Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynaaaaaaaaaaaaaaaa

Krwawienie ,plamienia,.

Polecane posty

Dziewczyny mam problem! Biorę tabletki antykoncepcyjne od roku,wszystko ładnie pięknie,zero skutków ubocznych sielanka. Ale 2 dni po okresie wystąpiło u mnie krwawienie, sama krew..trwało krótko a na drugi dzień miałam plamienia i lekkie bóle brzucha. Do gina umówiłam się dopiero na 13 lutego,a troche się boje.. czy ktoś miał podobny przypadek???

proszę o pomoc..

Gość Macedońska dziewczynka
moze to torbiele???

zaznacze,że w listopadzie byłam u ginekologa i było wszystko ok :(

prosze!

Gość a może test
Po pierwsze test, po drugie lekarz i to szybko!! 13 lutego to zdecydowanie za daleko! Idź prywatnie i daj znac po wizycie.

umówiłam się prywatnie na poniedziałek, to 6 dłuuugich dniiiiiiii :(

Gość a może test
Grzeczna dziewczynka! ;) To rzeczywiście tez trochę daleko - 6 dni ale to zawsze bliszej niż za 3 tygodnie. Jednak, będąc na Twoim miejscu zrobiłabym jak najszybciej test. Jeśli wyjdzie ujemny to spokojnie możesz czekać, natomiast gdyby były dwie kreski to nie możesz czekać nawet jednego dnia, tylko jeszcze dzisiaj do szpitala prosto na izbę przyjęć. Daj znać o rozwoju wypadków. Pozdrawiam.

Sama się boję zrobić .. a przecież wiem,ze od prawdy nie ucieknę. Ale zrobię go jutro rano,dzisiaj kupię. Mam nadzieję,ze będzie dobrze, plamień już nie ma. Dziękuję za poradę :)

Gość a może test
Trzymam za Ciebie kciuki. Nie masz za co dziękować. Będę czekać na wieści od Ciebie. Trzymaj się!

Miałam taki numer, ale w środku okresu - dwa dni ostrego krwawienia potem tylko plamienie. To podobno normalne przy tabletkach antykoncepcyjnych (tak twierdzi mój gin, zresztą na ulotce do Diane 35 jest napisane, że może się zdarzyć)

Ja się wystraszyłam ponieważ przez całe branie tabletek nie MIALAM ZADNEGO problemu itp .. krwawienie po miesiaczce,sama krew,potem lekkie plamienie. zobaczymy co z tego będzie

Gość ale po co test
po co test skoro bierze tabletki anty???

Martynaaaaaaaaaaaaaaaa, mi się zdarzyło po 6 latach brania i trochę spanikowałam, bo w ulotce pisało, że to się może zdarzyć w kilku pierwszych cyklach w jakich się bierze. Ale wygląda na to, że organizm wariuje czasem nawet przy tabletkach.

Gość Angela24...
Ja mam podobną sytuację ale problem w tym,że nie biore tabletek regularnie, tzn raz o 12.00 raz o 15.0o albo 17.oo ma to jakis wpływ??

Gość a może test
Niestety przy braniu tabletek anty też zdarzają się zajścia w ciążę. I wcale nie tak rzadko. Przy niespodziewanychh, innych krwawieniach i bólach brzucha powinno się w pierwszej kolejności wykluczyc ciążę, a dokładniej sprawy związane z ewentualnym poronieniem.

Gość Angela24...
ale jest możliwość,że dziecko bedzie zdrowe itp nie?

Gość DarthE
Spokojnie , bez takiej paniki - ingerencje hormonalne w gospodarke ustroju moga przynosic rozne skutki ,idz do lekarza i zrob badania i przedewszystkim bez paniki. Co wiecej to jest bardzo indywidualne bo kazdy organizm reaguje na srodki farmakologiczne a przedewszystkim hormony w rozny sposob i z rozna wrazliwoscia ,oczywiscie wszystko jest w granicach norm, ale zdarzaja sie rozne wyjatki i ty mozesz byc jedna na milion u ktorej np. mogl wystapic taki a nie inny objaw uboczny. E.

Gość zdarzają się
ciąże, ale bardzo, bardzo rzadko. Najczęściej przy nieprawidłowym stosowaniu. nie straszcie dziewczyny, to bez sensu. Jakby się zdarzały "wcale nie tak rzadko" nie opłacałoby się brać ;)

Gość a może test
Angela - zdecydowanie tak. Były takie przypadki. Ale tu właśnie jest potrzebny lekarz jeśli jest jednak podejrzenie ciąży (lub problemów z nią) i jego szybka, odpowiednia reakcja. To co napisałam powyżej jest bardzo istotne dlatego, że gdyby jednak chodziło o ciąże i ewentualne z nią problemy to Autorka NATYCHMIAST powinna znaleźć się pod opieką lekarza. Nawet w trybie niezwłocznego pojechania do szpitala gdyby test wyszedł pozytywny. Test może zrobić szybko i mieć zaraz ten wynik. Gdy wyjdzie ok to spokojnie może poczekać ten tydzień i iść do lekarza tak jak się umówiła na poniedziałek. No chyba żeby coś się jeszcze innego wydarzyło.

kupiłam test i nie mam sił czekać do rana, chyba go zrobie teraz:(

Gość a może test
Martyna i co? Zrobiłaś czy czekasz do rana? Napisz jaki wynik. I co najważniesze: krwawieni/plamienie i bóle ustały??

Gość Martynaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zrobiłam go wieczorem i jest jedna kreska! plamienia ustały itp,czasem lekko brzuch pobolewa..

Gość a może test
No fajnie, że jedno masz juz wyjaśnione (z dużym prawdopodobieństwem). Zatem czekaj sobie spokojnie do poniedziałkowej wizyty. Może np. wystarczy zmiana tabletek... Daj znac co powiedział lekarz. Pozdrawiam ;)

Gość Martynaaaaaaaaaaaaaaaaa
Oki, dam znać w poniedziałek o ile znajde ten temat wśród innych :P pozdrawiam i dzieki :):)

Gość a może test
Temat możesz sobie zaobserwować. Wejdź na forum "antykoncepcja, płodność/ginekolog", poszukaj tego tematu i kliknij w "+" po prawej stronie.

oo super,dzieki:) jutro dam znac wieczorem.. mam okropne hustawki nastrojow meczy mnie ta sytuacja,stres..

Gość a może test
Niecierpliwie czekam na wieści od Ciebie. Mam nadzieję, że będa dobre. Swoją drogą to już minęło kilka dni Twego niepokoju i jakoś nic gorszego (z tego co piszesz) się nie wydarzyło. Tak więc myślę, że będzie dobrze. Trzymam kciuki! I pozdrawiam!

mialam to samo po tez ok roku brania tabletek, wystarczyla ich zmiana na inne... wogole mam caly czas tak ze mam okres, w dzien brania pierwszej tabletki z nast opakowania on sie momentalnie konczy, a potem po tym i nast dniu bez krwawienia tak jakby wraca, ale nie okres tylko takie plamienie, jak zawsze jest na koncu, ze wydzielina jest taka brazowawa, czasem przed nia troche krwi, mam tak zawsze a wszystkie badania ok...

no i jest ok na te krwawienia w sumie nie powiedział.. nic stwiedził ,że tak się zdarza i już i zmienił mi na plastry :)