby Szkocja tez oglosila niepodleglosc:D te wszystkie zloza ropy i gazu na Morzu Polnocnym:D:D a angole uznali Kosowo no zeby sie nie przejechali na tym :D no i jeszcze Ulster -przeciez wiekszosc z protestantow z Irlandii pln to szkoci:D aha jeszcze ruch: g4-g5

🖐️ osiagniecie: zlozenie w sejmie ustawy ograniczajacej subwencje dla partii POlitycznych z budzetu, na razie tylko w sejmie ale na pewno przejdzie:) zamiast pieniedzy z naszych POdatkow kazdy bedzie mogl oddac 1% z wlasnego POdatku na wybrana partie:) ciekawe ile kasy w takiej sytuacji zebralyby kaczorki:D:D:

Gość KŁAMSTWO POpulistyczne
> zamiast pieniedzy z naszych POdatkow kazdy bedzie mogl oddac 1% z > wlasnego POdatku na wybrana parti jedynie taka tępa lisica jak ty :( nie widzi, że ten 1% dziś trafia do budżetu w postaci podatku. Tyle ile trafi do partii, jednocześnie obniży wpływy do budżetu, ale wg PO i bezkrytycznych wyznawców POyebów nie nazywa się to finansowaniem z budżetu. Tusk POwie, że 2+2=5 i POeybusy zaraz bezmyślnie przytakną :(

Samanta lisiczka Wygląda na to, że naczelna mumia może mieć rację- niepodległość Kosowa, może być pierwszym krokiem w kierunku integracji z Albanią. Ciekawym natomiast zagadnieniem jest Belgia- uznanie Kosowa jako państwa przez większość państw UE, może się w pierwszym rzędzie przełożyć na wydarzenia, właśnie tutaj, w Brukseli. Z tym finansowaniem partii. to rzeczywiście przesadziłaś- projekt przecież przewiduje odpis od płaconego podatku- w tej chwili można przeznaczyć 1% na organizację pożytku publicznego, wg. projektu jeszcze dodatkowo 1% na partie polityczną. Oczywiście, że uszczupli to wpływy do budżetu. Myślę, że jest to projekt oparty na obecnych sonadażach PO- dochodzą do 60%. Jednak założenie, że to poparcie będzie liczbą constans bądź rosnącą, jest raczej błędne. Pierwsze odpisy nastąpiły by w roku 2009, czy PO sądzi, że sondaże się utrzymają na obecnym poziomie? Ustawy prawdopodobnie nie poprze ani PiS, ani LiD, ani PSL. I bardzo źle- wszyscy powinni poprzeć tą ustawę. Może być korzystna dla opozycji- każda partia rządząca od 1989 roku- przegrywa wybory- jeśli Tusk to zmieni, to zasłużenie jego partia dostanie największą dotację- jeśli nie, to sam poniesie konsekwencje swojej pewności siebie. Bo może się mylę, ale sądzę że sympatie polityczne, będą w 2009 roku, zgoła inne niż obecnie. Nie wiem natomiast zupełnie czemu ma służyć proces zmiany konstytucji- może Ty mnie uświadomisz? Teraz może: roszada wieża h8 na f8- król e8-g8 🖐️

POjeb.ana POmaranczo: trzeba byc naprawde slepym zeby nie zauwazyc roznicy! wytlumacze ci to jak szesciolatkowi: -kazdego roku z budzetu panstwa do partii trafiaja pieniazki -pieniazki przydziela sie na podstawie wyniku uzyskanego w ostatnich wyborach -dostaja je tylko te partie ktore w wyborach dostaly co najmniej 3% -w tym roku z BUDZETU na partie pojdzie np. 38mln dla PO a cala suma (PO+PiS+PSL+LiD) to prawie 100 mln -ok 100 mln rocznie z naszych POdatkow -PO przyjeciu projektu partie nie dostana zadnych subwencji z budzetu -w zamian kazdy POdatnik bedzie mogl ,ale wcale nie bedzie musial przeznaczyc 1% wlasnego POdatku na partie -w tej chwili mozna przeznaczac 1% na rozne organizacje np fundacje, domy dziecka itp no i wiekszosc POdatnikow tego nie robi -niewiedza ,lenistwo czy niechec- nie wiem a przeciez te organizacje to w wiekszosci POtrzebuja pieniedzy na szczytne cele -i co ci sami POdatnicy mieliby przekazywac na partie POlityczne 1% POdatku? i to tylu zeby uzbieralo sie 100mln? W ZYCIU!!! -duzo duzo mniej a tepy to sam jestes:(

on-warszawa: 🖐️ Kosowo- tak wlasnie bedzie polacza sie z Albania:( nie od razu ale z czasem ,niestety; no ma racje mumia:( POwstanie prawdopodobnie Wielka Albania do tego albance mieszkaja tez w Macedonii i tam tez moze byc nieciekawie:( Belgia -no wlasnie przeciez Flandria bedzie uzywac niepodleglosci Kosowa jako argumentu za rozpadem Belgii, wszystkie wczesniejsze niepodleglosci w Europie tzn te z konca XX wieku to byly wedlug granic np ZSRR Czechoslowacja ostatnio tez np. Czarnogora a wczesniej inne panstwa Jugoslawii; UE nie POzwolila na POdzial Bosni ale POdzial Serbii to juz tak no i teraz maja eurodyplomatolki problemy; tak jak pisalam:( gdzie ja koorwa napisalam ze ten projekt nie uszczupli budzetu? ,,zamiast pieniedzy z naszych POdatkow kazdy bedzie MOGL oddac 1% z wlasnego POdatku na wybrana partie" i to i to z naszych POdatkow idacych do BUDZETU! POdatki ida do przeciez do budzetu no chyba ze placisz POdatki za granica koorwa ZAMIAST PRZYZNANYCH I ZAPISANYCH W BUDZECIE 100 MILIONOW TYLKO TYLE ILE POLACY BEDA CHCIELI PRZEZNACZYC NA LUDZI OCENIANYCH PRZEZ WIEKSZOSC SPOLECZENSTWA ZA DARMOZJADOW!!!!!!!!!!!!!!!! mysle ze bedzie to duzo mniej niz 100 mln :) reszta za chwilke:) g5-g6