Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola 31

jakie są wasze 3 latki ?

Polecane posty

Gość karola 31

czy dużo rozumieją? czy lubią gdy im się czyta? w co lubią się bawić?

Witaj Karolu 31.Ja jestem mamą dziewczynki,która w lutum skończy 2,5 roku,więc do 3 jeszcze trochę.Rozumie wszystko,mówi zdaniami,odkąd skończyła rok i 9 miesięcy.Lubi jak jej czytać,ale baradziej,jak opowiadać ,co jest na obrazkach w książeczkach,bo na dłuższej fabule nie umie się skupić,raczej na krórszych historyjkach.Lubi bawić się domkiem,a w którym ma różne postaci,przedmioty itd.Lubi,gdy się jej coś opowiada,np.o spotkanych na spacerze pieskach,dzieciach itp.Chętnie rysuje,koloruje i układa łatwiejsze puzzle.Przepada za wycinaniem-tzn ja jej wycinam różne obrazki,a ona sobie je układa.Pomaga mi w codziennych pracach,np.składa e mną ubrania.Rano i wieczorem ogląda bajki w telewizji.Lubi też przebierać swoje lalki,móiwć do nich,układać w łóżeczkach.Sama bawi się jednym ciągiem ok godzinki,woli jak na nią patrzeć lub wspólnie się bawić. To chyba tyle.A dlaczego pytasz?

Moja córka skończyła nie dawno 3 latka najbardziej chyba lubi chodzić do przedszkola a jak jest w domu to bawi się autkami najlepiej zdalnie sterowanymi , z lalek to tylko barbi reszta leży \"odłogiem\" ,można się z nią normalnie porozumieć mówi wszystko ,czasem jej uparta a jak coś jest nie po jej myśli to potrafi się obrazić ,uwielbia układanki układa już 35 elementów ,nie lubi mycia głowy .;)