Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Falsa - dobra, dobra - zaplakałabys się po 10 minutach:)

moja jak dzisiaj spała od 11-12 to potem dopiero przykimała mi na rękach o 19.30 a o 19.50 ją obudziłam.Teraz już na szczęście śpi:-)Coś dzisiaj chyba było nie tak bo odkąd pamiętam to zawsze śpi 2 razy dziennie po 2-3 godziny, no chyba że gdzieś jedziemy to wtedy trochę się przestawia.W ogóle to strasznie marudna była i to mnie tak dobijało.Zębów nie widzę także nie mam na co zwalić:-P goja współczuję, choć nie wiem co to jest grypa żołądkowa falsa nie ma to jak fryzjer, człowiek od razu inaczej się czuje paula u mnie też się terror pomału zaczyna.Wczoraj w sklepie spożywczym przy kasie były książeczki takie tekturowe i oczywiście Zuźka je dojrzała i sobie wzięła a jak jej zabrałam to zaczęła wyć na zawołanie i normalnie mi się wstyd zrobiło i kupiłam jej tą książeczkę chociaż w domu ma takich kilka i wogóle się nimi nie interesuje.

falsa dobre:-)Ja swoją to darmo oddam!!!! paula a możesz wrzucić te skoki(od tego 34 tygodnia).Kiedyś wrzucałam na kafe ale mi się teraz gdzieś zapodziało.Zuźka wczoraj zaczęła 34 tydzień.Każdy skok się zgadzał i dał popalić także może tym razem to samo

ok dzięki.U nas wszystko się zgadza.Jeść nie chce, marudzi, jak znikne jej z oczu to wyje, ma problemy z zasypianiem itp Widzę światełko w tunelu.Wierzę że to tylko ten skok i szybko minie:-)

paula --> pewnie tak :P wisienka --> moj tez tak ryczy jak mu sie cokolwiek zabierze, ale to ma takie konkretne tantrum ze lzami i krzykiem, ale nie mozna sie dawac, bo mi juz komorka zasiegu nie chce chwytac i glosniczek skrzypi, komputer jakos inaczej wyglada tez, ksiazki maja wydarte strony, jeszcze cudem piloty do telewizorow jakos sie trzymaja. dzisiaj kot ucierpial nastepna wyrwana garsc siersci.

no zwierzaki beda miały przerabane - mój dzisiaj się czail na swinski ogonek mojego pieska, a wczoraj próbowal obgryźć mu paznokcie.... musze uwazać, zeby się za bardzo nie całowali....

A ja się przyznam, że nie rozumiem tych skoków no i jakoś nie odczułam czegoś takiego na moim dziecku. No ale wiadomo, że każde inne i wszystko inaczej przechodzi :)

ja juz w te skoki jakos nie wierze bo u nas nie ma takiej wyrazniej roznicy miedzy tygodniami i umiejetnosci nie nabywa akurat w tych tygodniach przypisanych, cos robi szybciej cos pozniej, te "mmm" jak chce jesc robi od dawna, ale naprzyklad nie macha raczka. no i humory to tez jak mu czapka stoi.

Falsa, ale skoki sa dobre zeby usprawiedliwić marudzenie:) ołł dzizasss wyzarłam pół gara zupy..... ile można jesc? moja ciocia wyczytała gdzieś, ze przy jednym karmienu mozna stracic 700 kalorii, to możliwe? Mi zostało jeszcze 60 deko do wagi sprzed ciązy - czyli jestem chudsza niz byłam, bo licze że jeden cycek ponad kilogram. Spodnie mi wszystkie wiszą, nawet chyba brzuch juz spadł...

Hej kobietki :) Wiem , ze wieki całe mnie nie było ... podczytuję was jednak ... Chce was prosic o pomoc . Mam problemik z odparzeniem na pupie, od kilku dni . Nie moge tego cholerstwa zlikwidowac . Błagam powiedzcie co u was na ten problem najlepiej działa Pozdrawiam was wszystkie . Buziaki dla waszych przeuroczych maluszków :*

paula --> czytalam ze dziennie spala sie 500 kcal jak sie karmi, ale nie 700 na jedno tylko karmienie to niemozliwe raczej! kitka --> sudocrem bardzo grubo, 3 dni i nie ma bata musi zejsc.

paula no to zazdroszczę tej wagi.U nas też suka cierpi, ma bardzo dużo sierści a Zuźce w to graj i cały czas ją ciochra i wszędzie kłaki fruwają, do moich jak się dorwie to też ma kęp w rączkach jeśli chodzi o te skoki to u nas na prawdę się sprawdzają-wszystkie.Zawsze widzę dużą różnicę w zachowaniu małej.Fakt że nie trwają tyle co jest napisane ale zawsze dadzą się we znaki.Ona na ogół jest bardzo grzeczna, ładnie je,ładnie śpi a teraz diabli wszystko wzięli falsa- w domu to ja się nie poddaje terrorowi, mam stalowe nerwy i nie rusza mnie już jej wymuszany płacz, co innego jak gdzieś się stuknie ale mi się po prostu wstyd w tym sklepie zrobiło a że ta książeczka kosztowała 5 zł to odpuściłam.Telefon już jeden mi załatwiła.Teraz mam nowy i nawet ani razu go jeszcze nie dotknęła mimo że jak go widzi to aż się trzęsie

