zółwik 0 Napisano Styczeń 26, 2008 pytania jak w temacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Styczeń 26, 2008 Hashimoto może być przyczyną poronienia (tarczyca). Tak, masz szansę na urodzenie dziecka.Chorobę trzeba leczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zółwik 0 Napisano Styczeń 27, 2008 bardzo dziękuję za odpowiedź, kiedyś leczyłąm się na niedoczynność, potem przerwano mi leczenie bo niby wszystko ok, od czasu do czasu jak źle się czułam to wszamałam Kelp, ale okazało się że źle robiłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Styczeń 27, 2008 To bardzo podstępna choroba i nie da się ot tak odstawić i założyć, że wszystko jest ok. Trzbeba robić badania kontrolne a w ciąży... w ciaży robi sie te badania jeszcze cześciej i od razu cały komplet gdy tylko dowiadujesz się, że jesteś w ciąży.Znajdź sobie zaufanego endokrynologa i trzymaj się jednego lekarza - a wszystko powinno być ok.Niejedna z Hashimoto zaszła i urodziła zdrowe dziecko, ale były pod kontrolą lekarzy i brały leki na niedoczynność przez całą ciazę (w ciąży zazwyczaj zwiększa się dawkę ale tu znów kłania się lekarz). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zółwik 0 Napisano Styczeń 27, 2008 włąsnie zmieniłam endo, bardzo miła babeczka, co prawda najpierw mnie opierdzieliła że nie byłam pod kontrolą żadnego endo, po wyjąsnieniu sytuacji zdecydowała że zaczniemy od ustalenia dawki leku, jutro pierwszy tsh, od wtorku powrót do euthyroxu 25, po 6 tygodniach kolejne tsh (i badanie anty TPO) i decyzja o zmianie dawki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach