Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

dzagusia --> od wczoraj wpycham w siebie co moge dopelniajac szejkami i batonikami proteinowymi, bo R dostal za darmo caly worek. slodyczy kupilam na zapas tez. a tesc mnie nazwal "skinny bitch" a on nigdy nie przeklina nawet!

Paula pozwól kochana że oddam ci tego pecha bo zaczynam generalny remont łazienki i wolałabym zeby obyło się bez wpadek falsa masz 100% rację odnośnie Oliego -najważniejsze ze jest zdrowy i sama widzisz na jego przykładzie ząbkowania że na wszystko przyjdzie czas

aaaaaaaaa no i Oli je wszystko przyprawione bo innego nie tknie wiec je z nami wszystko :) może jestem wyrodna matka że takie mu daję ale chyba lepiej żeby jadł wszystko przyprawione niż nie jadł wogóle

kurcze ale mam wene :P zapomnieliśmy w dniu urodzin zrobić tej wróżby więc zrobiliśmy ją dzisiaj ....położyliśmy przed młodym pieniądz kieliszek książkę i różaniec i wybrał od razu i bez zastanowienia -KIELISZEK niestety był za mały i mu wypadł z rączki i pokulał się pod meble więc wziął 50 zł i odrazu mi je dał , nastepnie książkę odepchnął i dorwał różaniec który po krótkiej chwili był już w 7 kawałkach :D werdykt : bedzie lubiacym wypić ,sflustrowanym,niedouczonym kaznodzieją który wszystkie zarobione pieniążki będzie oddawał mamie :P

zagusia - uśmialam się z tej wróżby:D Ale widzę, że humor po przyjęciu udany, a to najwazniejsze. Co do jedzonka, to mój młody gardzi moimi zupkami, które mu gotowałam! Normalnie pluje i smieje się mi w twarz. Więc je z nami, a jak nie ma obiadu to dostaje słoiczek. Najbardziej lubi wszystko, co pomidorowe, a najlepiej żeby to byl makaron z sosem pomidorowym:) Wcina kanapki już "z ręki", czyli bez krojenia w kostkę, gotuję mu budyń czekoladowy, je kaszki, deserki różnego rodzaju. Na swoich urodzinach wsuwał krokieta, aż mu się uszy trzęsły! A w ogóle to znowu nadeszły lepsze dni (tfu, tfu!), bo Wiktor już się dobrze czuje, chodzi spać już po 19 i praktycznie śpi całą noc! Czasem się przebudzi jak się przez sen poobkręca w łóżeczku i nie może sobie poradzić. W łóżku z nami nigdy nie spał i w ogóle nawet rano nie chce. A ja bym czasem chciała się do niego poprzytulać...:( Z pampersów to kończymy 4 i następną paczkę już mam 4plus, bo jednak dupka urosła.

falsa - mój Wiktor chodzi już prawie 1,5 miesiąca a ja nadal drżę jak leci na łeb na szyję!!! Cała głowa poobijana, no ale takie uroki chodzenia:) Jakbym go ciągle pilnowała to nie nauczyłby się chodzić:)

dzagusiu, u nas przy remoncie łazienki była powódz - - podłoga do wymiany:/. co do guzów, jiako ze franko jest ostrozny, guzów sobie na razie nie nabija:) jak wczesniej pisałam- on miał czas na wszystko: najpierw 2 miesiące sie czolgał, pózniej 4 miesiące chodził przy meblach - wiec upadanie ma opanowane:) franek tez je przyprawione ale tylka solą i ziołami, a to dozwolone:)

co do jedzenia to Jula jada przeważnie słoiczkowe zupki bo mamusia ma lewe raczki do gotowania :P ale jak juz cos ugotuje to tez zje ze smakiem takie nasze przyprawione. tez uwielbia pomidorowa to chyba najlepsza zupka moglaby ja jesc codziennie. My juz zdrowe takze niedlugo sie wybierzemy na szczepienie i sie okaze ile klopsik wazy. Musze sie pochwalic z odniesionego sukcesu... Julka spi raz dziennie 15-18 przez co kapiemy ja po 21 i... zasypia sama w swoim lozeczku:)dostaje butle buziaczka i wychodze z pokoju bez placzow i krzykow zjada bierze smoka i spi:) i tak do 9-10(!) bez zadnej pobudki!!! Tak sie balam tego zasypiania samodzielnego a tu poszlo tak gladko.

