Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

echme

Czarna kreska na górnej powiece

Polecane posty

Lubię malować sobie na górnej powiece czarną kreskę tuż przy linii rzęs. Niestety zawsze jej ślad odciska mi się wyżej na powiece :/ Bardzo mnie to denerwuje i tutaj moje pytanie: jak temu zapobiec?

Gość wellger
poczekaj chwile az makijaz przyschnie zanim zaczniej trzepotac oczkami;)

Witam. Jeżeli rysujesz kreskę kredką proponuję wziąć twardy pędzelek i tą kreskę rozmazać. Pędzelek możesz zastąpić zwykłym patyczkiem kosmetycznym - suchym! Jeżeli malujesz ją eyelinerem poczekaj aż wyschnie i dopiero możesz otwierać oczka ;) Trwalsze od kredek są właśnie eyelinery. Na początek można używać go w postaci flamastra i wraz z praktyką przechodzić na twardy pędzel a na koniec miękki. Ważne jest też żeby zachować kolejność makijażu. Najpierw podkład, puder, cień, kreska i na końcu tuszujemy rzęski. Pozdrawiam.

W sumie nie jest łatwo zrobić taką kreskę ale przy odrobinie ćwiczeń - na pewno nabierze się wprawy. No chyba, że nie chcesz się tak codziennie męczyć - wtedy możesz albo zafundować sobie makijaż permanentny albo zrobić z niego szkolenie :) Na permanentny.com znajdziecie info o pigmentach i sprzęcie używanym przy robieniu tego makijażu.

Zawsze trzeba chwilę odczekać, aby tusz nieco wysechł. Ja często używam eyelinera i tez z reguły na początku staram się nie dotykać oka. Po paru minutach wszytko jest już w porządku.

moze problem w tym jaki masz eyelinera jakiej firmy.mi nigdy sie tak nie przytrafilo ja uzywam miss sporty nie kosztowal duzo a dla mnie jest super i szybko wysycha

Gość kreska na gorze dodaje
5 kg wiec maluj tylko rzesy