Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie kulinarne

czy jak zaleje smietana...

Polecane posty

Gość pytanie kulinarne

słuchajcie pokroiłam w kostke kiełbase. czy jak zaleje to pozniej zmietana to zrobimi mi sie sos? chciałam ryz z jakims sosem nie mam nic gotowego w domu wiec pomyslałamzeby zmietane tylko wlac,,, co radzicie?

Gość Maria Zięba
podsmaż tą kiełbasę trochę, może z cebula nie wiem, możesz to potem zalać śmietaną ale szczerze to wątpie czy to będzie dobre

Gość napewno nie bedzie dobre
jak zalejesz to śmietaną,dodaj cebuli i paprykę,podsmaż może coś z tego wyjdzie

Gość pytanie kulinarne
kiełbasa podsmarzona , chyba troszku masła tam dodam przed zdjeciem , poleje tym ryz i dam ser , bez smietan. dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

Gość gsffdg
mi to zabrzmiało nieapetycznie z drugiej strony niedawno jadałam sos winiar śmietanowy z wędzonką i był pyszny no a jak to w praktyce połączyć domowe składniki to nie wiem czekaj... spytam

Gość pytanie kulinarne
oo toby było dobre, tylko boje sie zaryzykowac ze jak nie wyjdzie bede musiał wyrzucic a nie mam wiecej kiełbasy :P

Gość gsffdg
to ja już wiem: możesz podsmażyć lekko kiełbasę, żeby się nie przypaliła, następnie dodać trochę wpdy na tą patelnię (dobrze by było gdybys miała np wok czy inną głębszą) i niech się dusi, wtedy do smeitany dolewasz trochę wywaru, rozrabiasz i wlewasz na patelnię (mieszaj żeby się nie zważyło) na koniec przyprawiasz do smaku

Gość gsffdg
poprawka odnośnie gotowego sosu który chwaliłam: to jest sos Pudliszek, nie Winiar, i nazywa się śmietanowo-pomidorowy z szynką (ale tak naprawdę w środku jest inna wędzonka)

Gość pytanie kulinarne
a niemozaby było te smietane odrazu wlcc na patelnie do tej kiełbasy i papryki?

Gość gsffdg
a sposób przyrządzenia wymyślonego sosu przez ciebie, autorko, jest sprawdzony i wyszło smacznie (można dodać zrumienioną cebulkę)

Gość gsffdg
też pytałam: odpowiedź była nie, bo nie połączą się najpierw podsmażasz, potem trochę wody, potem trochę tej wody do śmietany, i wraz ze śmietaną z powrotem do duszącej się kiełbasy