Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

rękawiczki?:) Franek załozył raz - przy -15. Ja dzisiaj ubrałam mu lżejszą kurtkę, ale bluze miał grubszą. Po południu chyba założę cieńszą czapkę.

paula--> śmieszne te nasze dzieciaczki ;) rękawiczki na samym początku zrzucała, ale się przyzwyczaiła.

hej, Artigiana ciesze sie, że Blanka już w domu, koleżanka niepoważna jakaś Jesli chodzi o ubieranie to Marysia nosi już lżejszą kurtke,taką co w jesieni nosiła, czapkę też lżejszą i buty też ale rękawiczki jej nadal ubieram bo ma lodowate ręce.

u Aleksa zachowanie takie jak opisala Kami25 DOKLADNIE! i pozniej wnosze go w rykach na to 4 pietro;/ masakrA.. a teraz to juz w ogole szkoda gadac.. ta goraczka to chyba jednak na zabka.. ale dzisiaj 2 dzien bez drzemki jako takiej ;/ (spi po pol godz) noc okropna.. i chyba znowu ma stan podgoraczkowy :( ale widze,ze wszystkie 3 ida.. a jedna u gory to juz sie prawie przebila Ehh

aha No i mi wyszlo 1w9 "idealista" ;o) sporo prawdy w tym jest.. pewnie moj R zgodzilby sie ze zdaniem: "Jedynka może być bezlitosna i nieświadomie okrutna. " Moj bidulek ;* ;p

a mi wyszło 7w6 komik -zgadza się a u nas katar nie z tej ziemi aż zwymiotował z niego :( i lekka gorączka paula ale wiesz że w okresie wyrastania ząbków dentysta nic nie zrobi...tzn gdyby chodziło o pruchnicę badz jakis ubytek to co innego ale jezeli sie martwisz ze cos krzywo rosnie to nie ma po co bo i tak nic nie zdziałasz.A wagowo Frani super wypadł :) u nas tez sie zaczyna kładzenie na ziemi na polu i stawianie fochów...masakra...do dorosłych pójdzie ale dzieci woli oglądać z bezpiecznej odległoścoi a jak jakis brzdac sie zbliza to hops do mamy na rączki.Co do ubierania to też mamy cieńszą kurteczkę i lżejszą czapeczkę ale w razie czego zawsze dodatkowy kaptur i kocyk. wczoraj znowu go wziełam do wanny razem ze mną i już było prawie super ...oby tak dalej wózek mamy w takim stylu:http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-hauck-alu-turbo-2009-kurier-gratis-p-4165.html artigiana szkoda nerwów,dobrze ze już wszystko ok aniołeczek mówi ci coś o wadze? czy nie za mało? kami25 ja na dunkanie w przeciągu miesiąca zrzuciłam 7 kg więc trzecia fazę ciągłam przez 70 dni :)pierwszą miałam dzięsięc dni a potem 5 na 5 jutro 12 h w pracy-grrrrrr :(

u nas tez bylo takie wlasnie przeziebienie, stan podgoraczkowy, kaszelek i katar, i nawet sobie zwymiotowal raz solidnie, i kilka razy po odrobinie, myslalam, ze to od kataru, ale dzisiaj zmienilam zdanie.. .. ja dzisiaj mam biegunke i ogolnie umieram z bilu brzucha, a R sobie kolacje zwrocil. obydowje leki katar, lekki kaszel, mlody wirusa musial zlapac wrrrr.. maly ma sie za to dobrze, szalal na calego. i wogole to tak ma skubany ze chce ciagle chocidzic i to w swoim kierunku a jak probuje go zawrocic to sie kladzie na plecach na ziemi i tak lezy - biada jak mam cos trzymam w drugiej rece, stoje tak na ulicy z zakupami i mlodym lezacym na plask na chodniku i ludzie sie gapia :)

Kiedy te choróbska miną??zdrówka dla chorowitków! dzagusia-->ja pierwsza fazę robię 5 dni, później drugą fazę tez 5 dni i po niej już będzie trzecia? mogę tak zrobić? powiem Ci, że dziś trzeci dzień, a na wadze 2 kilo mniej :) najgorzej czuję się rano bo nie mam ochoty jeść i taki dziwny posmak mam w ustach, ale spoko przeboleję ;) piłaś colę light?? niby można- ja piję bo bym nie wytrzymała bez czegoś słodkiego. Zapowiada się piękny dzień :) ogarniemy się i idziemy na spacer :) Miłego dnia!

