Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybko szybko szybko

kiedy płodne

Polecane posty

krotkie pytanko i prosze o szybką odpowiedz drogie dziewczyny. 6 dni po okresie to plodne czy nie? zapomnielismy sie ale mysle ze nie mam sie czego bac. bez zbednych moralnych pouczen prosze o odpowiedz:)

Gość usarunieczka
po okresie jest 10 dni płodnychc

dobra zglupialam... a nie przypadkiem nieplodnych??? plone wychodzą w polowie jakos przeciez

dni plodne sa w 12,13 dniu cyklu,czyli trzeba liczyc od pierwszego dnia okresu...:)

owulacja jest 14 dni PRZED OKRESEM, czyli jeżeli masz cykle 28-dniowe, to faktycznie w połowie, ale jak masz np 40-dniowe to już nie za bardzo z tą połową się zgadza. 6 dni po okresie, czyli to jest jakiś 11 dzień cyklu, biorąc pod uwagę że masz 5 -dniową miesiączkę. zakładam że masz cykl 28-dniowy, a więc owulacja w 14 dniu cyklu. należy przyjąć żeplemniki mogą żyć do 7 dni dlatego odejmuję od 14 dnia 7 dni i wychodzi że od 7 dnia cyklu masz płodne. dodaję też 7 dni i wychodzi, że do 21 dnia masz płodne. przedział 7-21 to dni płodne. ale policz na swoim cyklu!!! oczywiście płodne potencjalnie!tego się nie wylicza!!! zacznij się obserwować bo na takiej wyliczance możesz się rzejechać zybciej niż myślisz!!!

6 dni po zakończeniu okresu? czy 6 dni od rozpoczęcia okresu? i jakie długie masz cykle?

jejku naprawde sie juz pogubilam:( wyliczylam wszystko dokladnie..16 styczniato byl moj 1 dzien okresu a 21 ostatni.. czyli 5 dni jak zawsze... z tym ze mam nieregularne @. ok ok spanikowalam nieco.. dzis mamy 27 a ja sie kochalam 25.. to jeszcz elpiej w sumie.. czyli na bank nieplodne????? o matko.. jestem kobieta gubiącą sie w sprawach kobiecych:O:O:O

no to sorki, ale przy nieregularnych cyklach to nic nie obliczysz! więc masz szansę50 na 50. nie wiesz ile ten cykl będzie trwał, czy to będzie 20 dni (w tedy na bank to sądni płodne), czy 40 (wtedy niepłodne). teraz już nic nie zrobisz, ale na przyszłość - pomyśl o zabezpieczeniu!

mala agatka widze ze sie orientujesz w tych tematach wiec moze moglabys mi pomoc,moj problem opisalam w temacie...pomozcie!!...z godzi 19:23. wiec pomoz :) dzieki z gory.

tzn zawsze mam za dlugi cykl.. nigdy nie mam szybciej okresu wiecznie mi sie przez pol zycia spoznia:/.. zawsze ok 40:/... to czyli i tak w sumie dobrze;]

no jak tak to ok. wiesz to że masz 40-dniowe cykle nie znaczy że sa one nieregularne. jeżeli zwykle tak masz to znaczy że po prostu masz długie cykle, ale nie nieregularne. lekarze mówią że odchylenie do 10 dni jest normalne, czyli jeśli raz masz 30 a raz 40 to ok. jeżeli byś miała raz 15 raz 40 a innym razem 63 dniowe to by było źle. ale mimo wszystko polecam wizytę u ginekologa, własnie po to aby ustalićprzyczynę długich cyki.

Gość KUNEGUNDA0404
RATUNKU!!!!! BŁAGAM O SZYBKIE ODPOWIEDZI... WSPOŁZYŁAM Z CHLOPAKIEM BEZ ZABEZPIECZENIA..MOJ CYKL TRWA 30 CZASEM COS PONAD WSPOŁZYŁAM 4 DZIEN PO OKRESIE CZY TO BYŁY DNI PŁODNE BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!

Gość KUNEGUNDA0404
NAPRAWDE ZALEZY MI NA SZYBKIEJ ODPOWIEDZI Z GORY DZIEKUJE

Gość moim zdaniem nie
były to dni płodne ..aha o plemniki nie zyja do 7 dni:D tylko 2-4 dni.