Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapalenie watroby

HCV

Polecane posty

Gość zapalenie watroby

witam wszystkich zainteresowanych.Postanowilam ze napisze tutaj na forum,bo sama nie wiem co mam robic.Ten problem nie dotyczy mnie ale mojej przyjaciolki za ktora smialo oddalabym zycie.Otoz ma 19lat(dopiero!!!!!)jest w osmym miesiacu ciazy i lekarze wykryli u niej hcv-zapalenie watroby typu C,wiem ze to nie jest uleczalne i ona tez to wie i tym bardziej jest zalamana i jest 30%na to ze moze urodzic chore dziecko tzn tez z hcv,niby nie duzo,ale jednak.Czy ktos z forumowiczow ma podobny problem?jak sobie z tym radzicie,na czym polega leczenia,chcialabym doslownie wiedziec wszystko zeby moc jej pomoc.Z gory dzieki serdeczne

witam, hepatits c jest absolutnie wyleczalny, tylko w Polsce nie lecza, bo kuracja jest bardzo droga.leczenie wyglada jak chemia- tzn robisz sobie raz na tydzien zastrzyk, ktory starznie zamula, nie ma sie sily na nic. do tego skutkiem ubocznym terapii jest czesto depresja wiec dochodzi leczenie u psychiatry. tyle w skrucie, jak bedziesz chciala wiedziec cos wiecej- napisz, p.s.wiem co nieco, kuzyn mojego chlopaka jest na to chory, on mieszka w Niemczech i tu jak najbardziej to lecza,

Gość detoks
Hcv , jest wyleczalny tylko w niektórych przypadkach.

Gość czeka mnie zabieg
a moze wy mi odpowiecie na moje pytanie? czeka mnie niedlugo zabieg usunięcia paiprzyka zrobilam sobie 2 zastrzyki ponad 2 lata temy przeciwko wirusowi zapalenia watroby...czy ochnona nadal jest czy musze robic ponownie?

Gość detoks
Ale ta szczepionka nie chroni przeciw hcv, jedynie przed żóltaczka wszczepienna typu B. Wydaje mi się, ze nie jestes juz zabezpieczona. Prawidłowe zabezp. wygląda tak: pierwsza dawka, za miesiąc kolejna i za poł roku ostania , to cie chroni na 5 lat. Po dwóch co prawda masz ochrone , ale nie na az tak długo. Poradź sie lekarza.