Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angeela polanska

Czy osobe , ktora wraca do pracy z 30dniowego urlopu , mozna zwolnic?

Polecane posty

Gość angeela polanska

Albo kiedy mozna? Czy jak chce wrocic pierwszego dnia do pracy? Kiedy pracodawca ma prawo zwolnic?

Gość a dlaczego nie mozna
jesli zachowa sie przyslugujacy okres wypowiedzenia, to mozna .

a dlaczego nie? można już w pierwszym dniu obecności w pracy po chorobie / urlopie

Gość angeela polanska
jest teraz taki problem ze pracuja 2 osoby( w tym jedna zamiast tej co jest na chorobowym) wlasciciel chce ja zwolnic no ale wlasnie chyba obowiazuje ten 2tyg. okres wypowiedzenia,chociaz nie wiem czy nie wiekszy jesli ona pracuje juz 2 lata .No i nie wiem co jesli ona by wrocila przypuscmy na te 2 tyg. czyli jedna z nas (tych pracujacych teraz )nie bedzie miala pracy przez 2 tyg.?

Jeśli są inne powody ku temu ( zaniedbania, uchybienia, zostawiasz bałagan w papierach i ktoś to musi prostować) to można. Za to, że byłaś chora nie można. Ale można Cię przenieść, odebrać premię itd...

to też zależy jaką ma umowę - czy normalną czy na zastępstwo a poza tym to raczej problem pracodawcy a nie twój :) chyba że chcą sie ciebie pozbyć?

Gość angeela polanska
No wlasnie ja sie tego boje ,ze ja wylece , chociaz wiem ,ze szef jest wqrzony ,mocno na ta ktora teraz jest na chorobowym , i jak jej nie bylo wlasnie uswiadomil sobie ,ze lepiej jest bez niej