Wrózba fantastyczna, tzn. interpretacja :-D Goja, ale Pampersy 4+ nie sa większe rozmiarowo od 4 - mają tylko większą chłonność :-) Aczkolwiek nam już nawet 4+ na noc nie wystarczają, bo Tosiek potrafi całą butlę wody wypić w ciągu nocy (~250ml) i chyba się przymierzę do 5 do spania. Ale tych majtko-pieluch, bo one sie fajnie dopasowują do tych chudych dupek. Ja od dziś zaczynam strajk cyckowy. Normalnie w nocy tracę cierpliwość od kilku dni, i mówię stanowcze: dosyć!!! Od dziś w nocy tatulek może sobie spać z córunią, od niego mleko z butli pije, ode mnie tylko cyca sobie życzy, a że z niego już niewiele płynie, to po godzinie znów się budzi głodna i drze paszczę. Aż ja mam ochotę krzyczeć. Ja już chcę moje piersi mieć z powrotem dla siebie, i tyle! Co prawda nie wiem co mi z tego wyjdzie, ale zobaczymy.

własnie kupiłam pieluchomajtki - ale 4, bede zakładac na dzień, bo nie mam sil go przewijać! na noc 5, bo przesikuje.

Mareceli - ja wiem, że 4+ sa bardziej chłonne i dlatego na nie przechodzimy, bo Wiktor ma chudą dupkę ale strasznie dużo sika:) No i 4 już nie wytrzymywały. O pieluchomajtkach myślałam, ale raz że są droższe sporo a dwa, ze cieżko je przez rajtuzy zakładać:) Choć nie powiem, że na pewno łatwiej byłoby je na dupę naciągnąć, bo Wiktor mi dosłownie ucieka jak widzi, że będziemy zmieniać pieluszkę. Moja myszka poszła spać na swoją jedyną popołudniową drzemkę. Dał już koncert o 6.40 i myślałam, że go uduszę! Nie dał się za cholerę położyć i tak się rozdrażnił, że do 9 ciągle buczał. Idziemy na 15.10 do lekarza sprawdzić, czy już ma uszka i gardło zdrowe. A nam dzisiaj wylewają posadzki i jestem wkurwiona na maxa! Okazało się, że łazienki nie wyleją, bo jest poziom za nisko i albo nam zaleją grubo podlogówkę i nie będzie grzała, albo zrobią 8 centymetrowy próg! No i musimy rozebrać ogrzewanie, podnieść do góry i sami już będziemy wiadrami nosić beton i wylewać:( A durny hydraulik kazał nam do tej podłogówki jeszcze skuć podłogi, bo twierdził, że za wysoko będzie!

paula - ale jest ich mniej w paczce:) A u nas ciężko je tez dostać. A pampers activ baby ja kupuję tylko jak są w promocji. Robię wtedy zapasy.

gandziulka - zdaje się, że ty dostałaś na roczek takiego tygryska bujaczka? Jeśli się nie mylę, to powiedz mi, czy twoja Julka się na nim buja? Bo Wiktor dostał takiego łosia i boi się na niego wsiadać. Strasznie się przekręca na boki i spada! Może coś wymyśleliście, żeby lepiej go umocować na tych plozach?

właśnie położyłam mojego potworka spać :) dzisiaj mam pseudo wolne bo rano byłam na 6 do 9 na inwentaryzacji i muszę jeszcze iść od 18 do 21 obidek zjedzeny a dla młodego już wszystko przygotowane dzisiaj bedzie jadł ryż z gotowanym udkiem z kurczaka i warzywami od przyszłego tygodnia biorę się za ujędrnienie mojej skóry !!!! bo po tym odchudzeniu jest jakaś taka blleeeeee będę chodziła codziennie na godzinę na basen, doładowałam już karnety za 200 zł teraz tylko muszę wykonać swój plan

goja z tego co pamiętam to gandziulka też pisała ze Jula za bardzo się na tym nie chce bujać kupiłam dzisiaj młodemu czapcie na zimę z szaliczkiem z coccodrilo za 58zł- nie mogłam się oprzeć była taka cudna...na szczęście mojemu mężowi też się strasznie podoba więc nic na cenę nie mówił

goja tak my mamy takiego tygryska... niestety prezent do bani... julka sie wcale na nim nie buja bo jak na niego wchodzi to on sie przechyla do przodu i sie wcale nie buja. wiec ja jej odpielam tego pluszaka od ploz (bo siadala i spadala) i teraz pluszak lezy na podlodze a ona na nim siada przytula i jest super. poprostu z bujaka zrobilam przytulaka:)

