Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Metaluszek

Piercing - język

Polecane posty

Gość Metaluszek

Otóż, wczoraj pozwoliłam sobie zrobić kolczyk w języku, żeby nie było, u profesjonalisty. Bardzo się denerwowałam, przeklucie nie było bolesne aczkolwiek odczuwalne. Dzisiaj język jest mocno spuchnięty i cały jest w białym nalocie, nie mogę jeść. Mimo tego wszystkiego jestem zadowolona, od dawna o nim marzyłam. Wszystkich którzy są tym zainteresowani zachęcam, naprawdę ból przy przekłuciu jest znikomy. I tutaj pytanie, trochę martwię si o to, czy opuchlizna nie pochłonie kolczyka mimo to, że jest dużo dłuższy. Martwi mnie także biały nalot, nie wiem czym jest to spowodowane. Znacie może jakieś sposoby na zmniejszenie opuchlizny?

1. Język nie pochłonie kolczyka, bo przecież kolczyk, który dostałaś przy przebiciu, jest dużo dłuższy niż zwykły. 2. Ten biały nalot jest naturalnym objawem gojenia, usuwa martwe komórki z kanału przekłucia. Niepokojąca byłaby dopiero żółta ropa. 3. Na zmniejszenie opuchlizny są sposoby - unikaj gorących i ostrych potraw, zamroź herbatę rumiankową lub szałwiową w postaci kostek lodu i... ekhm... ssij :P