Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zółwik

Hashimoto przyczyną poronienia??? czy mam szanse na urodzenie dziecka??

Polecane posty

Hashimoto może być przyczyną poronienia (tarczyca). Tak, masz szansę na urodzenie dziecka.Chorobę trzeba leczyć.

bardzo dziękuję za odpowiedź, kiedyś leczyłąm się na niedoczynność, potem przerwano mi leczenie bo niby wszystko ok, od czasu do czasu jak źle się czułam to wszamałam Kelp, ale okazało się że źle robiłam

To bardzo podstępna choroba i nie da się ot tak odstawić i założyć, że wszystko jest ok. Trzbeba robić badania kontrolne a w ciąży... w ciaży robi sie te badania jeszcze cześciej i od razu cały komplet gdy tylko dowiadujesz się, że jesteś w ciąży.Znajdź sobie zaufanego endokrynologa i trzymaj się jednego lekarza - a wszystko powinno być ok.Niejedna z Hashimoto zaszła i urodziła zdrowe dziecko, ale były pod kontrolą lekarzy i brały leki na niedoczynność przez całą ciazę (w ciąży zazwyczaj zwiększa się dawkę ale tu znów kłania się lekarz).

włąsnie zmieniłam endo, bardzo miła babeczka, co prawda najpierw mnie opierdzieliła że nie byłam pod kontrolą żadnego endo, po wyjąsnieniu sytuacji zdecydowała że zaczniemy od ustalenia dawki leku, jutro pierwszy tsh, od wtorku powrót do euthyroxu 25, po 6 tygodniach kolejne tsh (i badanie anty TPO) i decyzja o zmianie dawki