ja mysle ze te zwirzaki na plozach to bardzo fajne sa ale dla troche starszych dzieci ktore potrafia sie na nich stabilnie utrzymac i same pobujac, ja to bym zapakowala i na strych na pozniej, bedzie prezent jak znalazl za rok! jezeli chodzi i pieluchy to my tez 4+ ale z moich obserwacji wynika ze one sa tez szersze.. czy mi sie wydaje? dzisiaj ide na rozmowe z babka o prace na sobote 12-16. raz w tygodniu na 4 godziny do sklepu sportowego, jakas ekstra kasa bedzie - o ile mnie wezmie. jezeli chodzi o pzanokcie to nie moge znalezc zanego dobrego kursu na ktory tez nie chce wydac fortuny i moze zrobie dopiero w polsce..

Ja kupuję pieluchy z rossmana baby dream :) A używamy 4 bo wystarczają a młody i tak chudzina i chyba ostatnio schudł :(

Gość magslom
Witajcie, my po wczorajszej wizycie u pediatry, wiemy, ze wazymy 9800g, wiec do 10 kg troche nam jeszcze brakuje, ale Hubert to strasznyyy niejadek!!! Dodatkowo załapaliśmy sie na szczepienie (odra, swinka, rozyczka), i obyło się bez płaczu, nawet mały sie nie skrzywił :P Dzielny chłopak z tego moejgo synalka :D Co do pampresów, to uzywamy 4, zaleznie od promocjii albo Pampresa albo Huggisa. Co do zabawek na płozach... Hubert ma takiego Kubusia Puchatka na panelu, włazi i złazi z niego sam. A jak juz na nim siedzi, to skacze na nim :D http://www.quelle.pl/pl/q4r/home/suche//m-273393/z-0/f-551912/index.html?nfh_action=zoom&EMBPERL_UID=:8eb195267bb2ff3d52914127fbedb38b Jesli chodzi o chodzenie, Hubert chyba zapomniał jak sie to robi, bo wszedzie biegiem... Co do przerwcania się, to praktycznie zdarza sie to sporadycznie, nawet nie pamietam kiedy ostatni raz sie przewrocil. Generalnie udoskonalił tak techike upadania, ze gdy ma uderzyc głowa o podloge podtrzymuje się na łokciach :D Ostatnio bardzo nas naśladuje i papuguje, duzo takz gada, oczywiscie czesto słowkami znanymi tylko nam i jemu, ale jest to juz jakis sposob komunikowania się :D Ojjj, fajne to wszytsko...

hmm no to ja prawdopowodobnie za tydzien w sobote do pracy sobie pojde. wchodze dzis do biura menadzerki, a ona do mnie: no to prace chcesz? a ja ze tak, a ta wyjela papiery i kazala mi podpisac i cala rozmowa i mowi, ze moj R do niej juz dzwonil.. mam nadzieje, ze nie bedzie tez do niej dzwoil zeby zapytac jak pracuje!!! wlasciwie to mi sie nie chce pracowac i wcale sie nie ciesze!!!! hahaha

Hej! wpadłam na chwilkę by napisać, że Michaśce wyszedł 8 ząb :) 4 na dole :) miała przez to podwyższoną temperaturę- prawie 30 stopni i była troszkę marudna- najgorzej w nocy! więc 2 nocki miałam z głowy! i dziś w pracy myślałam , że dosłownie padnę- tak mnie bolała głowa, normalnie jakby ktoś co chwila mi młotem w łeb walił! do tego wymiotowałam z tego bólu!ale jakoś dotrwałam do 15 i jak wróciłam do domu to spałam ponad 3 godziny- co było możliwe bo bo moja mama z Michaliną była u siostry. Teraz wracam do świata żywych! choć szumi mi w tej głowie.

falsa-ja w poniedziałek jadę na rozmowę sprawie pracy w klubie niemowlaka i przedszkolaka...a jak babka się dowiedziała,że mam dziecko to zaproponowała żebym przyszła z małym,trochę pobyć, zobaczyć co i jak i "robić sztuczny tłum"....hehe bo oni dopiero startują i jak ktoś chętny przychodzi to zawsze lepiej jak jest więcej dzieciaków... i też mi się wcale do roboty nie chce....:P słuchajcie jaki miałam sen: leże na porodówce i właśnie rodzę drugie dziecko!!!! swoja drogą ciekawe,która z nas pierwsza wyskoczy z następną pociechą? kami- te wymioty to aby na pewno z bólu głowy:D? zmykam kochane bo mężulek wreszcie całą noc w domu to może my się postaramy...:P do poniedziałku(w weekend szkółka..)