Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mele

Zgrubienie pod pachą

Polecane posty

Gość Mele

Hej, wczoraj wyczułam małe zgrubienie pod pachą, tam gdzie normalnie ma sie włosy (daleko od piersi). Zgrubienie jest wielkości grochu, trochę boli i przesuwa się jeśli naciągnę skórę. Czy to po prostu pryszcz, czy raczej może być coś poważnego? Powinnam iść od razu do lekarza, czy poczekać, może zniknie? Poradźcie, Mel

Gość uspokoję cie jesli sie guzek
przesuwa (takrazem ze skóra), to nie ma charakteru nwotworowego. Poobserwuj, w razie czego lekazr nie zaszkodzi

Gość pchlasachrajka
moze powiekszyl Ci sie wezel, albo to reakcja na antyperspirant jak boli to dobrze, bo gdyby to bylo cos powaznego to by nie bolalo odczekaj pare dni, a jak nie zejdzie to idz do lekarza

Gość kasia71
To się często zdarza np,przy przeziębieniu

Gość Mele
Acha, bo to dla mnie wyglada na takie cos jakby pryszcz mi sie pod skora po prostu robil. Ale skoro jest to pacha, to sie niepokoje :( A jesli zniknie to mam to po prostu olac czy jednak pojsc do lekarza, powiedziec, ze bylo cos takiego i zniklo?

Gość pchlasachrajka
olac, bo lekarz po fakcie i tak Ci nie pomoze ale mozesz sobie zrobic morfologie i Ob i zobaczyc w ten sposob czy nie dzieje sie cos niepokojacego

Gość tezkasia
A może goliłaś włosy ostatnio? Ja tak mam czasami, gdy włoski wrastają. Do kasia71: czy 71 to rok urodzenia?

Gość Mele
A jesli by sie dzialo, to po czym poznam w wynikach?

to typowy objaw DżUMY. A konkretnie dżumy dymieniczej: Dymienica, bubo (łac.) - duży obrzęk zapalny węzłów chłonnych, szczególnie pachowych i pachwinowych, wywołany zakażeniem/zarażeniem. Węzły limfatyczne są bolesne, a powierzchnia skóry nad nimi zaczerwieniona.

Gość Mele
Tak, Tezkasiu, gole wlosy co drugi - trzeci dzien. Moze to od tego..

Gość kasia71
tak to mój rok urodzenia

Gość Mele
Gothanathoa - o dzumie czytalam cosniecos. Gdyby to byla dzuma, to juz by mnie nie bylo i pewnie tych wkolo mnie tez..

Gość ale z Was idioci...
dziewczyna się przestraszyła, a Wy się śmiejecie.... co to za durny pomysł, ze jak boli to to jest nic poważnego???????????? do autorki: a jak to wygląda? kolor?

Gość pchlasachrajka
ob i limfocyty beda podwyzszone jak ob bedzie ok, to nie ma sie czego bac

Gość pchlasachrajka
do ale z Was idioci - pochodz troche kochana po onkologach to sie dowiesz dlaczego jak boli to dobrze, a jak nie boli to nie dobrze

Gość Mele
Nie ma zadnego koloru. Skora wyglada normalnie, w zasadzie nawet bolec przestalo. Porownuje caly czas to takiego grubszego zaskornika, bo naprawde tak to wyczuwam..

Gość hmmmmhmmmm
pchlasachrajka --- to jeszcze widocznie malo sie nachodzilas poobserwuj ten guzek 2-3 dni i zobaczysz co sie z nim dzieje

Gość hmmmmhmmmm
a jakiej to wielkosci jest?

Gość Mele
Taki groszek, a raczej jakby ktos z groszka scial polowe.

Gość kasia71
mam to jak się podziębię i po goleniu pach. Warto to obserwować ale myślę,że to częste.

Gość hmmmmhmmmm
ja kidys mialam cos podobnego zacielam sie przy goleniu (niewiedzac o tym) i uszkodzilam grucza potowy

Gość Mele
Obserwuje go od wczoraj wieczora, bo wtedy go wyczulam i po prostu zastanawiam sie czy jesli zniknie (bo moze rzeczywiscie byl od odrastajacych wloskow) to powinnam robic badania krwi, czy uznac, ze nic nie bylo. W sumie badania krwi bylyby ok, ale ja niedawno bylam chora, bralam antybiotyki i moze sie okazac, ze wyniki jeszcze po tej chorobie beda gorsze..

Gość tezkasia
Ja bym poobserwowała kilka dni, unikała dezodorantów, a jak nie przejdzie, to jednak do lekarza. Zawsze lepiej sprawdzić. Do kasia71- cieszę się, że spotkałam imienniczkę rówieśniczkę. Może też z października?

Gość Mele
Jak nie zejdzie to na pewno pojde do lekarza. Tylko sie zastanawiam co zrobic jesli wlasnie zniknie...

Gość pchlasachrajka
obserwowac nie zaszkodzi, ale nie ma co panikowac tez kiedys mialam cos takiego i prawie z tego powodu z zawalem chodzilam, juz mialam wizje swojego pogrzebu - w moim przypadku okazalo sie to zwyklym uczuleniem na antyperspirant, ktorego zreszta uzywalam od dawna i dopiero po jakims czasie pojawila sie na to alergia

Gość hmmmmhmmmm
jak bylas niedawno chora a dotego bralas anytbiotyk to nie rob badania krwi bo wyjdzie ci nieprawidlowe i tylko sie zestresujesz

Gość kasia71
Mówiłam ci że to powikłanie po przeziębieniu.

Gość jak zniknie to daj spokoj

Gość pchlasachrajka
po lekach moga wyjsc podwyzszone limfocyty, ale ob powinno byc juz w normie

Gość hmmmmhmmmm
jak zniknie to zniknie :) bedzie to oznaczalo ze to albo po goleniu albo po antypespirancie