Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanikułka

co ja mam zrobic??

Polecane posty

Gość Kanikułka

Chodzi o to, ze zaczelam 3 dni temu brac drugie opakowanie tabletek (harmonet)... No i czuje sie fatalnie :( Bola mnie jajniki, mam mdlosci, jakis dziwny humor i caly czas kreci mi sie w glowie :( Czy moge przestac je od dzisiaj brac?? Czy nic sie nie stanie jak odstawie po 3 tabletce?? Mam juz dosyc :( Pojde i zmienie je na inne, ale boje sie ze inne beda jeszcze gorsze.

Gość Kanikułka
A i dodam ze sa to moje pierwsze tabletki w zyciu i mam 18 lat :(

Gość Kanikułka
Prosze niech mi ktos odpisze :(:(:(

Gość jest
na twoim miejscu poczekalabym i wziela 21 tabl a miedzy czasie udala sie do lekarza

czasmi obajwy miajaj dopiero po 3-4 opakowaniu, ale skoro az tak fatalnie sie czujesz to odstaw i idz do gina, nich zrobi badania na poziom hormonow i dobierze odpowiednie

Gość jest
ale jak mowi poprzednicza objawy moga minac po 3 miesiacach ja bym nie przerywała

Gość Kanikułka
Czyli lepiej jesli zaczekam? Raczej nie ma innych przyczyn...

Gość Kanikułka
A co sie moze stac jak dzis odstawie?

Gość Kanikułka
Po drugim opakowaniu juz mozna rozlegulowac cykl?? :(

Gość Kanikułka
Ja jestem przewrazliwiona i moze przez to ''wkrecilam'' sobie ze jest tak zle :(

Gość jest
nie mysl o tym tylko czekaj i dalej bierz

Gość Kanikułka
Sproboje... jeszcze jutro ide na slub :(

Gość do jutra i tak
ja bym przestala juz dzisiaj i jutro nic nie brala, zadnej tabletki. powoidzenia

Gość Kanikułka
No wlasnie i tak to jest... zdania podzielone i czlowiek nie wie co robic :(

bo jesli tak to pigułki mozesz odstawić 7tydzienpozniej po ostatnim stosunku...zeby nie było wpadki

Gość Kanikułka
Nie nie kochalam sie z moim chlopakiem

czy przy 1 opakowaniu tez mialas takie objawy? moze to byc grypa żołądkowa, albo podziebilaś jajniki...to czesto sie zdarza w zimę jak sie chodzi w przy krótkich rzeczach

Gość Kanikułka
Przy piewrsszym codziennie wieczorem bolala mnie glowa ale nie mialam mdlosci.. hmm nie mam krotkiej kurtki wiec watpie

ok ja bym zrobiła tak: pójść jak najszybciej do gina w celu przepisania innych tabletek...np jutro (o ile przyjmuje) albo w poniedziałek, bym ugryzła sie w język i brała do tego czasu stare pigułki...i od poniedziałku zamiast nich brac nowe na ulotkach pisze ze przy zmianach tabsów nie trzeba robic przerwy 7dniowej...i trzeba zaczac inne tabsy od razu... tak ja bym zrobiła na Twoim miejscu

Gość Kanikułka
Kurcze on dopiero przyjmuje w piatek za tydzien... nie wiem czy nie przyjmuje w srode, musialabym sprawdzic, tak a to nie wiedzialam, myslalam ze nowe opakowanie trzeba po 7 dniowej przerwie. Dziekuje :*

tak można o ile sie bierze najzwyklejsze pigułki anty jak np harmonnet , czy jak tez było w moim przypadku novynette...ja tak zmieniałam pigułki po rozmowie z ginem i czytałam o tym w ulotce, i czytałam na forum tutaj o tym ;)

Gość Kanikułka
A dlaczego zmienilas? i jest lepiej?

po roku czasu zmienia sie tabsy na inne, a potem znow po roku mozna wrócić do tych 1 tabsów...takie sa zasady zabawy ;) chodzi o to by nie uzaleznic organizmu od danej konkretnej substancji...moj gin mowil tez ze organizm po dłuuugim okresie brania tych samych tabletek w koncu sie przyzwyczaja i przestaje je traktowac jako srodek anty (mowil ze mial pacjętkę którra zaszła w ciaze po 7 latach brania non stop bodajze diane 35 i była zdziwiona ze jest w ciazy) moje pierwsze tabletki to był microgen 21 (nie pamietam jak sie to pisze) to są jedne z tych delikatniejszych tabletek ... a podczas wizyty spytaj sie własnie o jakies delikatniejsze pigułki

Gość Kanikułka
A to harmonet nie jest najdelikatniejszy?? :O Yhymm rozumiem :) Ok to ide wziasc tabletke bo przyszla pora :P

nie bralam harmonnetu, wiec nie wiem czy jest najdelikatniejszy...moze jest jednym z delikatniejszych :) koleżanka miała problemy z wątrobą i lekarz tez jej microgyn 21 przepisał wszystko zależy właśnie od badan jakie lekarz winien przeprowadzić przy doborze tabletek, a nie tylko badanie standardowe...spytaj sie po prostu o inne , jakies delikatniejsze, powiedz koniecznie o objawach i napewno cos wymyslicie ;)