Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ganaa

czy kobieta która rozbiera sie do naga w saunie jest nieprzyzwoita??

Polecane posty

Gość wilbiciel cycastych brunetek
hmmm a byliscie w saunie razem we dwoje czy były etż inne osoby (kobiety) i czy inni róznierz byli nago czy tylko ta jedna

do prawdziwej sauny powinno sie chodzic nago i w krajach gdzie sauna jest czyms normalnym, a nie ewenementem jak u nas chodzenie do dauny w reczniku czy stroju kompielowym traktowane jest jak nienormlanosc, ale jesli u nas wszyscy siedza w saunie zakryci recznikami to nie wypada wchodzic nagolasa...

nieprawdziwa sauna to taka u nas na basenie, gdzie wchodza ludzie w strojach kapielowych i reczniakch. prawdziwa to drewniana budka nad jeziorem z piecem.obyczaje zaleza od uzytkownikow, jak pisalam wczesniej nalezy sie dostosowac dow iekszosci

Gość polonia norweska
kiedy pierwszy raz poszlam na basen w norwegii bylam zaskoczona nagoscia ktora byla wszechobecna...nie ma przebieralni jak w Polsce, tylko wszyscy rozbieraja sie i kapia przy wszystkich. w saunie jest tak samo, raz jedna norwezka, widzac ze siedze w saunie w stroju kapielowym, powiedziala, ze powinnam sie dostosowac do reszty...u nich ta nagosc to normalka, niezwyklym jest ten, ktory idzie sie przebrac do kibelka...

no dokladnie, w Finlandii jest dokladnie tak samo, poczatkowo mnie to dziwilo,ale teraz jak widze ludzi w strojach w saunie to wydaje mi sie dziwniejsze niz golasy

no to po co chodzisz do sauny, to tez przyjmowanie czyisc obyczajow;) popieram ze jesli wszyscy sa ubrani to jest to glupie wchodzic nago, ale i tak uwazam ze sauna ma na nagosc przyzwolenie:P

Gość polonia norweska
a ja uwazam ze jest to sprawa osobista. nie mozemy nikomu nazrucic co i jak ma robic. jesli ta koibieta miala ochote sie rozebrac co nie jest niczym nienormalnym, to jej sprawa, nikt nie kazal Ci patrzec na jej "bobra"....:-)

Gość ganaa
dodam, że ta od bobra chciała, żebym jej wylizała odbyt 😭

jest normalna z sauny powinno sie korzystac nago tak jest bynajmnie w Sopocie w aquaparku i tam jest super w łdzoi nie ma takiego komfortu jak tam bo tam chodzisz nago po saunach i nikt na ciebie nie patrzy jak na debila tylko ma to gdzieś

Gość kitek2008
Mam saunę nad samym jeziorkiem Świętajno na Mazurach zapraszam. Co do pytania jasne jeżeli jest nie apetyczna to powinna być przynajmniej w ręczniku , ale zgrabne i zadbane kobietki nonono to nigdy okryte no tylko mgiełką pozdrawiam W.

Gość kitek2008
Może sutek Ci sterczy ale myśli i resztę masz wiszące.

Gość Natalia1991m
"Tak naprawde nie ma regul w saunie .." - co za brednie??? http://sauny.w.interia.pl/quick_sauna_guide.htm podstawową zasadą jest nagość ! kultura! czystość ! brak naszego potu na ławkach ! brak głośnych rozmów! W polsce buractwo siedzi w strojach, ja tam wchodzę nagi i mam gdzieś buractwo!

