Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ====ixi===

za niski poziom cholesterolu-czy to choroba???????????????

Polecane posty

Gość ====ixi===

Powiedżcie mi co może oznaczać za niski poziom cholesterolu? Mój mąż odebrał dzisiaj wyniki i ma poziom cholesterolu 104,4 a norma wynosi od 140? Bardzo się boję czy to nie jest coś z wątrobą:( mMoże wy coś wiecie?

Gość dlaczego nie korzystasz
z wyszukiwarki? "Czy można mieć za niski poziom cholesterolu? odpowiada dr n. med. Jerzy Rekosz, ordynator oddziału kardiologicznego, Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego w Warszawie Tak. Niski poziom cholesterolu może być spowodowany działaniem leków obniżających jego poziom. Najczęściej jednak zbyt niski poziom cholesterolu wskazuje na możliwość nadczynności tarczycy. Często przy nadczynności tarczycy występują również dolegliwości ze strony układu sercowo-naczyniowego." http://www.schudniesz.com.pl/Artykuly/cholesterol.html

Gość ====ixi==
dzięki

Gość DarthE
Po pierwsze jak pytasz o opinie to podawaj dokladne dane - jakiego cholersterolu ? HDL / LDL / Calkowitego ? Po normie wniaskuje ze chodzilo o LDL+IDL+VLDL ale nie jestem laikiem takze pytajac laikow nastepnym razem podawaj dane calkowite, co wiecej jest to cholesterol w potocznym znaczeniu zwany "zlym" ergo miazdzycogennym , norma podaje maxymalne jego stezenie , po przekroczeniu ktorego jest jakas forma patologii i sprawdza sie rozne przypadki - twoj maz jest zdrowy... A tak przy okazji edukacja naszego spoleczenstwa mnie martwi. Heh masz meza to powinnas juz troche sie znac na pewnych sprawach nie masz w koncu 14 lat. E.