własnie sudocremu uzywam i ani rusz :( a po penatenie to chyba sie nawet gorzej zrobilo

falsa - milion pięćset sto dziewięćset dam za ziutka! A co! Dobrego nigdy za wiele:D Mój misiek już wstał na żarcie! Jadł cycka o 20 i już glodny. Pierwszy raz zjadl całą butlę kaszy nie na śpiąco! Nawet się nie buntował tylko elegancko, spokojnie wypił ze smakiem:) Ja już dzisiaj kupiłam mleko modyfikowane, bo mój cycek to już tylko pełni funkcję rekreacyjną:) Nie wiem jeszcze jak i kiedy dawac mu to mleko, bo nigdy tego nie robiłam. Rano daję zawsze kaszkę łyżeczką, wieczorem z butelki, więc sama nie wiem, czy to mleko mi się przyda. Mam do was wielką prośbę - mój mąż pisze pracę mgr na temat reklamy. Jej głównym rdzeniem jest ankieta. Chciałabym was prosuić o jej wypełnienie. Wprawdzie nie mam na stronie ankiety, ale podam wam mojego maila, odpiszcie i dzięki temu zbiorę wasze adresy i hurtem wam wyślę plik z ankieta. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!!!! Mój mail - gosia_fi(małpa)wp.pl - pisze słownie małpa, żeby mi potem kupa spamów nie przyszła:) Z góry dziękuję!!!!

paula --> zazdroszcze tego 2-kilogramowego biustu! u mnie waga juz tez nisko ale cycki jedynie jak bardzo pelne to widac roznice a tak to raczej ponizej przecietnej, pameli anderson juz ze mnie nie bedzie..

kitka, u nas działał bephanten, dzisiaj posmarowałam penatenem bo od tych czopkowych kup, tez się tylek zaczerwienił.

kitka -- a tak poza tym to po kazdej zmianie pieluszki i wytarciu kuperka zostaw troche na powietrzu zeby sie wysuszyl i potem bardzo grubo sudocremu tak na dwa palce :P, my mielismy az krostki i zeszlo tak bez problemu tylko ze za kazda zmiana pieluszki krem i tak z 3 dni. pod paszkami tez tak wyleczylam odparzenie. a tak to ja nie wiem co by tu jeszcze..

kitka u nas sudokrem nie działa bo mała jest uczulona na niego, mam taką specjalną robioną maść w aptece na tego typu dolegliwości, na receptę 5 zł a bez 27.nie wiem czy dobrze napiszę skład bo dośc nie wyraźnie pisze 3% sal.Ac borici 20,0 lanolini 30,0 vas anbi 50,0 no i jak najwięcej wietrzyć, nie używać w tym czasie chusteczek nawilżonych tylko przegotowanej wody Bardzo dobrze znam ten problem bo mała jest na wiele składników uczulona i jak wydala alergen to jej się strasznie tyłek psuje nawet po chwili jak zrobi kupkę

acha jak nie miałam jeszcze tej maści bo to robiona to pediatra kazała na noc posmarować tormentiolem ale tylko raz dziennie do momentu aż maści nie będzie.Ostatnio jak jej się dość mocno tyłek odparzył to pół dnia była z gołym tyłkiem,nawet karmienie było na goło(podkładałam ceratkę i pieluszkę tetrową) na noc posmarowałam tą robioną maścią a rano nie było śladu.

kitka mi lekarz kazał dużo wietrzyć i zapisał maść pośladkową i zalecił nadmanganiam potasu Na maść niestety musiałam poczekać i jak już ją odebrałam to i tak było praktycznie już po :) Ale ten nadmanganiam użyłam i muszę ostrzec, że brudzi nieziemsko :) Gąbkę od kąpieli jeszcze mamy brązową :) Czyli najlepiej wykąpać dziecko wyjąć gąbką posadzić na siedząco i wsypać proszek :) Oczywiście dupsko i wszystko co będzie zamoczone będzie brązowe no ale to z czasem zejdzie :) Ja też smarowałam sudokrem no ale miałam jeszcze końcówke bephantenu no i starałam sie tym smarować :)

Falsa robiłam identycznie tak jak piszesz :) tez sie pojawiły krostki . A sudocremu uzywałam od pierwszego dnia zycia i nigdy nie miałam problemu z odparzona pupa . Szczerze mowiac zdziwiłam sie , ze cos takiego wystapilo . Byc moze to przez moje niedopatrzenie - lub opiekunki (!) Wisienka ja własnie taka masc mam. Przepisała mi ja pediatra kiedys tam . Ale nie wpadłam na to zeby jej wlasnie uzyc :) Dzieki za rady dziewczyny :)

nam sie na poczatku troche odparzyło a dzisiaj po tych czopkach tez zauwazyłam zaczerwienienie, jak jutro nie bedzie lepiej to poratuje sie bephantenem, ostatnio pomógł od razu, ale maz zużył na tatuaż:/ alantan ponoc też jest dobry

kamika nadmanganianu to ja uzywałam na potówki zdaje sie . Wiem co to za brudzace cholerstwo :)