Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

paula --> no wybaczylam ale jak kamika mowi jakies zasady musza byc bo ci sie chlop tak rozbestwi za jakis czas ze juz tego nie opanujesz.

moj sie juz chyba nie rozbestwi po 15 latach.... tylko zawsze jego kumple mi mówią, że jak go w końcu pogonie, to oni są chętni, bo ich kobiety nie sa takie tolerancyjne.... Cóż - taki mam charakter.

paula --> przeciez pojechalam po niego. a to ze troche nabluznilam.. taki perfum sie zawsze przyda do kolekcji :P

hejka falsa jesteś bezbłędna:) ja bym nie pojechała z małym w nocy, jakbym miała go z kim zostawić to może bym się ulitowała nad samcem. dzielna jesteś kobita. dzielna i odważna paula też jestem tolerancyjna dla mojego chłopa czasem myślę że aż za bardzo. co do wózka to nie mam zbytnio wiedzy, a dla mojego gondola też sie powoli robi za mała mały usypa właśnie, to jest szansa że coś w domu porobie, dobrze że choinkę już ubrałam zauważyłam ostatnio że kacperek bardzo krótko je, czasem nawet nie 10 min?? już zgłupiałam i nie wiem czy go częściej dostawiać czy nie. nie wygląda na głodnego ale nie chce mi się wierzyć że tak szybko sie najada, a i cycki jakby lżejsze

falsa - podziwiam cię za odwagę, żeby z takim małym dzieckiem w nocy gnac po faceta! Mój to pewnie nie odwazyłby się do mnie zadzwonić tylko szukałby kogoś innego do transportu:) paula - ja też się nie znam na wózkach, ale dziwi mnie, że wasze dzieci już wyrastają z gondol! Ja kupiłam taki wózek, gdzie gondola się potem składa na spacerówkę i jest duża, moje maleństwo do wiosny spokojnie przejeździ w swoim wózku. A chodzimy codziennie po 2 godziny, więc wkurzyłabym się, jakby w czasie zimy za mały się wózek okazał! justa - mój mały je tak samo! Bałam się, że nie dojada, ale wczoraj go zwazyłam u mamy na takiej elektronicznej wadze i ma już 5,5 kg! Czyli przez 2 tygodnie przybrał ok 800 gramów! Na pewno nie zwazyliśmy go za dokładnie, ale jakoś pogląd jest:) A dlużej je tylko wieczorem. a u nas wczoraj stał się cud - moje maleństwo zasnęło o 20!!!! Poraz pierwszy! Spal do północy:D Miałam pierwszy raz od 2 miesięcy wolny wieczór, no i oczywiście nie wiedziałam co z nim zrobić:P

a i justa - ja też miałam cycku dużo lżejsze jakiś tydzien temu! I myślałam, że trace pokarm, juz miałam czarne wizje przed oczami. ale to był chyba ten kryzys laktacyjny w drugim miesiącu, bo znowu mam cycki pelne mleka! I znowu mi cieknie jak jestem bez stanika:P Więc spoko nie martw się, przystawiaj małego kiedy chce jeść a wróci wszystko do normy)

ja mam cycki mniejsze i bardziej miekkie i nawet juz tak okropnie nie przeciekaja i tez juz myslalam ze bedzie po maminym mleku ale maly ssie jak najety, glosno i szybko i sie najada do syta wiec to chyba nie kryzys tylko wlasnie unormowana laktacja.