Kiedy te choróbska miną??zdrówka dla chorowitków! dzagusia-->ja pierwsza fazę robię 5 dni, później drugą fazę tez 5 dni i po niej już będzie trzecia? mogę tak zrobić? powiem Ci, że dziś trzeci dzień, a na wadze 2 kilo mniej :) najgorzej czuję się rano bo nie mam ochoty jeść i taki dziwny posmak mam w ustach, ale spoko przeboleję ;) piłaś colę light?? niby można- ja piję bo bym nie wytrzymała bez czegoś słodkiego. Zapowiada się piękny dzień :) ogarniemy się i idziemy na spacer :) Miłego dnia!

ufff.... Wasze dzieci też się kładą...... myslałam, ze tylko mój taki złośliwiec. Ja tak mam od 2 miesięcy! Jak moge - znaczy, jest sucho, to zostawiam go takiego leżącego na ziemi i odchodze ze 2 metry. Gorzej jak sie kładzie w błocie. Poza tym znowu ma nos podrapany - zarył w błocie głową.... nie mocno, ale nos, a raczej pod nosem podrapane.....

wracajac do naszych zlosnikow.. wczoraj nie umielismy malych zakupow nawet z nim zrobic;/ oczywiscie juz chodze za raczke mu sie przestalo podobac i tez sie kladzie;/ straszny wstyd Ale co tam ;) i oczywiscie drze sie w nieboglosy.. maly dzisiaj - odpukac - oprocz kataru ma sie dobrze Wczoraj jeszcze goraczkowal rano

Moja "jeszcze" nie rzuca sie na ziemie,ale za raczke juz za bardzo nie chce chodzic.Ona juz nie chodzi tylko biega i ja za nia w krok w krok,bo jak upadnie i sie zaniesie to ja nie przezyje :-/ Wlasnie myje wszystkie okna i piore firany.Oczywiscie w ratach,bo moja balaganiara nie da mi "skupic"sie na robocie :) Dzagusia lekarka mowi,ze z waga oki.Ale moze dlatego,ze jest dziewczynka?Dluga jest,ale jak Falsa napisala,ze cos za dluga to sama ja zmierzylam.Lekarz napisal 87 a mnie wyszlo 84cm.No ale oni wszyscy na odpieprz pisza w ksiazeczach zdrowia. W ogole to niewm czemu placilam za niektore szczepionki,dotad tylko na bezplatnych jechalismy.A teraz miala az trzy klucia i doplaty 130zl :-0 Wszytskim chorowitkom zyczymy zdrowka 🌻 I ciesze sie ze mamy super pogode,wreszcie mam powera :)

Kami a jednak sie "zlamalas" i poszlas na ta diete ? :) Tak trzymac :) Ja oczywiscie staram sie ograniczac,ale moj blad to nieregularne jedzenie.Bo albo gdzies jade albo ide i juz rozregulowany dzien. Falsa trzymaj sie,pewnie to rotawirus albo inne badziewie :( Cale szczescie,ze mlody nie zlapal. Dobra zostawiam Ewelinke w pokoju,moze zasnie i biore sie za obiad.

anioleczek-->dokładnie złamałam się ;) zobaczymy na jak długo bo nigdy nie wytrwałam w żadnej diecie no i święta się zbliżają, ale waga idzie w dół, więc motywacja jest! a ja wczoraj okna pomyłam- mama zabrała po obiedzie Miśkę więc spokojnie wymyłam :) zaraz wstawię fotę na fb jak Miśka się buntuje i siedzi na betonie ;)

anioleczek --> nie pisalam ze cos za dluga tylko ze wysoka! nie ma nic zlego w byciu wysokim :) a jak oni ci ja mierzyli? ja nie mierzylam juz dawno dawno bo od 8 miesiaca, ale widze ze nie jest za niski. a my wlasnie chorobe zlapalismy od malego, ale lekka odmiane na szczecie. maly wymiocik tu, kupka tam i po sprawie. troche mnie gardlo boli i mam lekki katar ale w miare jest ok :P.

My na antybiotyku jesteśmy. Z tego francowatego szpitala przywlokłyśmy zapalenie oskrzeli - obie... Ku...mać

łooooo matko artigiana głowa do góry i sprzedaj komuś trochę tego swojego pecha-zdrówka🌼 kami myślę ze mozesz tak zrobić a coca colę piję nałogowo tyle ze zero bo mi bardziej smakuje falsa-u nas już dzisiaj tylko katar...młody na rota był szczepiony więc moze faktycznie to jakaś łagodna odmiana tym bardziej że miał do czynienia z siostrą moja a ona sie dzisiaj zwijała z bólu brzucha i ponoć wszyscy u niej w pracy chorują wiecie jak powiedziałam miśkowi ze nie tylko nasz łobuz się na ziemi w złości kładzie to aż się ucieszył :P aniołeczek pytałam o tą wagę bo mam stresa ze mnie oper.... bo mały ma ok 84 cm i niecałe 11 kg waży ale skoro to jest ok to juz mi trochę lepiej .On ładnie je i dużo tylko na chwile na pupci nie siadzie więc chyba to wszystko spala

