Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qazirs

jak powinno się brać tabletki?

Polecane posty

Gość qazirs

małe pytanko...jeszcze nie biorę tabletek ,ale zamierzam zacząć. najpierw bierze się 21 tabletek i załóżmy, że ostatnią wezmę w poniedziałek. trzeba zrobić siedem dni przerwy no i? pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania mam wziąć również w poniedziałek czy we wtorek? help :)

w poniedzialek;) zawsze zaczynasz kolejne opakowanie tego samego dnia tygodnia co poprzednie

Gość jest
na 8 dzien czyli wtorek

Gość qazirs
poważnie? moja siostra bierze i zawsze np ostatnia w pt to nastepna w sobote i tak ponad rok nie miala zadnych problemow ani nic i juz sama nie wiem jak sie powinno je brac :(

Gość qazirs
wiec wtorek czy poniedzialek? ja myslalam ze we wtorek, ale znalazłam na kilku forach, że niby się bierze tego samego dnia co ostatnią :/

Gość 7 dni przerwy a 8 dnia
tabletka

Gość gino co ty gadasz
nie we wtorek!! w poniedzialek!! zawsze zaczynasz tego samego dnia!!

czy wy nie umiecie czytac ulotek? ma byc 7 dni przerwy czyli siedem dni bez tabletek,a bierze sie pierwsza 8 dnia.

Gość w tym przypadku we wtorek
musi być 7 pełnych dni przerwy a nie, że 7 dnia się weżmie

proponuje to sobie rozrysowac jezeli to do was nie trafia - wlasnie w poniedzialek o tej samej porze minie 7x 24 godziny - tak wiec tabletka zostanie wzieta wlasnie po 7 dniach

Gość qazirs
ale w sumie odpowiedz gino jest logiczna...7dni przerwy no i po 7 czyli na 8 dzien...jak rozpisywalam dni to tak jakos wychodzilo ze 8 dnia, ale jak liczylam "godziny -> 7*24h" to wychodzilo ze jednak tego samego dnia co ostatnia

tak tylko, ze tabletke masz wziazc 8

bo to prawda ze bierze sie tego samego dnia wiec lepiej nie ryzykuj i po prostu to sobie narysuj - obrazki chyba trafia do kazdego:D

ostatnia wziela w poniedzialek, czuli bez tabletki ma 1wtorek, 2sroda,3czwartek,4piatek,5sobota,6niedziala,7poniedzialek i 8dnia bierze 1 tabletke

zobaczcie - po 7 dniach czyli musi byc 7 pelnych dni przerwy i dopiero nastepna tabletka, wtedy wychodzi cykl 28 dni - czyli taj jak powinno byc i jak jest napisane w ulotce

czyli we wtorek to chyba jest proste z reszta w ulotce jasno pisze ze siedem dni, a 7x24h

Gość qazirs
czyli definitywnie WTOREK?

Gość gino co ty gadasz
przepisze wam z ulotki yasmin: "...kazde nowe opakowanie rozpoczyna sie po7-dniowej przerwie.Kazde nowe opakowanie bedzie rozpoczynane tego samego dnia tygodnia co poprzednie, zatem latwo jest zapamietac kiedy nalezy rozpoczac nowe opakowanie..." wiec gino idiotko nie wyklocaj sie tylko idz lepiej po testy, bo przy twoim sposobie zazywania w ciazy mozesz byc! chociaz, jezeli juz przez 3 lata tak je bierzesz to moze jestes bezplodna, bo chyba nie udalo ci sie jeszcze wpasc

ginorossi ma absouta racje

wiesz co - skoro mi nie wierzysz to lepiej idz (albo nawet zadzwon) do swojego lekarza, albo nawet do pierwszej lepszej przychodni, albo chociaz do apteki... byc moze to zapobiegnie niechcianej niespodziance

nie ublizaj jej tylko zobacz w kalendarzu jak to wyglada, jak jestes bystra to zrozumiesz swoj blad

gino co ty gadasz - azde nowe opakowanie bedzie rozpoczynane tego samego dnia tygodnia co poprzednie, zatem latwo jest zapamietac kiedy nalezy rozpoczac nowe opakowanie NOWE OPAKOWANIE KTORE JUZ BRALAS RAZ PO ODSTAWIENIU! moja mama jest ginekologiem

Gość qazirs
"gino co ty gadasz przepisze wam z ulotki yasmin: "...kazde nowe opakowanie rozpoczyna sie po7-dniowej przerwie.Kazde nowe opakowanie bedzie rozpoczynane tego samego dnia tygodnia co poprzednie, zatem latwo jest zapamietac kiedy nalezy rozpoczac nowe opakowanie..."" wiec z tego dokladnie wychodzi: jesli wezme pierwsza tabletke w poniedzialek to ostatnia wychodzi ze bedzie wzieta w niedziele, czyli kolejne opakowania rozpoczynam po 7 dniach w poniedzialek czyli analogicznie: jesli ostatnia mam w pon to kolejne opakowanie we wtorek :) gino ma racje :D

wy naprawde nie umiecie liczyc? przciez kazdy tydzien ma siedem dni wiec nic sie nie zmienia, dzien jest ten sam, ale teblatke bierze sie 8