Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rotawirus...

Rotawirus..Objawy...Czym leczycie?

Polecane posty

Gość rotawirus...

nasz synek który chodzi do żłobka złapał (tak jak pozostałe dzieciaki) rotawirusaLeczymy go nifuroksazydem , podajemy ors 2000, gastrolit, czasem troche mleczka mu sie uda wypic. Tylko martwi mnie ta goraczka która temu towazyszy... Lekarz nic nie powoedział czy z nia walczyc. Moze Wasdi lekarze inaczej lacza to ustrojstwo?

u znajomych dzidzia miała i z tego co mówili to nie leczy sie tego i nie ma na to leku tylko nawadnianie i proba karmienia i tyle ,ale ich dziecko w spitalu na kroplówkach w szpitalu leżało!

Gość pomogę wam
a po czym poznać że to rotawirus?

Gość mama jedna
ja leżałam z synkiem 8 dni w szpitalu musiał mieć kroplówkę.na to szybko się dzieci odwadniają a mój nie lubi pić.zaczeło się wieczorem a rano już pojechaliśmy do szpitala i od razu nas zostawili

wiesz co oni mysleli ze mala po przewroceniu sie poprostu miala wymioty ale do tego doszly sraczki brak apetytu i goraczka ale nic wiecej nie miala

ja tez slyszalam zeby tego nie leczyc co najwyzej jak grozi odwodnieniem to do szpitala. im wiecej dziecko sie wtedy wyproznia ( zarowno biegunka jak i wymioty) tym lepiej bo pozbywa sie wirusa z organizmu.

haha a ja juz widze :D:D widze ze tyna masz taki sam problem jak ja... kafe sie chrzani...

mamani a serwery im padaja! i dlatego! ale kurcze ja to nie wiem czy z tym rota to sie w domu siedzi? wydaje mi sie ze szpital tym bardziej jesli w domu sa inne dzieci bo sie zaraża

ja mialam z tym stycznosc jak bylam w szpitalu... ktos to przyniósl i wszystkie dzieciaczki na sali sie pozarazaly ( moja jako jedyna nie zlapala tego dziadostwa mimo ze i ja i maz to mielismy...) Maluchy wymiotowaly na sciany, okna podloge... wygladalo tragicznie ale lekarki kazaly sie tym nie stersowac bo nie ejst to jakies grozne. trzeba tylko duzo pic i czekac az minie... oczywiscie lepiej odwiedzic lekarza i upewnic sie ze to rota a nie cos innego np zatrucie pokarmowe...

Gość rotawirus...
dzieki mamusie :) za info. Ja konsultowałam z lekazem i inne mamy dzieciaków ze żłobka też i wszystko nam mówi ze to rotawirus. Okropieństwo.. najbardziej mi zal mojego synka bo zawsze taki energiczny i minuty na rekach (czy gdziekolwwiek) nie usiedzi) a teraz leży taki bidulek smutny....Jedyny plus sytuacji to to ze sie przytula do mnie bo normalnie tego od urodzenia nienawidził.i płakał jak sie go tuliło.... Mój synus duzo pije i nie dajemy go puki co doszpitala bo znaków odwodnienia nie ma. Wie robie pranie co 3 godziny srednio i zmieniam ciagle pościel bo albo pielucha przecieknie albo zwymiotuje... Wacam do mojego malca i serdecznie dziekuje za info.Pa

Gość iko
Trzeba podawać lakcidofil . do kupienia w aptece bez recepty , no i poić dzieciaczka , najlepiej trochę przygłodzić, dieta ryżowa , zakilka dni minie

Moja córka go miała :O Makabra w szpitalu 2 tygodnie byliśmy :O Nie da sie tego LECZYĆ !!!! Wirus musi przelecieć przez organizm.... na rotawirusa nie ma lekarstwa . Po prostu jelitka muszą sie oczyścić. Pamiętam że moja mogła normalnie jeść (ona wtedy miała 9 miesiecy wiec to jedzenie też było ograniczone) no ale wiadomo że co zjadła to przeleciało :(

Gość Wiola_xyz
witam. ja dziś wyszłam ze szpitala. leżałam tam 8 dni. mały ma 2 latka i złapał rota. miałam już tego dość., wyszłam na własne żądanie. jakby coś było nie tak to skontaktuje się z lekarzem... pielegniarki okropne.., sprzątaczki narzekały że muszą sprzątać, bo bo kilkoro dzieci miało rota i od czasu do czasu zwymiotowało... mój na szczęście nie wymiotuje... tylko ta biegunka...mam nadzieje że damy sobie rade:)

Gość tatuś
nasz Adaś walczy już 4 dni z tym cholerstwem .Leży w szpitalu . Tylko kroplówki.

Gość tatuś
A złapał "to " w szpitalu jak był na badaniach.

rotawirus...-moja mała chorowała jakieś trzy tyg temu,też podawałam jejpodajemy ors 2000 oraz floridral aby się nie odwodniła dodatkowo miała dietę. Mam znajomego lekarza,który twierdzi iż maluch wcale nie musi dużo jeść ważne aby sporo pił bo teraz najważniejsze aby się nie odwodnił Jesli chodzi o gorączkę to mi się wydaje, że jeśli nie jest ona zbyt wysoka to jest oki bo organizm walczy z chorobą.

Gość dlatego w 6 tygodniu
trzeba dziecko zasczepić, choć szczepionka nie jest refundowana, kosztuje chyba 300 zł, ale warto

Gość irygator
a objawy takie jak przy SEPSIE

szczepienie nie zapobiega chorobie tylko łagodzi przebieg poza tym lekarze za mało informują o tym do kiedy można szczepić:(

Gość trzeba pytać lekarza
kiedy można szczepić, w koncu dziecko jest najważniejsze.

szczepionka nazywa sie rotarix i szczepi sie nią dziecko od 6 tyg zycia do 24 tygodnia zycia my wyszlismy wczoraj ze szpitala leżelismy 4 dni kroplówki przz 3 dni i maly nabrał sił i apetyt ma spory ... a lekarze nie informują o tych szczepionkach

moja córcia 2 razy wymiotowała, a teraz śpi a ja czuwam :( za jakiś cza mąż mnie zmieni, bo panikujemy,że sięzakrztusi a my nie zareagujemy:(

Gość no tak jesteś najmądrzejsza bu
trzeba pytać lekarza-jakaś Ty mądra!!!!a jaka wszystkowiedząca buuuuu

Gość matko mój 5- latek chyba
złapał wirusa !szlag by...jutro ide rano do lekarza!

Gość matko mój 5- latek chyba
skad sie to dziadostwo bierze????????:O

Gość no mój też to złapał ale jakaś
łagodna forma!Wystarczył "orsalit" i nie ma juz sraczek i rzygawek .

Dziewczyny skorzystam od razu i zapytam o szczepienie na roatwirusy, bo podobno jest? Czy to rzeczywiście cos daje?