Artigiana-->dużo zdrówka dla Was! niech te choróbska się w końcu od Was odczepią! dzagusia-->dokładnie, lepiej człowiekowi na sercu wiedząc, że nie tylko jego dziecko fisiuje ;) falsa-->a u Was lepiej? A mi Michalina wczoraj spadła z łóżka! dokładnie usiadła na poduszkę i leciała piosenka i zaczęła się kołysać na tej poduszce- ja siedziałam obok i śpiewałam z nią- nagle bum spadła i głową uderzyła o stolik nocny :/ tak bidulka płakała i łapała się za uszko :( i ma takie łuk siny na nim. 10 min.i o tym nie pamiętała bo znów biegała, ale się strasznie wystraszyłam :( pogoda cudna, więc zaraz wybieramy się na spacerek. Słyszałam, że od jutro znowu ochłodzenie.

i Miśka też ma siny pasek na buzi :/ czyli też głową zahaczyła o ten stolik :( oj

Artigiana - wspóczuję - ale sie Wam naplątało. Franek wczoraj poszedl spac po 22, a wstał o 5!Całe szczęście 2 godzinny spacer był w miarę spokojny.

Ja tylko na chwilę, bo ostatnio zapierdzielamy na maxa! Wracam z pracy i od razu lecę na budowę. Młody to od tygodnia po babciach się włóczy:P Zaraz lecę malowac salon już na kolor. Planujemy przeprowadzkę na przyszły tydzień. Trzymajcie kciuki, żeby się udało! Z Wiktorem jest wszystko dobrze, całymi dniami siedzi na dworze. Wszystkim chorowitkom bardzo współczuję - artigiana, falsa. Szkoda dzieciaczków, ale już niedługo lato i miejmy nadzieję, że czas chorób się skończy. Kami - oj byłam i ja na tej diecie... Ale miałam okropne bóle brzucha i przerwałam. Teraz jestem od 4 tygodni na diecie Plaż południowych. W pierwszej fazie schudłam 4 kilo. Trwała ona 2 tyg. Potem stwierdziłam, że jest mi coraz ciężej i zaczęłam utrwalać te stracone kilogramy. Od 2 tyg. wprowadzam węglowodany i waga nie idzie w górę.

Hellllooooooo :) Witam po krótkiej przerwie . Wpadam się przywitać i nadrobic zaleglości :) POZDROWIONKA

moje dziecko budzi sie coraz wczesniej! dzisiaj to juz przeszlo samego siebie.. wczoraj poszedl spac o 20:30 i obudzil sie o 6:45. a ja jestem nieprzytomna! ale to moze dobrze na ta zmiane czasu.. ale ja musze do pracy isc i nie dosc ze jestem chora to jeszcze niewyspana.

Falsa,mojej tez sie cos poprzestawialo.Normalnie wstaje po 8 albo o 9,a od kilku dni przed siodma.A ja pije kawe,zeby jakos sie rozkrecic z rana :( U nas juz po pieknej wiosnie,od rana leje i nie wiem co robic w domu :-0

anioleczek --> a o ktorej chodzi spac?? no ja tez kawa.. u nas jest dopiero 8:10 teraz. jak ja nienawidze wstawac rano!

Przestalo padac,ale i tak cieplo nie jest.Zasnela mi w domu,wiec biore sie za mycie lazienek,a potem pojdziemy na kawe do dziadkow. Falsa moja chodzi pozno spac,ok 22,bo moj starszy urwis wczesniej nie pojdzie,a usypiam ich razem,za jednym zamachem :) Kladziemy sie w trojke na naszym lozku,czytam jakas ksiazeczke,albo pospiewam i razem zaczynaja chrapac.Potem maz zanosi mloedego do jego pokoju,a mala ja przenosze do lozeczka. Szukam jakiejs firmy do rolet,jak swiecilo slonce w domu zrobila sie sauna :)Zaslonki nie daja rady. Kolejny wydatek,ale coz. I zapomnialam sie Wam pozalic,ze mamy szybe od duzego okn a tarasowego do wymiany(juz 😡 )Ewelinka wybila jakas zabawka,grrrrrrrr 😠

Aleks chodzi spac mniej wiecej tak jak falsa napisala zazwyczaj klade go o 20 i wstaje po 6

Ja moją kładę spać ok 20 . Jeżeli śpi w dzień to zasypia ok 21 dopiero . Jeżeli nie śpi to zasypia w mgnieniu oka . Wstaje natomiast między 9 a 10 . Pobudki nocne zdarzają się bardzo rzadko.