Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość telefoniaaa

moj cel--nauczyc sie jezyka rosyjskiego i niemieckiego

Polecane posty

Gość telefoniaaa

rosyjskiego sieucze teraz a na niemiecki planuje se zapisac ale czy kursy w prywatnych szkolach sa dobre? to wychodzi 3h tygodniowo, to malo..fakt na wiecej godzin nawet nie mialabym specjalnie czasu ale wydaje mi sie, ze te 3h tygodniowo nic mi nie da, ze to za wolno.. co wy o tym mysliscie?

Gość xavierka22
Moim zdaniem szkoda kasy. Na kursach mowic sie nie nauczysz, a gramatyke mozesz opanowac sama.

Gość seksuolog radzi
rozważając poruszona przez Ciebię kwestię na początek zaleciłbym raczej francuską szkołe współżycia, jako bezpieczniejszą i nie prowadzącą w zasadzie do zaistnienia ciąży. Seks rosyjski i niemiecki są ordynarne i siermiężne... :classic_cool:

Gość telefoniaaa
da rade opracowac sammemu gramatyke? mi sie wydaje, ze jednak ktos to musi potlumacyc, nie wszystko jest takie oczywisc\te..czy moze wystarcza dobre ksiazki i to wysarczy?

Gość pewnie jesteś za PO
rosyjski i niemiecki to podstawa dla ...:) ja sie ucze angielskiego z przyczyn prsaktycznych, hebrajskiego aby należeć do elity świata i chińskiego dla szpanu

Gość xavierka22
Telefoniaa, oczywiscie, ze sie da, chyba ze ktos jest srednio inteligentny. Ja jestem typowym samoukiem i gramatyki francuskiej(tak jak i angielskiej kiedys) nauczylam sie zupelnie sama. W tej chwili jest tyle materialow do nauki, Internet, tv, radio, ze naprawde mozna samemu uczyc sie jezyka. Mowic nauczysz sie tylko w danym kraju jednak.

hej jasne ze sie sama nauczysz ...kup sobie tylko jakies dobre podreczniki i przysiadz. Ja tez jestem samoukiem i niemieckiego ucze sie sama calkiem sukcesywnie ;)) Gramatyka nie jest az taka tudna. Sluchaj niemieckiej muzyki i ogladaj niemiecka tv wtedy osluchasz sie z jezykiem . Z czasem zaczniesz wylapywac slowka zobaczysz. Na kursy szkoda czasu i kasy . Bo w wiekszosci sa drogie i tak naprawde gowno daja . Przy tak malej iloci godzin szybko wszystko zapomnisz. Lepiej sobie w domku przysiasc nad ksiazka i samemu przerabiac material ;)) Powodzenia.