Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozanne

książeczka sanepidu

Polecane posty

Gość rozanne

co trzeba zrobić by otrzymać książeczkę sanepidu? jakie badania? gdzie się zgłosić?

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
musisz najpierw pójsc do sanepidu,przez trzy dni z rzędu bedziesz musiala przychodzic tam zeby pobrac wymaz(tzn dadzą ci taką pałkę wyglądem przypominającą wielki patyczek do uszu i trzeba pogrzebać w odbycie zeby zostało troszke kału)badania są płatne,nie pamietam ile.na wyniki czeka sie ok tygodnia.W sklepie papierniczym kupisz książeczkę,chyba cos ok 1zł.Nie wiem od czego to zalezy ale czasem zeby wyrobic ksiazeczke trzeba jeszcze zrobic przeswietlenie klatki piersiowej(tez płatne).Ze wszystkimi wynikami idziesz do lekarza i on podbija książeczke,to tez kosztuje.Jesli nie mozesz liczyc na pokrycie kosztów przez pracodawce przygotuj sie na wydatek ok100zł.

Gość biedne=
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq grzebalas w odbycie?????????? masakra, ja to troszke inaczej robilam :P

Gość takajestem-3
ojoj ja tez nie grzebalam..... we Wroclawiu ksiazeczka kosztuje 70 zl..i czeka sie 3 tygodnie

ile kosztuje teraz w kielcach wyrobienie książeczki i jak to się odbywa najpierw trzeba iść do stacji sanitarno-epidemiologicznej??