Ja tez bylam z tej grupy z cieknacymi i pryskajacymi na wszystkie strony cyckami. Jakos sie to unormowalo teraz w szostym tygodniu. Nawet na brzuchu sobie moge pospac. Zreszta ten szosty tydzien to jakis taki udany. Maly od okolo 3-4 dni w wiekszosci razy zasypia sam. Czasami to potrwa ze 20 min ale bez placzu, tylko z takim marudzeniem. Wieczorow to ja nie mam dla siebie bo maly buszuje z malymi przerwami od okolo 18tej do 24tej. Ale za to potem spi okolo 5-6 godzin, naje sie i znowu spi do okolo 9-10tej. I nam to jak na razie odpowiada, bo przynajmniej maz po pracy z nim moze pobyc i sie pobawic. A tak w ogole to zadziwia mnie jego postawa. Pamietam, ze nigdy nie palil sie do tego by miec dziecko. Jeszcze za czasow narzeczenstwa mowil o malych dzieciach, ze sa brzydkie, lyse i szczerbate. A teraz rozkleja sie totalnie jak jego szczerbaty synek sie do niego usmiecha:)

hejka! My wczoraj bylismy na szczepieniu,wzielismy obowiazkowe plus na rotawirusy.Mala plakala,ale szybko usnela i tak jak GOJa mialam pierwszy wieczor dla siebie ;) Nie zwazyli malej,bo pradu nie bylo,a maja tylko elektroniczna wage :-0 I jutro musze sie znowu leciec w ten mroz do przychodni . Moj synek przeziebiony i boje sie,zeby malej nie zarazil.Ciagle jestem w stresie. EWelinka zasypia sama dosc czesto,ale tylko rano,przed poludniem.Wieczorem jest najbardziej aktywna,moze dlatego,ze wraca taus z pracy. Falsa masz niezle teksty i fajnie czyta sie Twoje wpisy :) No pewnie,perfumki to to co tygryski lubia najbardziej ;) :D My na spacery teraz nie wychodzimy,ale czesto weranduje.Teraz taka pogoda zdradliwa,mowie sobie,ze na wiosne nadrobimy :) Widze,ze juz niedlugo wszystkie dzieciaczki beda ochrzczone.My nawet nie wiemy kogo na chrzestnych wziac :-/ Przy pierwszym dziecku \"no problem\",wiadomka-siostra i brat,a dla drugiego troszke trzeba kombunowac ;) Ale mysle,ze moze do kwietnia sie wyrobimy ;)

Kami - zazdroszczę fryzjera:) Ja to bałabym się zostawić mojego malucha na tak długo (mówię o np. pasemkach), bo dla niego godzina beze mnie to już tragedia! Tak się nauczył przy mamie siedzieć non toper! usana - właśnie u mnie było to samo po 6 tygodniu z cyckami a teraz znowu się leje:P aniołeczek - gratuluję wolnego wieczoru:) Trzeba takie doceniać!

dziewczyny, dzisiaj od rana mam oliego sama i zrobilam z nim duze zakupy, posprzatalam i nawet upieklam ciasto! wprawiam sie:)

co do fryzjera to ja mam w planach radykalna zmiane wygladu znowu - na blond, kolezanka fryzjerka przyjezdza na swieta do domu to mowila ze mi zrobi. najwyzej jak mi sie nie spodoba to beda brazowe:)

Gość deli26
A moja od dwóch dni zasypia juz o 20:30 i spi do 5:30. Znalazłam na nią sposób przy kapieli, musze ja kapać na brzuchu i wtedy sie nie drze :)

deli - ale masz ekstra! moj w dzień więcej śpi, wieczorem jak zaśnie o 20 to do 24-1., ale czasami się przebudzi o 21 i se popiskuje w łóżeczku do 22. Najładniej się bawi na macie, poprzewieszałam mu niżej zabawki i wali w nie rękoma, albo próbuje włozyc sobie do buzi. Przyszedł juz muzyczny ogrodek, ale jak go włączyłam to się przestraszył, dam go za jakiś tydzień, moze nawet dwa. Mam tragiedie z ciuszkami.... w ciagu tygodnia wyrósł mi chyba z 10 śpiochów i body, zaraz nie bede go miała w co ubierać. Strasznie jest długi i ma wielkie stopy.... ciekawe po kim, my raczej tacy standartowi jestesmy...

