Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie kulinarne

czy jak zaleje smietana...

Polecane posty

Gość pytanie kulinarne

słuchajcie pokroiłam w kostke kiełbase. czy jak zaleje to pozniej zmietana to zrobimi mi sie sos? chciałam ryz z jakims sosem nie mam nic gotowego w domu wiec pomyslałamzeby zmietane tylko wlac,,, co radzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maria Zięba
podsmaż tą kiełbasę trochę, może z cebula nie wiem, możesz to potem zalać śmietaną ale szczerze to wątpie czy to będzie dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość napewno nie bedzie dobre
jak zalejesz to śmietaną,dodaj cebuli i paprykę,podsmaż może coś z tego wyjdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie kulinarne
kiełbasa podsmarzona , chyba troszku masła tam dodam przed zdjeciem , poleje tym ryz i dam ser , bez smietan. dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gsffdg
mi to zabrzmiało nieapetycznie z drugiej strony niedawno jadałam sos winiar śmietanowy z wędzonką i był pyszny no a jak to w praktyce połączyć domowe składniki to nie wiem czekaj... spytam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie kulinarne
oo toby było dobre, tylko boje sie zaryzykowac ze jak nie wyjdzie bede musiał wyrzucic a nie mam wiecej kiełbasy :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gsffdg
to ja już wiem: możesz podsmażyć lekko kiełbasę, żeby się nie przypaliła, następnie dodać trochę wpdy na tą patelnię (dobrze by było gdybys miała np wok czy inną głębszą) i niech się dusi, wtedy do smeitany dolewasz trochę wywaru, rozrabiasz i wlewasz na patelnię (mieszaj żeby się nie zważyło) na koniec przyprawiasz do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gsffdg
poprawka odnośnie gotowego sosu który chwaliłam: to jest sos Pudliszek, nie Winiar, i nazywa się śmietanowo-pomidorowy z szynką (ale tak naprawdę w środku jest inna wędzonka)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie kulinarne
a niemozaby było te smietane odrazu wlcc na patelnie do tej kiełbasy i papryki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gsffdg
a sposób przyrządzenia wymyślonego sosu przez ciebie, autorko, jest sprawdzony i wyszło smacznie (można dodać zrumienioną cebulkę)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gsffdg
też pytałam: odpowiedź była nie, bo nie połączą się najpierw podsmażasz, potem trochę wody, potem trochę tej wody do śmietany, i wraz ze śmietaną z powrotem do duszącej się kiełbasy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×