Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła matka

Decyzja o adopcji

Polecane posty

Gość przyszła matka

Nie możemy mieć dzieci. Straszny cios, ale cóż zrobić? Wiem od lekarza, że są różne możliwości by posiadać własne dziecko, ale to kosztuje a my nie bardzo mamy pieniądze. Dlatego postanowiliśmy zaadoptować dziecko :) Długo rozważaliśmy tą decyzję, ale dziecko pragniemy mieć bardzo, więc zdecydowaliśmy się. Chciałabym jednak żeby dziecko było niemowlakiem. Dużo kobiet zaraz po porodzie oddaje swoje dzieci, więc chcemy jednemu z takich maluszków podarować całą naszą miłość oraz ciepły i rodzinny dom. Mam takie pytanie. Gdzie trzeba się zgłosić? Do szpitala czy do ośrodka adopcyjnego czy gdzie?

to nie jest takie proste jak ci sie wydaje... Zanim zostaniecie rodzicami dziecka adoptowanego przejdziecie z mezem szerg badan ktore maja na celu "sprawdzenie waszych prawdziwych intencji". To brzmi strasznie ale tak wlasnie jest bo czesto ludzi pod wplywem chwili chca adoptowac dziecko, takiego malego milutkiego niemowlaka a pozniej okazuje sie ze kobieta zachodzi w ciaze i nagle to adoptowane znajduje sie w domu dziecka:( Czeka was wiec mnostwo przygotowan do roli rodzicow ale jesli jestescie tego pewni obydwoje to tylko pogratulowac:)

Jeszcze gorzej jak to adoptowane zostaje. Na każdym kroku do 19 roku życia dawano mi do zrozumienie że jestem gorszy. 🖐️

Gość przyszła matka
To jest prawdziwa i szczera intencja. Decyzja przemyślana i pewna. Wiem, ze musimy przejść szereg badań i jestem skłonna się im poddać. Tylko właściwie nie wiem od czego zacząć. Przeszukuje teraz internet w celu uzyskania informacji.

Gość przyszła matka
Chcę tego dziecko, chcemy przelać na nie naszą miłośc i nie mam zamiaru traktować tego maluszka gorzej.