paula --> a ile juz wazy ten twoj chlop? ja tez juz sie pozbylam polowy ciuszkow, kupa fajnych komplecikow poszla w odstawke, niektorych nawet nie zdazylam mu zalozyc. no trudno, na prezent zostana :P moj olivek narazie nadal spi najpierw 4-5 godzin, budzi sie na szybkie jadlo (malo tego zjada jak na moj gust.. z 60 ml max albo z jednego cycka ciagnie 10 min) i dalej idzie spac na 3h i potem znowu jadlo i tez chce malo a potem sie budzi po 2h ale juz zaczyna dzien i wtedy wciaga jak smok. a na brzuchu to nienawidzi lezec. glowke juz od dluzszego czasu trzyma szywno, czasem sobie go sadzam na kolanach i trzymam za lapki i tak lubi rownowage cwiczyc. zabawki go nie interesuja,zaczwyca sie tylko otoczeniem i usmiecha do obrazow :) taki ziutek wlasnie jest.

deli - boże tylko ci pozazdrościć! Mój śpi podobnie jak falsy, tylko że nie 4-5 godzin za pierwszym razem ale 3-4 godziny. falsa - ale ty zdolna dziewucha jesteś:) Ja już tez się z młodym wprawiam, ale powiem szczerze, ze nie chce mi się ani gotowac ani sprzatać. Narobię sie przed chrzcinami, ale mój mąż ma wtedy dyżur z malym:P Znowu sobie pojechałam na solarium i się lepiej czuję:) a jutro jedziemy na usg nerek, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

falsa mój Damian też lubi obrazki oglądać i nie wiem co w nich widzi :) A ja dziś składałam wniosek o rodzinne i chyba nic mi się nie uda od Państwa wyciągnąć ale pewnie jak bym miała im coś zapłacić to miałabym odpowiednie dochody :( Dziewczyny a czy Wy wracacie do pracy czy na wychowawcze? Mąż mnie namawia na wychowawcze ale ja nie umiem się zdecydować bo tak szczerze to nie mam ochoty wracać do tej pracy a z drugiej strony to dostanę mniej więcej połowę tej kasy co mam i nie wiem czy aż tak się teraz uganiać za kasą skoro na życie jeszcze nam starcza a oszczędności też trochę mamy

Falsa tydzień temu wazył 6 kg, ale strasznie długaśny jest.... Moj najbardziej lubi oglądac lampy, zabawki interesuja go od 2 tygodni. Flasa ostatnio ogladałam program o rozwoju dzieciaków - nie sadzaj go za często. Ponoc tak naprawde foteliki też nie sa wskazane.

paula ja tez słyszałam 0 to jeszcze w szkole rodzenia nam mówili że w foteliku nie może być taki niemowlak za długo, chyba max 3 h mój lubi jak sie go nosi w pozycji pionowej ale też się boję jeszcze dłużej go nosic w taki sposób. zabawkami wiszącymi nad łóżeczkiem od kilku dni się interesuje-tak je obserwuje i wszystko co śweci mu sie podoba, a choinka w nocy jest hitem ja przynajmniej przez rok nie bedę pracowac zawodowo-chce byc z małym bo jednak pierwszy rok jest najważniejszy a potem cos się wymyśli

moja pediatra nazywa foteliki odpustem bożym i powtarza, jak najmniej. Dziecko ma usiąść jak będzie chciało, chodzić jak będzie chciało. Najlepiej jest jak długo raczkuje - tak z kolei powiedziała neurolog. To naturalny stopień rozwoju. ja na wychowawczym bede ze 2 lata. Chyba, że cos sie wydarzy.

super są te kartki, niby wszystkie podobne, a za każdym razem sikam ze śmiechu.

no kartki super :) po fryzjerze czuję się super! wracam do formy :) M. się cieszy ;)

A mnie mąż dziś poinformował, że 30go mają w firmie imprezę i mam się zapytać mojego taty czy go rano zawiezie do pracy a spowrotem to go przywiezie jego brat i podrzuci pod drzwi Ale obawiam się, że mógłby pod tymi drzwiami zostać bo ja bym nie dała rady go przytargać a po drugie chce se imprezować beze mnie to niech se dojazd też sam organizuje