Gość Anka........
Kobieta czy nie, jak jest nago w saunie, to niczym specjalnym się nie wyróżnia, tak jak w ubraniu na chodniku. Tym co nie byli, może ciężko uwierzyć. Do sauny idziemy dla siebie, wiadomo, że nago z wielu względów jest najlepiej, więc nie krępujmy tych ludzi, którzy zachowują się tam właściwie i nie podporządkowujmy otoczenia pod siebie. Co ma do tego przyzwoitość ? Ważne, aby się higienicznie i przyzwoicie zachowywała mając wzgląd na innych. Jeśli w danym miejscu ludzie są nago, to wręcz ci zawinięci pokazują, że chyba pomylili imprezy i o saunie nie mają zupełnie pojęcia i tu nie pasują. Nieprzyzwoite w tym kontekście było by paradowanie nago w miejscu i wśród ludzi, którzy mogli by być tym zaskoczeni. W saunach zaskoczeniem jest brak nagości, bo wzbudza różne domysły i przerażenie, co może taka osoba zaraz wymyśleć głupiego, bo najwidoczniej jest pierwszy raz. To tak jakby wejść w sam środek plaży naturystów w ubraniu. Delikatnie mówiąc bardzo nietaktowne zachowanie, nikt nagi nie paraduje w środku plaży tekstylnej.

Gość hghgfg
jesli jest to sauna tylko dla kobiet to uwazam ze jest to ok . Jesli to sauna mieszana to gorzej , bo zaden facet nie idzie do sauny po to by miec erekcje .. A jesli sie kobieta robiera to trzeba walczyc ze sobą by nie miec erekcji .

Gość Gerwazy 4000
polonia norweska - możesz mi rzucić namiary na dobrą norewską saunę? Być może w końcu zwiedzę ten kraj to by się przydało . mail do mnie - flugo3 na o dwa pl

Gość a co ma w tej saunie....
siedziec w futrze i czapce baraniatce?????????????????

Gość Czy nieprzyzwoita ?
Głupie pytanie, a jaka jest definicja przyzwoitości ? Piętno średniowiecza jest wszechobecne i długo będzie. Czemu tylko kobieta ? Czy kobiecie mniej wypada niż facetowi ? Każdy, kto budzi oburzenie jest nieprzyzwoity, jeśli go nie ma, to nie. A sauna jest wyjątkowym miejscem, gdzie chodzimy dla siebie. To raczej faceci, którzy reagują jakby gołej baby nie widzieli są w tych miejscach nieprzyzwoici. Poza tym sauna nie jest dla młodzieży, która nie może poradzić sobie z własną seksualnością, tylko jest dla poważnych ludzi.

Gość a czy w saunie zdarza się
że ktoś puści bąka w kabinie?

Gość kulfon07
Sądzę że wszyscy którzy tworzą swoją filozofię że najkorzystniej działa na relaks sauna koedukacyjna i to koniecznie nago są albo zakłamani abo naprawdę tworzą czwartą kategorię seksualną jaką jest aseksualizm.Nie oszukujmy się na wzajem jeżeli ktoś tnie 100-150km w jedną stronę żeby koniecznie saunować nago w towarzystwie pań lub na odwrót nie jest dla mnie normalnym.Wile mówicie jeżeli sauna tylko nago-zgadzam się tylko że w Finlandii jest 6mln ludzi i 2mln saun czyli że są to sauny rodzinne i zaproszenie gościa do sauny jest zaszczytem.Wytłumaczcie również dlaczego w saunach przeważają panowie w proporcji 1:5 z reguły około 40-tki gdzie sa ich żony,córki w ostateczności kochanki.Przecież nagość jest aseksualna????????????

Gość k_n
dziewczyny, jeśli lubicie podglądanie lub podobne klimaty, piszcie kamizelas@gmail.com

Gość gość
Chodzę do takiej sauny w warszawie w której większość jest nago,niezależnie od płci.Jakoś nie uważam że widok gołej kobiety czy faceta jest nie przyzwoity, to jest naturalne w saunie.

Gość gość
W saunie to naturalne ,na ulicy było by to nieprzyzwoite.

Gość gość
Nieprzyzwoicie to jest się wybrać w ubraniu na plażę nudystów.

Gość gość
Ostatnio byłam na termach maltanskich w Poznaniu na ścianach i mi się mega ni podobało że względu na fakt ze ludzie z d****i golymi i z fiutami na wierzchu lazili. Ja rozumiem w saunie się rozebrac ale nie na korytarzach. Z resztą tam samo zgrupowanie pedałów