Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tyna1984

zabawy z dwulatkiem!

Polecane posty

Możeto już było, ale poprawie! Macie pomysły na zabawy z dwulatkami?My już kleiłyśmy wydzieranki, tańczyłyśmy, tory przeszkód przechodziłyśmy zabawy z piłką i wiele innyh ale może ktoś zna cosik nowegoco pomoże sie rozwijać dziecku i wypełnić czas???

to mamyza sobą,amalowanie chętnie tylko kurcze ja mam dwujke i dam rade rozścielić folie ale wiem że są takie kombinezony żeby nie poprudzić ubrań( ostatnio widzialam w programie kongru czy cos takiego o slawnych ludziach jako nianiejednodniowe) wiecie gdzie to dostać dzisiaj mysle o robieniu naszyjnikow z makaronu!

My najczęściej układamy puzzle piankowe - przy tym układaniu uczymy się kolorów,kształów i oczywiście co to jest za postać. -budujemy wieże z kolcków -bawimy się w sklep.Sprzedajemy najczęsciej z plastiku owoce i warzywa (dziecko uczy się co jest co),mamy kase,koszyk .Raz synek jest sprzedawcą a razy my. -rysujemy kredkami -malujemmy farbami (paluszkami) -bawimy się plasteliną -niekiedy razem peiczemy ciasteczka.Synek po swojemu wycina a potem daje na upieczone lukier. -często oglądamy książeczke na której są zwierzaki i naśladujemy ich głosy